Hae
Love Beyond Words

Synnytyksestä palautuminen

Nyt on kulunut hieman yli 5 viikkoa synnytyksestä ja voisin kirjoittaa omia kokemuksia synnytyksestä palautumisesta. Ennen synnytystä minulla oli kauheet kauhukuvat raskauden jälkeisistä kiloista, joita treenataan hiki otsassa vähintään puoli vuotta salilla. Ja raskauden jälkeinen maha  on vaan pelkkää polviin asti roikkuvaa löysää nahkaa ja raskausarpien täyttämä.
Jo raskauden loppuvaiheessa huomasin ilokseni, että minulle ei onneksi taida tullakaan koko mahan peittävää raskausarpi viidakkoa. Itse asiassa niitä ei tullut lopulta ollenkaan, vain muutama verenpurkauma mahaan ja reisiin, joita tuskin edes huomaa. Positiivista oli myös ettei raskauskiloja kertynyt kuin 10kg sen 30kg sijaan mistä kans sai lukea kauhutarinoita. Myös liikkuminen onnistui hyvin ihan viimepäiviin asti ja pystyin tekemäänkin vielä tunnin mittasia kävelylenkkejä ihan loppuun asti, mikä varmasti auttoi kilojen kurissa pysymisessä. Varmaan voi myös kiittää raskausdiabetes-diagnoosia, jonka jälkeen aloin syömään erittäin terveellisesti ja herkuttelu jäi melkeen kokonaan 😀 Ja viimeiseen 3kk minulle ei tullutkaan yhtä ainutta lisäkiloa. Synnärille lähdettiin siis, kun puntari näytti 77,2 kg.

Tästä lähdettiin palautumaan

Ja voi sanoa, että palautuminenkin sujui yhtä kivuttomasti kuin raskausaika. Jo viikon kuluttua kaikki 10kg oli lähtenyt ja muutenkin kaikki kivut hävinneet ja haavat parantuneet. Imettäminen on aika ihme dieetti, sillä elin viikon varmaan pelkillä herkuilla ja ei niin terveellisellä ruualla 😀 Tällä hetkellä vartalo näyttää tältä. Varmaan olisin voinut ottaa samanlaisen kuvan jo pari viikkoa synnytyksen jälkeen, sillä mitään muutosta sen jälkeen ei ole enää tapahtunut. 

Tänä päivänä vaaka näyttää 65,3kg. Mitään liikunnallista en ole tehnyt vielä lukuunottamatta vaunulenkkejä. Joulun jälkeen on hyvä motivaatio alkaa taas treenaamaan ihan säännöllisesti salia ja lenkkeilyä, niin tulee ees jonkunlaiset lihakset taas takaisin. Ja painokin olisi tarkotus saada tippumaan 60kg paikkeille. Pieni pömppömaha vielä on jäljellä, mutta sellanen mulla on ollut jo pitkään. Ja varmaan vielä pahempiki ennen raskautta, ku onnistuin lihoo 5kg 😀 
Mut kaiken kaikkia oon erittäin tyytyväinen omaan palautumiseen ja tästä on hyvä lähtee treenaamaan kesää kohden! 🙂 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *