Hae
Love Beyond Words

Täydellinen äiti!

Sana Äiti luo meille heti jonkinlaisen kuvan ihmisestä. Tämä käsitys äitiydestä on syntynyt meille jokaiselle jo lapsuudessa, kun oma äitimme hoivasi meitä. Kun aletaan suunnitella omaa perheen lisäystä tämä kuva omasta äitiydestä alkaa muokkaantua. Jokainen haluaa olla paras mahdollinen äiti lapselleen. Tämän lisäksi on olemassa täydelliset äidit. Täydellinen äiti on yhteiskunnan, neuvolan ja muitten äityleiden aikaansaama  muotti äidistä, johon kaikkien tulisi pyrkiä!  Mutta minkälainen on sitten tämä täydellinen äiti?

Täydellisen äidin 10 käskyä

1. Tämä ensimmäinen kohta on ehdottomasti kaikkein tärkein! Ainoa oikea ravinto vauvalle on rintamaito! Vauvan masuhan ei kerta kaikkiaan kestä mitään muuta kuin oman äidin maitoa. Totaalisen huono äiti on, jos kerrankin antaa korviketta, puhumattakaan vauvoista, jotka elää pelkällä korvikkeella. Imettämistä on myös jatkettava vähintään puolivuotiaaksi asti, mielellään kuitenkin vuoden ikään asti. Äidin tulee myös imettää pelkästään rinnasta, jotta äiti-vauva suhde kehittyy läheiseksi! 
2. Ja sitten, kun se aika koittaa että lapselle on annettava jotain muuta kuin rintamaitoa, niin täydellinen äiti tekee kaikki ruuat itse. Kaupan purkkiruuat ovat ehdoton NOUNOU. Muutenhan lapsesta kasvaa sellainen nykypäivän epänormaali, joka syö vielä aikuisenakin pilttiä! 
3. Täydellinen äiti päivystää kotona 24/7, eikä lähde lähi markettia pidemmälle ennen kuin lapsi on vähintään kolme. Täydellisen symbioosin on kestettävä vähintään puoli vuotta, ettei vaan vahingossakaan vauva mene muista ihmisistä sekaisin. Lapsen hoitoon vieminen on ehdottomasti kielletty. Siinähän järkkyy lapsen mielenterveys, kun perus arki rutiineista poiketaan. 
4. Lapsi ei koskaan huuda. Täydellisen äidin on tiedettävä heti lapsen eleistä mikä lapsella on hätänä. Ja jos lapsesi sattuu parahtaman vähänkin se luokse on heti juostava. 
5. Lapsi kehittyy ikäistään nopeammin. Jos vauva ei vielä 3kk mennessä osaa kannatella päätään, niin se on äidin vika, sillä vauvaa ei ole pidetty tarpeeksi makuuasennossa, sylissä, pystyasennossa jne.. !  
6. Lasta ei saa jättää hetkeksikään ilman valvontaa tai laskea sitteriin tms. muuhun apuvälineeseen. Siinähän menee vauvan selkä ja lonkat! Vauvalle on luotava turvallinen kasvuympäristö.
7. Täydellinen äiti menee lapsensa kanssa ulos säällä kuin säällä ja on vähintään kaksi tuntia päivässä ulkona. Lapsi otetaan kaikkialle mukaan, eikä vessasreissujakaan tehdä ilman. 
8. Vauvan tulee ehdottomasti käyttää kestovaippoja. Todelliseen eliittiin kuuluvat ne äidit, jotka tuntevat lapsensa jo syntymästä asti niin hyvin, että näkevät lapsen eleistä milloin hätä yllättää. Elä siis ihmettele, jos joskus törmäät tälläiseen eliittimammaan, joka hokee purnukka kädessään vastasyntyneelleen ”pisspiss” abc:n lastenhoitohuoneessa. 
9. Baareissa juoksentelu tai kavereiden kesken kahvittelu (ilman vauvaa) on ehdottomasti kielletty ennen kuin lapsi täyttää 18 vuotta. Äidillä ei ole oikeutta pitää hauskaa! 
10. Täydellinen äiti ei valita mistään. Täydellisen äidin velvollisuuksiin kuuluu myös siivota päivittäin, pyykätä, kaupassa käynti, koirien ulkoiluttaminen ja  ruuan tulee olla valmiiva miehen tullessa kotiin. Miehelle pitää antaa myös mahdollisuus rentoutua rankan päivän jälkeen, jolloin hän voi illan katsoa telkkaria rauhassa, nähdä kavereita tai nostella salilla painoja. Vieraiden tullessa  pöydässä tulee olla itse leivottua pullaa, kakkua ja pikkuleipiä. Kodin tulee näyttää aina tiptop. Myös lastenlelut tulee olla visusti siististi pienissä söpöissä säilytyskoreissa. Täydellinen äiti ei sanallakaan mainitse kenellekään äidin omasta ajasta. Mitä se edes on? 

Tämä mamma ainakin tunnustaa olevansa täydellinen epäonnistuja, jos äitiyttä mitataan näillä kriteereillä. Tunnustan juotan lapselleni lisäksi korviketta, käytän kertakäyttövaippoja, käyn kavereiden kanssa ulkona ilman vauvaa, aina ei myöskään huvita siivota, laittaa ruokaa tai edes käydä vauvan kanssa ulkona. Osaan myös vaatia omaa aikaa, enkä koe siitä pahaa oloa, jos vietän osan ajastani erossa vauvasta. Ja kyllä olen tekemässä myös järkyttävän synnin, kun annan lapseni jo näin varhaisessa iässä yökylään! 
Huoh omasta mielestäni nämä täydellisen äidin kriteerit ovat kyllä aika syvältä. Jos eläisin näitten mukaan, niin olisin todella onneton. Mielestäni olen juuri silloin paras mahdollinen äiti lapselleni, kun kasvatan sitä omien periaatteini mukaisesti ja nautin myös omasta elämästä! 🙂 
Onko muita yhtä surkeita äitejä kuin minä? 😉 

ps. ennenkuin loukkaannut verisesti tästä, niin luethan myös Super mutsi kuvauksen 😉 

12 kommenttia

 1. Anna / haaveita ja oikeeta elämää kirjoitti:

  Molemmat muksut juonu korviketta, molemmille syötetty purkkiruokaa (valmisruokia ei kyl muuten syödä, että kotiruokaan on esikoinen siirtyny vuoden kieppeillä ja sama varmaan pimullakin tulee oleen) lapset on ollu monta kertaa päivisin hoidossa, isoveli monta kertaa yökylässäkin. hui kamalaa! 😀

  Ainut että ulkoilu on kyllä sellanen mitä pyrin tekeen joka päivä, huomaa heti isoveljen energiatasosta illalla jos ei oo pihalle päässy. ;D

 2. Klara kirjoitti:

  Toi hoitoon laittaminen on niin jännä asia. Neuvolassakin sanottiin että "heti yökylään jos on itkuinen öisin, aina jaksaa yhden yön mutta äidin ei tarvitse esimerkiksi koliikki tapauksessa kestää kolmea kuukautta" ja nyt viimekerralla "Joo, muutama tunti kerrallaan varovasti tutuille ihmisille" SIIS MIT… Meillä tyttö on nyt parikertaa yökyläistänyt mun isällä, ekan kerran mun sairastapauksen vuoksi ja viimeksi viime lauantaina kun meillä oli hyvän ystävän valmistujaiset ja oltiin suoraan sanottuna vetämässä päät täyteen 😀 Tää mama kuittaa! Ja aivan varmasti käytetään myös kaupan soseita! Eikä todellakaan kiinnosta ulkoilla JOKA päivä 😀

 3. Elina | PikkuPeikkoPrinsessat kirjoitti:

  Hehhheeehhee! Ihan loistava postaus! Juuri näinhän se on ;)) Täällä myös aivan uskomattoman surkea mutsi! Meillä tytöt sai rintaa 5 päivää, sitteri on ensisijainen paikka hengailla, hymynaamoja ripustettu ties mihin tuolin selkänojiin että äiti saisi käydä vessassa tai vaikka tiskata… Ja mä myönnän jopa ääneen että musta on aivan ihanaa päästä ulos ilman lapsia, edes kauppaan. Ei tulisi mieleenkään soittaa hoitajalle miten menee ja välillä ei haluaisi palata kotiin :DD Voi mun lapsiparkoja, mitäköhän sosiopaatteja niistä tulee!? 😉

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo se on varmaan ihan kannattavaa, jos on isompia lapsia 😀 Ei varmaan kovin hauskaa jos energiaa puretaan vasta nukkumaan mentäessä 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha 😀 Se voi olla, että nyt sun beben perusturvallisuus on pysyvästi vaurioitunut nuitten yökyläilyjen vuoksi ;D Psst. Elä vaan kerro kellekään, mut tätäkin mamaa huvittas jo käydä jossain vetämässä pää täyteen josssain!

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voi kiitos kommentista! Onneksi, jotkut sentään ymmärsi tän pointin. 😀 Kirjottelin vaan tylsyyksissäni hieman ehkä uhkarohkeenkin postauksen, sitten kun jälkeenpäin aloin miettii 😀 Eiköhän sunkin lapsista ihan kunnon kansalaisia tule ;D

 7. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Hahaaa just osuvia juttuja! Ihaku miun kirjottama :D. Oon nii samaa mieltä noista!

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiva kuulla, että sulle avautuu nää mun jutut ;D Onhan tää vähän rankempaa huumoria, mutta ei sitä kaikkee pidä ottaa niin tosissaan ;D Tänään kirjottelin samanlaisen jutun toisesta ääripäästä, joka oikeeestaan huvitti viel enemmän itteeni, sillä tunnistan itteni niin monesta kohtaa 😀

 9. Lindiz ~ Tutipuu kirjoitti:

  Olipas hauska postaus =D tunnistin kyllä itteni melkeinpä joka kohdasta XD pitäsköhän relata tai jotain?? XD

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah voieeii. No nyt sit äkkii muksu hoitoon ja baanalle! 😀 No eii, jos susta itsestä tuntuu hyvältä, niin miksi sitten tehdä jotain toisin? 🙂 Kyllähän sitä on koko elämä aikaa elää! Lapset on niin pieniä vaan pienen osan elämästä.

 11. Silkkitassu kirjoitti:

  Unohdit mainita että muksulla on aina puhdasta päällä! 🙂 jos puklutahra tulee, vaate vaihtuu sillä sekunnilla!

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo oishan tuota listaa voinut jatkaa vaikka miten 😀 Vaatteidenha pitää myös olla merkkivaatteita tai jotain luomuvaatteita 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *