Hae
Love Beyond Words

Vauva 1kk

Maanantaina tuli täyteen jo 1kk! Tuntuu, että vasta tuskailin ison mahan kanssa ja jännitin koska lähtö tulee, ja nyt on kulunut jo 1kk siitä kun ensimmäistä kertaa näin pienokaisen! Vaikka aika on kulunut nopeesti, niin tuntuu että se olisi ollut aina tässä, kun on jo niin tottunut että se on osa elämää. Olen suunnitellut kirjoittavani joka kuukaudelta oman postauksen mitoista ja muusta kehityksestä. Tässä tulee ensimmäinen 1. kuukauden kohalta.

Mitat 1kk (2vk)

Pituus: 53,5cm (52cm)
Paino: 4380g (3980g)
Pään ympärys: 38,2cm (36,5cm)
Neuvolan täti kirjoitti:
Virkeä neiti. Heijastukset. Kavoilla hormoninäppylää, iho muuten siisti. Kasvu tasaisesti etenee. 
 
Neuvola käynti meni hyvin, ja alkuajasta neiti veti sikeitä. Se oli ihan hyvä, sillä minulta mittailtiin paineita ja painoa vielä. Kaikki sujui muutenkin hyvin ja pikkuinen kasvaa hyvin käyrällä. Seuraavaksi on 25.11 lääkärintarkastus ja minun jälkitarkastus.

Ruokailu

Päivisin hän syö 1-3h välein, eli mitään rutiinia ei ole kehittynyt. Iltasin hän tankkaa yleensä enemmän ja saattaa syödä koko ajan aina pieniä annoksia kerrallaan. Öisin taas syödään aika vähän ja oma maito riittää siihen hyvin. Päivisin annetaan lisäksi korviketta, jota menee päivän aikana noin 100-150ml. En koe pahaa omatuntoa, että annamme lisäksi korviketta, sillä se helpottaa myös käytännönasioita, sillä ei ole pelkoa että vauva itkisi nälkäänsä, jos käyn esimerkiksi itse kaupassa. Pienikin irtaantuminen auttaa jaksamaan paremmin 🙂 Aloitimme myös d-vitamiinit 2vk:n iässä, joiden kanssa ei onneksi ilmennyt lisä mahakipuja 🙂

Sosiaalisuus

Vauva on luonteeltaan kiltti, eikä huutele muuten kun jos ruoka ei tule tarpeeksi nopeasti tai maha on kipeä. Hymyjä satelee joka päivä enemmän ja välillä tulee myös naurahduksa. Viimeksi eilen isi sai nauttia naurusta, kun heilutteli tyttöä jalkojen päällä 🙂 Hän on ollut syntymästä asti tarkkaavainen ja se lisääntyy jatkuvasti. Hän alkaa myös tunnistaa arkirutiinit, ja kylpykin sujuu jo ilman itkuja. Vauva osaa jo kohdistaa katseensa ja kääntää pään jos kuulee tutun äänen. Hän osaa myös pitää muutakin ääntä ku huutoa, hän mm. voihkii ja huokailee yleensä syömisen jälkeen tai muuten kun on tyytyväinen. Hän myös pitää sellaista läähättävää ääntä kun on innoissaan.

”Leikkimatto ei hirveesti kiinnosta vielä”

 

 

Nukkuminen

Nukuttaminen päivisin saattaa olla välillä aika haasteellista. Vielä ei ole kehittynyt minkäänlaista rytmiä nukkumisen osalta. Täällä syödään ja nukutaan millon huvittaa 🙂 Päivällä hän parhaiten nukahtaa syliin, isin jalkojen päälle, rinnalle syönnin päätteeksi tai keinuun. Jos neiti nukahtaa syliin, niin siirtäminen siitä pois onkin aika haastellista, ja yleensähän se siihen herää, ja nukuttaminen alkaa alusta. Rattaissa hän tykkää myös nukkua, mutta heti liikkeen loputtua hän sieltäkin heräilee. Ei siis pidä jäädä turhan pitkäksi aikaa pohtimaan kaupan karkkihyllylle mitä hyvää illalla söisi, tai huuto on armoton ;D
Iltaisin me puetaan yöpuku päälle 20-22 aikoihin ja tehdään muut iltatoimet pesun suhteen. Kello 22 siirrytään makuuhuoneeseen, jossa syötän vielä kerran. Jos kaikki sujuisi nyt niinkuin elokuvissa, niin tyttö nukahtaisi tähän ja siirtäisin sen omaan sänkyyn ( niinkuin eilen kävi). Mutta yleensä näihin aikoihin alkaa pienet mahakivut, jotka kestävät yleensä 24 asti, ja pahimmillaan vielä pari tuntia tästäkin eteempäin. Yöllä tyttö herää 3-4h välein syömään ja nukahtaa heti uudestaan. Joskus saadaan nauttia jopa 5h unista putkeen.
Alkuyön hän yleensä nukkuu omassa sängyssä ja loppuyön perhepedissä.
” Näin kiltisti minä joskus nukun vaunuissakin”

 

Liikkuminen

Hereillä ollessaan huidotaan melkein koko ajan käsillä ja välillä potkitaan jaloillakin. Parasta on, kun äiti koittaa syöttää niin tulee potkuja mahaan ja käsillä revitään tukasta ja raavitaan naamasta 😉 Päätä osataan jo kääntää ja hienosti nostetaan jo ylöskin päin ku ollaan mahallaan tai olkapäätä vasten. Varsinkin olkapäätä vasten ollessa ei malteta ollenkaan pysyä paikallaan, vaan pää heiluu koko ajan ylös ja alas, kun koitetaan kurkkia maisemia.

 

Pientä ja söpöä

Vaatekokona on 56 ja muutamat 50 vaatteet sopii vielä. Harmikseni olin ostanut muutaman tosi ihanan 50-kokoisen vaatteen ja eihän ne mahtuneet ku pari kertaa päälle :/ Vaippakokona on vielä 1.
Söpöä on kun hän on tarraamassa tissiin kiinni niin silmät kirkastuu ja alkaa kauheen innokas touhotus, suu aukee oikeen isoksi ja haukkaa niin ahnaasti kiinni.

 

<3 Maria 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *