Hae
Love Beyond Words

Super Mutsi!

Luettuani eilisen tekstin uudestaan, saattaa  siitä  saada aika halveksuvan kuvan. Se ei ollut tarkoitus. Kunnioitan äitejä, jotka pystyvät imettämään lastaan puolivuotiaaksi asti ja tekemään kaikki lapsen ruuat itse jne.Teksti oli kirjoitettu puhtaasti huumorilla ja pohdin asioita siinä valossa minkälaisen kuvan olen saanut yhteiskunnan luomasta äiti hahmosta. Tämä saattaa monelle asettaa paineita oman suoriutumisen suhteen. Vastoinkäymiset äitinä olemisessa luovat monelle epäonnistujan tunteen, vaikka niin ei pitäisi olla. Vauvalle kuitenkin on tärkeintä äidin läsnäolo ja tarpeiden ymmärtäminen niin hyvin kuin se on mahdollista.

Linkitin eilisen tekstin myös facebookin mammaryhmään. Siellä nousi keskustelun aiheeksi kaksinasettelu mamma maailmassa. Äitejä, jotka esimerkiksi imettävät lapsiaan puoli vuotta pidetään automaattisesti hirveinä pätijöinä. Ei tämäkään ole oikein. Jokainen äiti varmasti tietää mikä on omalle lapselleen oikein. Eikä kenenkään tarvitse tulla arvostelemaan toisen toimintapoja! Ajattelin tehdä siis tästä ns. toisesta mamma ryhmästä myös oman postauksen ihan vastaavanlaisesti, jotta kaikki äidit on varmasti saatu loukattua tasapuolisesti ;D

Kuva

Super mutsin 10 käskyä! 

1. Imetyksen epäonnistuttua Super mutsi juoksee lähimpään cittariin ja hamstraa kaikkia mahdollisia korvikemerkkejä kaapit täyteen. Koskaanhan ei voi tietää mistä maidosta se vauvan masu tykkää. Myös pullomerkki on tärkeä: Se on oltava Avent! Todelliseen eliittiin kuuluvat mutsit, joiden pikku neidit juo pinkeistä design Avent pulloista, joita ei ihan normi ruokakaupasta saakaan. 
2. Super mutsi alkaa syöttämään velliä viimeistään 3kk iässä pikkumurulleen. Tarkoituksena on saada yöunet pitemmäksi. Vellikokeilun epäonnistuttua siirrytäänkin soseisiin. Aluksi Super mutsi keittää innoissaan soseita jääpalamuotteihin, mutta jonkun ajan päästä Super mutsi luovuttaa ja siirtyy pilttiin. 
3. Super mutsi ilmoittaa matkalla synnäriltä kotiin nyyttinsä vauva muskariin, vauvauintiin, vauvajumppaan jne. Pitäähän murun saada aktiviteetteja jo pienestä pitäen! Super mutsi käy myös aktiivisesti MLL:n perhekahviloissa ym. muissa mamma ryhmissä purkamassa tuntojaan vauva-arjan haastavuudesta. 
Kellon lähestyessä neljää iltapäivällä Super mutsi siirtyy ulko-oven viereen kyttäämään millon mies tulee kotiin. Kuultuaan avainten kilinää Super mutsi rynnii oven väliin ja tyrkkää pikku piltin miehelleen ja huikkaa vielä miehelleen, jos se viittis tehdä jotain ruokaa illaksi. Tästä alkaa Super mutsin niin ihana oma-aika, jolloin hän muun muassa tapaa kavereita päivitellen vauvan hoidon rankuutta, ottaa ripsienpidennyksiä tai lukee salilla naisten lehteä. 
4. Super mutsi antaa lapsensa huutaa. Kyllähän ennen vanhaankin huudatettiin lasta. Eihän se muuten opi ettei huutamalla saa kaikkea. 
5. Super mutsi tarkkailee lapsensa kehitystä ja raportoi jokaisen kehitysaskeleen facebookin mammaryhmässä ja  mamma foorumeilla.  Ryhmän kesken sitten voidaan ylistää kuinka hienosti pikku pirkko osaa jo kannatella päätäänsä. Myös tästä on olemassa ylempi taso, nimittäin mammabloggaajat! Mammabloggaaja bloggaa päivittäin uusista kirpparilöydöistä tai vaippamerkki vertailuista. Super mammabloggaaja myös päivittää reaaliajassa facebookkiin, instagramiin ja twitteriin ”meillä pissattiin just pottaan!”. 
6. Super mutsi omistaa kaikki mahdolliset apuvälineet. Kotoa löytyy manduca, Baby Björnin sitteri, itsestään keinuva keinu, video itkuhälytin, pissantunnistin jne. Myös näissä merkki on tärkeä! Vauva viettääkin suurimman osan ajasta näissä apuvälineissä, jotta mutsi voi samalla jakaa päivityksiä foorumeilla sohvan nurkasta. 
7. Super mutsi kärräilee pikkumuruaan ulkona uusissa Emmaljungissa korttelia ympäri. Super mutsi viettää aikaa myös mammaporukalla Kampin Johto-kahvilassa ja  välillä myös shoppaillaan porukalla lastenvaateliikkeissä. 
8. Super mutsi katsoo tarkkaan kaikki mainokset etsien vaippatarjouksia. Sellaisen bongattuaan hän ryntää innoissaan kaupoille ja hihkuu kotiin tullessaan, että saipa taas 3 megapakettia vaippoja euron halvemmalla mitä normaalisti! 
9. Super mutsi tapaa kavereitaan mielellään muualla kuin kotona. Pitäähän äidin saada vähän ees omaa-aikaa! 
10. Super mutsi valittaa kaikesta! ! ”Vauva itkee öisin, vauva ei suostu menemään nukkumaan, mä joudun tekee ihan kaiken, mulla ei oo yhtään omaa-aikaa, ukko vaan makaa sohvalla, ja mun hiuksetkin on ihan huonosti! Ja tämän kaiken keskellä pitäs vielä jaksaa siivota, laittaa ruokaa jne.. kyllä tää vauva-arki on vaan niiiin rankkaa, MIE ROMAHAN ihan totaalisesti nytte! ” 
Hahah, tämän tekstin kirjoittaminen oli ehkä vielä hauskempaa, sillä moni kohta osuu itteenikin 😀 Kyllä me äidit osataan olla välillä aika huvittavia omine ongelmineen, mutta ehkä meillä on siihen joskus oikeuskin ;D Ja vaikka joskus ois vähän rankempaakin, niin on se sen arvoista. Täytyy vaan muistaa, että me ollaan kuitenkin meidän omalle pikku murulle täydellinen äiti just sellaisenaan! <3 

8 kommenttia

 1. Nea kirjoitti:

  Voi niitä, jotka ei ymmärrä pientä pilkettä silmäkulmas 😀 mäki tein vähän samankaltaisen postaukse, millainen on hyvä äiti. Mut tää postaus oli kyl hauska, ja monet kolahti muhun kyl aikas hyvin 😉

 2. Unknown kirjoitti:

  paras taitaa vaan olla se kultanen keskitie;)

 3. Tuija kirjoitti:

  Hahaa, hauska 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mäkin tunnistan itteni ehkä liiankin monesta kohtaa ;D
  Pitää käydä lukemassa sunkin postaus 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niinhän se on vähän joka asiassa 🙂

 6. Unknown kirjoitti:

  Hei ihan huippu hauskat tekstit nää 😀 hihi.. Tunnistan itseeni tästä 😉

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah kiitos! 😀 Se on aina hauska lukee joskus tälläsiä ja huomata miten höpsöjä me mammat joskus olla 😀
  Mulla oli myös hauskaa kirjoittaessa näitä. Tää kirjoittaminen anta kyllä paljon piristystä päivään, kun saa purkaa omia mahtavia ajatuksia jonnekin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *