Hae
Love Beyond Words

Varaslähtö Jouluun!

Minulla on ollut  tapana ennen joulua tehdä myös itse juoluruokia kotona. Itse jouluaattona suuntaan yleensä nauttimaan äidin tekemistä herkuista 🙂  En ole mikään perinteiden orja ja tykkään kokeilla aina uusia ruokia. Tietyt ruuat kuitenkin aina kuuluvat joulupöytään. Tänä vuonna joulumenuuseen kuului kylmäsavulohi ja sinappisilli täytteisiä ruissipsejä, perinteinen kinkku omena-rosmariinikastikkeella, bataattivuohenjuusto- ja porkkanalatikkoa ja paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa. Jäkkäriksi oli joulutorttuja ja suklaa-piparkakkumoussea.

 Rakastan melkeen kaikenlaisia juustoja, joten tämänkin illallisen on vallannut vuohenjuusto. Punajuuri-vuohenjuusto ”salaatti” oli minulle uusi tuttavuus, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla joulupöydässä.

Paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa

10-14 kpl punajuuria

200g vuohenjuustoa

oliiviöljyä

hunajaa

1/2 sitruunan mehu

cachew-pähkinöitä

suolaa

mustapippuria

tuoretta timjamia


Pese ja harjaa punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret al denteksi, jonka jälkeen paahda uunissa n. 180 asteessa 10-15 minuuttia. Revi vuohenjuustoa kuumien punajuurien päälle ja valuta  päälle hunajaa, oliiviöljyä ja pirskota hieman sitruunanmehua hapoksi. Rouhi mustapippuria ja suolaa sekä levitä vielä annoksen päälle tuoretta timjamia ja paahdettuja pähkinöitä. 


2 kommenttia

  1. Sonja - Toinen mahdollisuus kirjoitti:

    Ai vitsit mä löydän aina huonoon aikaan uudet blogit, aina illalla ja aina kaikissa on postaus ruuasta! Nälkä iski 😀

    Jäädään seurailemaan 🙂

    ps. tule ihmeessä kurkkimaan vastavierailulle, käynnissä on mukava arvonta 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hei! Kiitos vinkistä, kävin jo kurkkimassa blogiasi ja pitää ehdottamasti osallistua arvontaankin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *