Hae
Love Beyond Words

Äidin yö toisella puolella sänkyä…

Viikonlopun aikana kokeilimme sellaista, että Kimmo sillä puolella sänkyä missä vauvan pinnasänky on ja heräilee öisin syöttämään. Tarkoituksena oli siis, että saisin yhden yön nukuttua ilman herätyksiä. Minulla oli omat epäilykset tämän asian suhteen, sillä herään automaattisesti Lilianin pieneenkin äänähdykseen heräämisen merkiksi. Mutta kuinkas kävikään… 

Klo 22.00 Lilian nukahtaa ennätysajassa rinnalle, josta siirrän sen omaan sänkyyn nukkumaan ja siirryn itse sängyn toiselle puolelle. 
Klo 22.30 Lilian herää vielä nopeille hömpsyille, ennen kuin simahtaa kokonaan yöunille. 
Klo 23.00 Olen vieläkin hereillä. Nukahtaminen on paljon vaikeampaa, sillä en kuule vauvan tasaista tuhinaa tai pysty koskettamaan tätä. 
Klo 02.00 Herään siihen, kun Kimmo alkaa lämmittämään maitoa jo valmiiksi Lilianille. Kuulemma vauva kuitenkin herää kohta. Ja tottahan se on mikroaaltouunin ”pling” herättää nukkuvan tytön. 
03.00 Vieläkin hereillä. Edellispäivän hieronta alkaa tuntua selässä ja hartioissa. Ikävä vauvaa, kun normaalisti tähän aikaan otan sen rinnalleni. 
03.45 Vauvasta alkaa kuulua heräämisen merkkejä. Herään tietysti siihen. Kimmokin säpsähtää hereille, kun ensimmäisen parkaisu kuuluu. Jälleen uudelleen nukahtaminen on vaikeaa..
06.30 Herään maitolammikosta. ( Edellispäivän hieronta on nähtävästi nostattanut maitoakin normaalia enemmän.) En saa enää unta. 
07.00 Vauvakin herää, eikä saa enää unta. 
Mikä olikaan lopputulos. Nukuin vielä huonommin kuin normaalisti, vauva heräsi yhden ylimääräisen kerran. Ylimääräistä jännitystä myös yöllä lisäsi saako Kimmo nukahtamaan Lilianin heti syönnin jälkeen. Stressaavia kyllä nämä yöt jolloin muka pitäs nukkua koko yö rauhassa ;D  Klo 12 olin jo ihan väsynyt. Eli tästä lähin nukun suosiolla vauvan puoleisella puolella 😀 

Onko muilla vähän onnistuneempia kokemuksia siitä, että mies heräilee vauvan kanssa ? 🙂 

8 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Tähän asti mä olen Vielä herännyt joka yö Hugon kanssa (lukuunottamatta sitä uv.tä) oon kuitenkin miettinyt että ois vähintäänkin reilua että mäkin saisin välillä yön vapaaks. Kuitenkin Tää on jääny vaan ajatukseks koska heräisin kuitenkin samanlailla niihin ääniin. Ehkäpä yö toisessa huoneessa ois ratkaisu…

 2. Klara kirjoitti:

  Meillä ei ukko heräsi ees pommin räjähdykseen, saati sitten vauvan itkuun/kitinään.. Tosin, syöttö-apuja meillä ei enää kaivatakkaan, reilu viikko ollaan menty 00-09 yöunilla, ilman heräämisiä ja syöttöjä! Vuuuhuu (ja nyt koputus puuhun, kopkop)

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aika luksusta! Joo ei munkaan mies herää, ku jos vauva alkaa kunnolla huutaa yleensä. On ne nii onnekkeita:D Ja kumpa Liliankin jättäs jo sen kello kolmen heräämisen pois, kun tuntuu että siitä on tullu vaan tapa sille, eikä sillä oo ees nälkä. :/

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ei ainakaan muuten tuu toimii mun kohalla, että sais rauhassa nukkuu. Mutta toisaalta sitten ei oo omassa sängyssä, niin saako sillonkaan nukuttua. Noh viimestään sillon sitten saa nauttia kokonaisista yöunista, kun vauvakin suostuu yhteistyöhön, eikä heräile 😀

 5. Jenni kirjoitti:

  Minä en enää imetä ja välillä mies herää vauvan kanssa. Tämä on sujunut ihan hyvin, toki olen itkuun hieman herännyt, mutta nukahtanut sitten takaisin. Imettäessäni heräsin kyllä joka yö aina itse, sillä muuten se olisi tuntunut jotenkin kovin hankalalta.

 6. Silkkitassu kirjoitti:

  Jep. Sitä nyt harrastetaan töihinpaluun takia. Ihan hyvin on mennyt vaikka heräänkin ennen miestä vauvan kitinään ja tönin hänet hereille. Ehkä pitää kokeilla korvatulppia. Tosin tunnen itseni aamulla suht pirteäksi vaikka kerran on pitänytkin herätä.

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo onhan se aika hankalaa, jos vielä imettää 😀 Varsinkin jos sitä maitoo tosiaan tulee, niin pitäs sit yöllä alkaa pumppailemaan tms. :/ Mutta ehdottomasti, kun imetys loppuu niin on ihan fiksua vuorotellakin, niin saa mamakin joskus nukkua, varsinkin jos on yöt hankalia.

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ei se kyllä häiritse mullakaan yhtään yöunia, jos herää vaan vähäsen. Mutta jos herää kunnolla ja sit menee aikaa saada uudestaan unta, nii on kyllä unet yleensä pilalla. Se varmaan on sitten eessä, kun näyttää siltä ettei maitoo tuu enää yhtään öisinkään. Pitää alkaa lämmittää sitten korviketta. Tai toisaalta voihan se helpottaa vauvan unia, kun ei tarvii taistella tissin kanssa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *