Hae
Love Beyond Words

Yhteinen harrastus vauvan kanssa?

Viime päivinä olen alkanut etsimään suuresta netti maailmasta kaikenlaisia harrastusmahdollisuuksia mitä vauvan kanssa voi täällä päin tehdä. Mielessä on käynyt mm. vauvajumppa, vauvauinti ja MLL:n perhekahvila. Vauvajumppaa löytyy ainakin Elixialta, jonne minulla on jäsenyys. Myös vauvauintia löytyy tästä lähistöltä monestakin eri paikkaa. Sekä MLL:n perhekahvila on tien toisella puolella. Vaihtoehtoja siis löytyy.

Sitten tulee se mutta… Entä jos Lilian on koko ajan vaan ihan hankalana ja itkuisena? Ensimmäinen kerta on aina jännittävin mennä lapsen kanssa minne tahansa paikkaan, kun pelkää sen reaktiota uusiin asioihin. Vaikka vauvan itku ei ole mikään maailman loppu, niin silti sitä menee vieläkin ihan vaikeeksi, jos se tapahtuu jossain julkisilla paikoilla. Todellisuudessa Lilian varmasti tulee tykkäämään uusista aktiviteeteista paljon ja tämä mama vaan hermoilee taas ihan turhasta 😀

Vauvajumpat ja -uinnit ovat myös siitä hyvä että siellä saa keskittyä vauvan kanssa tekemiseen eikä tarvitse yrittää olla sosiaalinen. Sillä toinen mutta on.. Mitä jos toisten äitien kanssa ei keksikään mitään juteltavaa ja kyhnötän hölmönä vaan jossain nurkassa? Olen siis ihan perinteinen hitaasti lämpenevä suomalainen, joka pelkää uusia sosiaalisia tilanteita ;D En ole varmaan ainut, joka pelkää uusien tuttavuuksien kanssa hiljaisia outoja hetkiä, kun voi jopa kuulla hengityksen kiihtyvän hermostuksesta. Todellisuudessa tämäkin huoli on ihan turha, sillä mammakollegoiden kanssa hiljaisia hetkiä ei vaan tule! Minullahan itselläni ei ole kaveripiirissäni kenelläkään vielä lapsia, joten on ihanaa päästä purkamaan asioita sellaisille jotka on samassa tilanteessa. Vaikka omat ystävät ovat kaikkein rakkaimpia, niin valitettavaa kun se onkin, niin niille ei voi ihan kaikkea vauva-arjesta kertoa. ( Tai voi, mutta sen jälkeen  kukaan järkevä ei sen jälkeen ainakaan lähtis mukaan tähän rumbaan ;)) No ei tosissaan. 😀

Joku näistä harrastuksista tulee varmasti lähiaikoina ajankohtaiseksi. Sillä varmaa kuitenkin on, että jotain muita aktiviteetteja on saatava kuin tämä koti-kauppa-lenkkipolku välimaasto 😀 Oon kuitenkin sellainen, joka ei joka päivä halua vaan kotona nyhjätä ja toistaa päivästä toiseen samoja rutiineja. Onneksi Lilian alkaa olla jo siinä iässä, että nälkä ei ihan puolentunnin välein enää yllätä ja jaksetaan leikkiäkin pari tuntia kerrallaan 🙂

Onko ketään, joka ois kokeillu vauvajumppaa, -uintia tai käyny perhekahviloissa? Minkälaisia kokemuksia niistä on? Ja minkäikäisen vauvan kanssa menitte sinne? 🙂 

14 kommenttia

 1. Trina kirjoitti:

  Hei nyt vaan rohkeasti menoon mukaan, eiköhän siellä jokaiselle äipsälle ole vauvan itku tuttua 😉 ja lapsi yhdistää niin paljon, ettei kyllä varmastikaan tule hiljaista hetkeä :)!!

 2. Jenni kirjoitti:

  Me kävimme syksyllä Hildan kanssa vauvakerhossa, vauva-aikuinen -tanssissa sekä vauvauinnissa. Hilda oli n. 4kk kun aloitimme harrastukset. Ja ehdottomasti suosittelen!! Minuakin alkuun hieman jännitti, miten sujuu, mutta hienosti on mennyt ja kaikilla muillakin on siellä vauvat, joten itkut ja muut jutut on kaikille tuttuja. Varmasti myös äitien kanssa juttua riittää vauvoista, joten hiljaisia hetkiä ei kannata pelätä.

  Minä tylsistyn myös täysin, jos aina ollaan vain kotona, joten jotain harrastuksia pitää olla. =) Nyt keväällä käymme kyllä enää vakituisesti vauvakerhossa, kun jumppaa jota olin ajatellut, ei järjestettykkään ja paikat moniin harrastuksiin olivat jo menneet.

 3. Unknown kirjoitti:

  Me ollaan käyty jonkun verran perhekahviloissa ja perheentalolla. Mukavia paikkoja! Vauvajumppa alkaa ensi viikolla ja viime syksynä käytiin vauvasirkuksessa. Kiva on tavata aina äitejä ja lapsia!! :))

  Rohkeasti vaan, uskon että vaavikin viihtyy kun on ihmisiä ja paljon uutta ihmeteltävää ympärillä 🙂 näin ainakin meillä!

 4. Anna / haaveita ja oikeeta elämää kirjoitti:

  Mä käyn lasten kanssa MLL:n perhekahvilassa, temppuradalla (temppurata on kyllä vähä isommille, siellä käydään lähinnä vajaa 4 v esikoisen kanssa, tuo 9kk pimu sitten vaan ryömii/konttailee lattialla ja pyörittelee palloja :D) ja sitten avoimessa päiväkodissa.

  Esikoisen aikaan alettiin käymään vasta joskus reilu vuoden ikäsenä, nyt Pimun syntymän jälkeen ollaan käyty melkein alusta saakka. Menee päivät itelläkin paljon kivemmin.

  P.s eksyin sun blogiin toisen blogin kautta kun etin uutta luettavaa ja lukijaksi jään 🙂 tervetuloo myös kurkkiin meitä: http://perhearkea-anna.blogspot.fi/

 5. Klara kirjoitti:

  Me aloitetaan enskuun alusta muskari! Valittiin nyt länsi-vantaa sen takis että voidaan lenkkeilläkkin edes takas, vaikka matkaan meneekin reilu puoltuntia vaikka eka piti mennä itään.

  Uintia oon myös kattonut, mutta se on hirveen tyyristä!

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo pitää käydä vaikka tuolla perhekahvilassa kattoo minkälaisia muita mammoja täälläpäin asustelee 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Harmi, että sun tämän kevään suunnitelmat ei toteutuneetkaan :/
  Teillä onkii ollu vaikka mitä harrastusta sitten! Alkuun varmasti kaikille on jännää mennä johonkin uuteen juttuun mukaan, kun muutenkin vauvan kanssa eläminen on alkuun niin haastavaa. Mutta kyllä tuollaset harrastukset varmasti antaa molemmille ihan uutta virtaa ja syventää entisestään äiti-vauva suhdetta 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Vauvasirkuskin kuulostaa mukavalle! En oo kuullutkaan sellasesta 🙂

  Varmasti Lilian tykkää kaikenlaisesta uudesta ja jännästä. Nyttenkin on nii sosiaalinen ja iloinen tapaus ja innostuuu aina uusista leikeistä 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei! Kivaa, että eksyit tännekin ja kivaa että jäät seurailemaankin! 🙂 Pitää käydä vilkasemassa sunkin blogia 🙂

  Hah no onhan siinä temppuradalla sitten pienemmällekin jotain tekemistä 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noh siinähän samalla kunto kasvaa 😉
  Uinti on kyllä kallista ja jossain paikoissa pitää ottaa joku paketti, jossa on monta kertaa. Mut kyllä ihan mielenkiinnosta pitää käydä kokeilee jossain sellasessa paikassa, jossa maksetaan aina kerrasta 🙂

 11. Cindderella kirjoitti:

  Mä kommentoin nyt aiheen vierestä mutta hitsit että on sulonen neiti suurine silmineen! <3

 12. Niina kirjoitti:

  Voi että on muuten suloinen tyttö siellä! <3

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niinhän se on<3 Kaikkien ensimmäinen kommentti aina tuo isot silmät 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *