Hae
Love Beyond Words

Nimen tarina

Nyt saan viimein tehtyä postauksen nimestä. Nimi on oikeestaan ollut selvillä jo keskiraskaudesta asti. Ehdottelin Kimmolle vähän samantyyppisiä nimiä aika moniakin, ja viimeiseksi jäi Lilian, josta molemmat tykättiin. Sen enempää asiasta ei koskaan sitten enää puhuttakaan 😀 Lilian on minusta nätti nimi. Sellainen, joka ei ole jokatoisella vastaantulijalla, mutta ei myöskään liian erikoinen. Lilian nimessä myös yhdistyy lempikukkani, eli lilja ja minun etunimi, eli Anna. Sofia on ollut myös tiedossa melkeen alusta lähtien ja se on yksi harvoista nimistä joita myös Kimmo ehdotti. Sofia on myös edesmenneen mummoni toinen nimi.

Lilian alkuosa tulee sanasta lily, eli lilja. Nimen loppuosa tulee nimestä Anna, joka on kreikkalainen muoto nimestä Hannah (armo). Lilian nimi on alkuperäisin englannista ja sitä käytettiin myös latinan kielisissä maissa.

Sofia  on kreikkalainen nimi, jonka merkitys on ”viisaus”.

6 kommenttia

 1. äiti kirjoitti:

  Hieno asia, että olet selvittänyt noiden nimien alkuperät ja niiden merkitykset ! Enpä ole tainnut tietääkään, että Sofia tarkoittaa viisautta.Mutta silloin Helmi-mummo olikin saaanyt ihan sopivan nimen toiseksi nimekseen, koska hänessä oli sellaista sisäistä viisautta , jonka arvon minäkin olen ymmärtänyt vasta myöhemmin.

 2. Lila - Pörrösukan Elämää kirjoitti:

  Kaunis nimi ja ihana kuva <3

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo kyllä nuita juttuja tuli luettua sillon kun nimee pähkäiltiin 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos <3 Koitan tässä kovasti saada kiitoskorttiin jonkunlaista kuvaa joten eilen kuvailtiin kastemekko päällä 🙂

 5. Trina kirjoitti:

  Niin kaunis tämä teidänkin tapaus <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *