Hae
Love Beyond Words

Elämää Lilianin silmin!

Heippaa! Täällä kirjoittelee Lilian. Äiti vaan tekee nyt jotain tyhmää koulujuttua ja mulla on ihan tylsää, siispä ajettelin minäkin kirjotella tänne välillä. Eilen mä täytin jo 2kk, eikä isi tai äiti leiponu mulle mitään synttäriherkkua ees. No ne on kyllä syöny nyt niin paljon herkkuja mun syntymän jälkeen, että ihan hyvä vaan niittenki pitää vähän taukoo siinä. Äiti on sanonu, että kohta tulee joulukin ja sitten se meinaa syödä taas hiiiirveen paljon suklaata. Vähän mua kyllä pelottaa, jos äiti paisuu sitten tosi isoksi ja en enää tunnista sitä, kun se on sanonu että herkut vaan lihottaa. Mutta oikeesti halusin tulla tänne kirjottamaan mitä kaikkea mä jo osaan nytten.

Silloin kun mulla on nälkä…

Syöminen on yksi mun lempi asioista.Juon maitoo tissistä ja välillä isikin antaa pullosta maitoo, mutta se ei maistu ihan yhtä hyvälle. Joskus saatan alkaa kiukuttelemaan, kun maitoo ei tuu tarpeeksi nopeesti. Juon yleensä kolmen tunnin välein ja illalla saattaa olla enemmänkin nälkä. Yöllä mä vähän säälin mun äitii ja isii ja annan niitten nukkua joskus viiskin tuntia putkeen, kunnes mun on pakko jo saada maitoo. 

Silloin kun mua nukuttaa…

Aamulla mä yleensä herään samaan aikaan kun äitikin, eli 9-10 aikoihin, mutta sit mua yleensä alkaa heti uudestaan väsyttää meen takas nukkuu tunniksi tai pariksi. Iltapäivällä äiti laittaa mut sellaseen pimeään laatikkoon ja vie ulos. Yleensä me käydään sillon sellasessa paikassa missä on kirkkaat valot ja paljon ihmisiä, mutta mua se ei paljon kiinnosta kun olen jo unten mailla. Siellä mä jatkan sitten unia kotonakin  joskus neljäkin tuntia. Illalla mua saattaa vähän alkaa kiukuttaa kun pitäs mennä nukkumaan, kun ei millään haluais.  Mä oon vähän antanu arvoo mun äitille ja isille, enkä enää valvo 1 asti vaan meen jo 12 aikoihin nukkumaan. Sitten mulle tulee yleensä jo 3-5 aikoihin nälkä ja seuraavan kerran herään sitten joskus 7 aikoihin.

Mitä mä muuten teen…

Päivällä  me yleensä jutellaan ja kuunnellaan musiikkia äitin kaa tunti tai pari. Joskus se näyttää mulle videoita Youtubesta ja laulelee mukana. Äiti ei osaa laulaa, mutta en haluu pahoittaa sen mieltä, niin yleensä vaan naureskelen sille. Joskus äiti ottaa mut syliinki ja hyppelee oudosti ympäri asuntoo musiikin soidessa. Se sanoo, että se on tanssimista, mutta musta se on vaan aika hassua. Iltapäivällä, kun mua alkaa jo väsyttää niin äiti laittaa mut laatikkoon ja mennään ulos ja kierrellään vähän aikaa. Kotona jatkan unia, ja yleensä laatikkoon alkaa kantautua epämääräinen tuoksu, kun äiti tekee jotain pahanhajuista ruokaa. Illalla yleensä tykkään olla isin jalkojen päällä kun se heiluttaa mua ja yleensä nukahdan siihen vähäksi aikaa. Joskus äitikin heiluttaa mua niin, mutta se ei oo yhtä hauskaa. Sitten me mennään 20-21 aikoihin laittaa mulle yökkäri ja aina pari kertaa viikossa ne laittaa mut sellasiin vesilaatikkoon ja suihkuttelee mun päälle vettä. Kello 22 me mennään makkariin, mutta en mä kyllä vielä sillon aio mennä nukkumaan, kun musta on vielä kiva jutella ja joskus vähän kiukutellakii.

Minkälainen mä oon…

Yleensä mä oon nytten päivisin tosi kiltti ja tykkään hymyillä ja jutella kaikille. Mä tykkään myös olla keinussa ja katella valoja ja ampiaista siinä. 
Mä osaan myös seurailla liikkuvia juttuja. Empä mä yleensä itkekään, paitsi sillon kun on nälkä tai äiti pukee mut hassuihin asuihin ja osottelee sellasellä välkkyvällä jutulla. 
Mä en muutenkaan tykkää siitä välkkyvästä jutusta, ja aina kun äiti ottaa sen esille niin mä näytän yleensä tältä. 
Nyt mulla on käytössä jo 62 koon vaatteitakin, mutta vielä mulle mahtuu ne 56 kokosetkin. Ja vaippakokokin on muuttunut jo numero 2. Äiti sanoo, että mä kasvan tosi nopeesti. Mutta nyt äiti alkaa taas huutelee, että tulisin leikkii sen kaa, palaillaan taas. Heippaa.

Ps. Ainiin sain tänään laittaa joulukuuseen mun oman joulupallon ja äiti oli ostanu mulle hienon uuden yökkärin! 

<3 Lilian 

4 kommenttia

 1. Isotäti kirjoitti:

  Ihastuttavia kuvia, varsinkin tuo viimeinen!!

 2. Silkkitassu kirjoitti:

  Meilläkin E tahtoo vaan seurustella illalla. Yritetään nyt pitää häntä hereillä, ettei sellasia lyhyitä unia tule iltaan, vaan oltais nukkumassa kiltisti tuohon kymmenen aikoihin. On onnistunut parina iltana, itsekin päässyt nukkumaan paljon ennen puoltayötä, kun ennen saattoi mennä huutaen kolmeenkin saakka.
  Meillä taas poseerataan aina kun kamera otetaan esiin. 😀 tietää et joutuu olemaan mallina niin ottaa siitä huomionmäärästä kaiken irti varmaan!

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jos joskus Lilian sattuukin nukahtaa ennen puoltayötä, niin silti ei ite saa sit unta, kun on tottunut valvoo sinne vähintään 12 asti. Eilenkin se nukahti 12 aikoihin, mutta ite en sitten saanu vielä unta, ku jotenkin sitten vaistoon, että se kumminkin herää vielä ja niinhän siinä kävi. Hassu tämä äidin vaisto 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *