Varaslähtö Jouluun!
Minulla on ollut tapana ennen joulua tehdä myös itse juoluruokia kotona. Itse jouluaattona suuntaan yleensä nauttimaan äidin tekemistä herkuista 🙂 En ole mikään perinteiden orja ja tykkään kokeilla aina uusia ruokia. Tietyt ruuat kuitenkin aina kuuluvat joulupöytään. Tänä vuonna joulumenuuseen kuului kylmäsavulohi ja sinappisilli täytteisiä ruissipsejä, perinteinen kinkku omena-rosmariinikastikkeella, bataattivuohenjuusto- ja porkkanalatikkoa ja paahdettua punajuurta ja vuohenjuustoa. Jäkkäriksi oli joulutorttuja ja suklaa-piparkakkumoussea.
Rakastan melkeen kaikenlaisia juustoja, joten tämänkin illallisen on vallannut vuohenjuusto. Punajuuri-vuohenjuusto ”salaatti” oli minulle uusi tuttavuus, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla joulupöydässä.
Pese ja harjaa punajuuret huolellisesti. Keitä punajuuret al denteksi, jonka jälkeen paahda uunissa n. 180 asteessa 10-15 minuuttia. Revi vuohenjuustoa kuumien punajuurien päälle ja valuta päälle hunajaa, oliiviöljyä ja pirskota hieman sitruunanmehua hapoksi. Rouhi mustapippuria ja suolaa sekä levitä vielä annoksen päälle tuoretta timjamia ja paahdettuja pähkinöitä.
Ai vitsit mä löydän aina huonoon aikaan uudet blogit, aina illalla ja aina kaikissa on postaus ruuasta! Nälkä iski 😀
Jäädään seurailemaan 🙂
ps. tule ihmeessä kurkkimaan vastavierailulle, käynnissä on mukava arvonta 🙂
Hei! Kiitos vinkistä, kävin jo kurkkimassa blogiasi ja pitää ehdottamasti osallistua arvontaankin 🙂