Hae
Love Beyond Words

Lilian 3kk

Lilian on tänään jo 3kk! Tässä ajassa on tapahtunut hirveän paljon ja meidän pikkumuru ei olekaan enää niin pieni. Kasvun ja kehityksen huomaa itsekin selvästi, vaikka aina kuulee ettei omasta pikkusesta nää niin selvästi kasvua, kun sen kanssa touhuaa koko ajan. Mutta kyllä sen vaan huomaa! 😀 Haikeudella muistelen kolmen kuukauden päähän kun se oli niin pieni <3 Vaikka onhän tämä elämä nyt paljon helpompaa, kun Lilianin tuntee jo paremmin ja tietää mikä millonkin on hätänä 🙂


Ruokailu

Ruokailun suhteen ollaan ihan eri tilanteessa, kun kuukausi sitten. Nyt syödään paljon kerrallaan ja syöttöjen välissä saattaa olla 3-5h väliä. Aamulla kun herätään niin syödään, jonka jälkeen saattaa mennä pitkäkin aika ennen seuraavaa syöttöä. Tosin yleensä siinä välissä nukutaankin vielä pari tuntia 🙂 Illalla puolestaan on enemmän nälkä ja parin tunnin sisällä saattaa mennä 2,5dl maitoo. Yöllä herätään pari kertaa syömään. Tosin mikään jäätävä nälkä ei ole koskaan kyseessä, vaan yleensä vaan halutaan vähän maistella.
Oon vielä imettänyt yöt kokonaan. Aamulla, päivällä ja illalla imetyskertoja on yhteensä noin 3-5, eikä oma maito riitä enää lähellekään. Mutta nyt ollaan jo 3kk kohalla, niin olen ihan tyytyväinen tähänkin, vaikka oman maidon määrä jatkaa vaan laskemistaan. Pääasia, että vauva saa ruokaa. Ei se mistä se sen saa 🙂

Nukkuminen

Nukkumisen kanssa ollaan myös edistytty jossain määrin. Nukkumaan saatetaan mennä jo 22 aikoihin. Tai sitten parin tunnin huudon saattelemana yliväsyneenä puolilta öin. Kuitenkin riippumatta siitä monelta on nukahdettu, niin aina herätään kolmelta. Seuraava herätys saattaa olla 5-7 väliin. Jos herätään vasta 7 ollaankin jo niin pirteitä, että jaksetaan valvooki pari tuntia, jonka jälkeen taas nukutaan yleensä pari tuntia lisää. Toisille päiväunille saaminen onkin jo ison haasteen takana, kun ei malteta millään nukahtaa. Yleensä saan nukahtamaan rattaisiin, mutta sieltäkin herätään heti, kun liike loppuu. Siirrän sit meidän sänkyyn nukkumaan, missä nukutaan 1-2h. Ei siis enää tietookaan  ihanista 3-4h iltapäiväpäikkäreistä 😀 Illalla vielä yleensä torkahdetaan puoleksi tuntii ennen nukkumaan menoa.
 

Sosiaalisuus

Lilian on erittäin sosiaalinen hereillä ollessaan. Hymyilee jatkuvasti kun hänelle jutellaan ja juttelee myös takasin. Lilian tykkää myös jutella seinille ja katoille. Yleensä havahdun siihen, kun makkarista kuuluu höpötystä. Enää ei herätäkään hirveeseen huutoon 🙂 Lilian on myös erittäin tarkkaavainen ja hän seurailee katsellaan kaikkia ympärillä tapahtuvaa. Hän osaa nyt jo myös nauraa, kun nauratetaan esimerkiksi kutittamalla, tekemällä jotain hassua liikettä tai nauramalla itse. Valitettavasti aina sillon kun Lilian nauraa oikeen kunnolle tulee hänelle aina hikka. :/ Leluista ollaan myös erittäin kiinnostuneita. Varsinkin ihan huippuja on sellaiset mistä lähtee ääntä!  Lilianilla on ihania perus äännähdyksiä joita se päästää aina tiytyin väli ajoin ”khuuu ja huhuh” Vielä en oo selvittäny mitä ne tarkoittaa 😀 Välillä saattaa tulla jotain suomeeki muistuttavia sanoja, kuten kyllä tai ei. Ja tänä aamuna haukotellessa tuli ”huhhuijaa”. Ne on kyllä niin hellyyttäviä ääniä, vaikka ihan tahattomia vielä <3

Liikkuminen

Vielä maataan tukevasti paikallaan, vaikka molemmille kyljille osataan jo kääntyä selin makuulta. Pään kannatus on parantunut hirmuisesti ja mahallaan viihdytään myös päivä päivältä enemmän. Käsiä ja jalkoja heilutellaan paljon ja osataan tarttua leluihin ja laittaa ne suuhun. Kiinnostus kyllä loppuu heti, kun ne häviävät näköpiiristä. Sängystä saatetaan herätä joskus ihan poikittais asennosta varsinkin silloin jos voi potkia äitiä vasten koko yön 😀

Muuta

Tällä hetkellä meillä on käytössä vaatekoko 62 ja joitain 68 kokosiakin vaatteita. Vaippakoko muuttuu ihan näinä päivinä kolmoseen. Isoimmat naurut Lilian sai toissapäivänä, kun Kimmo nosteli käsistä ylös ja alas <3

4 kommenttia

  1. Unknown kirjoitti:

    Ihana typykkä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *