Hae
Love Beyond Words

Velli!

Niinkuin otsikko sen kertoo, niin tänään meillä kokeiltiin ensi kertaa peruna-porkkanvelliä. Aamulla annettiin vähän maistiaisiksi, eikä ainakaan siitä annoksesta tullut mitään allergiareaktioita tai masuhuutoja. Syy siihen miksi päätettiin kokeilla velliä on, että nyt on ollu pari viikkoa vaihtelevasti huonoja ja hyviä öitä. Viime yönä heräiltiin taas 1.5h välein. Ja tiedän, että on olemassa 3kk tiheänimun kausi, mutta meillä ei enää yölläkään rintamaito riitä, vaan saa olla parin tunnin välein lämmittelemässä melkeen 100ml maitoo yöllä. Niin järki siinä jo menee 😀 Muutenkin neiti syö jo yli litran päivässä, joten määrät alkaa olla jo aika suuria. Neuvolantäti oli onneksi samoilla linjoilla, että voidaan alkaa kokeilemaan jo soseita tai velliä maidon rinnalla. Aateltiin nyt aluksi kuitenkin kokeilla vähän aikaa tuota velliä, jos se parantas tuota yönukkumista jonkun verran 🙂 Soseiden alottaminen on taas ihan oma hommansa. Onhan tuo maidon/vellin lämmittäminen sentään nii helppoa. Mutta katsellaan pari viikkoa taas antooko neiti äitin ja isin nukkua vai pitääkö meidän alkaa syöttämään tuhdimpaa ruokaa 🙂

Kuva: Valio

Onkos kukaan muu kokeillut nuita vellejä? Onko ollu vaikutusta yöuniin? 🙂

15 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Meille neuvolan täti sanoi että kaupan vellit ei pidä nälkää sen paremmin kuin korvike. Siksi meille suositeltiin suoraan soseita 🙂

 2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ihan samaa sanottiin meillekin 🙂 Mutta joillain vauvoilla kuulemma yöunet silti parenee velleilläkin, toivotaan että Lilian kuuluis siihen porukkaan 😀

 3. Unknown kirjoitti:

  Pidetään peukkuja! 🙂

 4. Nea kirjoitti:

  Hei, kiva että kävit blogissani! Säkin kirjotat usein ja aika samoja juttuja mietit kuin mä. No, vauvoilla onkin aika pieni ikäero 😀 jään kans seurailee sun blogia 🙂 nuista velleistä meillekin sanottiin että soseisiin vaan suoraan kun pojalle ei maito riittäny. Ootteko miettiny riisipuuroa, mitä saa antaa 4 kk. Ikäselle? 🙂 Mun yks kaveri antaa kans velliä ja se on sopinut heille. Vauva on kuulema pidempää tyytyväisempi 🙂 ainii, teidän tytöllä on kauniit silmät! Tulipa pitkä teksti 😀

 5. Unknown kirjoitti:

  Meillä on kans tää viikko kokeiltu mutta enpä oo oikeen huomannu eroa. Soseita kans menee mut tosi vähän vielä, ajattelinki alkaa nostaaa niiden määriä. Toivottavasti teille on jotain hyötyä. 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo oon hurahtanut ihan tähän blogimaailmaan ja kirjoteltua tulee melkeen päivittäin 😀 Kivaa, että sain susta uuden lukijan! 🙂 Kuinkas vanha sun pikkunen oli, kun ei huomannu sitä mistään teksteistä ? 🙂

  Puuro nyt ainakin täyttäs aina iltasin, mutta eikö viljoja saanut antaa vasta 5kk -> ? Varmaan mekin annetaan nyt seuraavana viikonloppuna ihan sosetta kans, jos nuo vellit ei saa nyt ihmeitä aikaseksi 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aattelin nyt tän viikon katella tapahtuuko mitään ihmeitä tuolla vellillä ja sitten ens viikonloppuna kokeillaan soseita. Onko soseitten jälkeen sitten teillä kylläisempi pidempään ? Ainakin viime yönä nukuttiin yhdellä heräämisellä jälleen. Mutta saatto johtuu siitä että nukku ehkä yhteensä vaan 1.5h päivällä 😀

 8. Nea kirjoitti:

  Ensi viikolla on 5 kk. 🙂 Joo, oot iha oikees niist viljoist 🙂 riisipuuroa saa kuiteski antaa, jos on oikein hienojakosta. Prismois myydään ainaski sellast ku hipp-nimistä luomupuuroa, mitä saa antaa 4 kk. Etiäpäin 🙂

 9. Nea kirjoitti:

  Aa, teidän tyttö onkin täyttänyt vast äskettäin 3 kk. Ehkä se puuro saa sit viel oottaa viikon kaks 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ehkä sit ootellaan puuron kanssa vielä hetki, jos ei haluta kuunnella huutokonserttia sen jälkeen 😀 Tuosta Hipp-puurosta oon kuullutkin, että se ois tosi kätevä ja hyvä 🙂

 11. Jenni kirjoitti:

  Me aloitimme vellin antamisen kun tuli 5kk täyteen, koska neidin paino ei ollut oikein noussut riittävästi. Öisin syötiin kaksi tai kolme kertaa rintamaitoa ja perunaakin oltiin kyllä jo hiukan maisteltu siihen mennessä. Myös tarpeen vaatiessa satunnaisesti annettiin korvikemaitoa. Meillä vellin antaminen vaikutti sitten imetykseen varsin negatiivisesti, neiti kun ei juurikaan malttanut enää imeä rintaa, kun pullosta sai niin paljon helpommin vatsan täyteen. =( En halua mitenkään pelotella, mutta ajattelin nyt vain jakaa meidän kokemuksemme vellin antamisesta. Lapsethan ovat tietysti erilaisia, joten meillä saattoi hyvin olla yksittäistapaus, että näin kävi. Vaihdoimme aika nopeasti vellin puuroon.

 12. Silkkitassu kirjoitti:

  Me varmaan aloitellaan soseita (bataatti, porkkana) viimestään ens viikolla. Jännittää kovasti. 🙂 Pikkuinen syö hulluna (korviketta menee varmaan se litra päivässä ellei enemmänkin). 4kk tulee täyteen 30.päivä. Velliä ei ajateltu antaa, ehkä puuroa korkeintaan, kun vellin koostumus ei kuitenkaan ole hirveästi täyttävämpi kuin korvikkeen. Toivottavasti teille tuo kuitenkin helpotusta öihin!

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Imetyksen kannalta sillä ei ole enää hirveesti merkitystäkään, kun imetän ehkä enää 2-3 kertaa päivässä. Eilinen oli kyllä harvinainen yö pitkään aikaan, kun pystyin imettämään koko yön ilman että tarvitsi lisämaitoa. Vaikkakin se heräs sitten taas yhden kerran enemmän.

  Meillä on alusta lähtien annettu pullosta ja rintamaitoa, joten se on jo aika tottunut siihen 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Samoja määriä tuo meidänkin neiti syö, vaikka on pari viikkoo nuorempi. Mekin aateltiin sitten varmaan ens viikonloppuna kokeilla jotain sosetta, kun ei oo vähentäny ainakaan maidon määrää yhtään. Onneksi pari yötä on menny sentään nyt paremmin, Ehkä se kuitenkin vähän enemmän täyttää. Mutta sitten kun taas syödään, ni syödään senkin eestä 😀

  Toivottavasti teillä soseiden aloittaminen sujuu hyvin 🙂 Kirjottelahan siitä sitten blogin puolelle! 🙂

 15. Jenni kirjoitti:

  No sitten ei varmasti mitään imetykseen liittyvää ongelmaa tule. =) Ja jaksamista öihin, toivotaan, että alkavat sujua pian paremmin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *