Hae
Love Beyond Words

Vauvakuumetta(ko) ? (VAROITUS: Sisältää söpöjä kuvia vastasyntyneistä!)

Kimmo varmaan pyörtyy luettuaan aluksi tämän otsikon… ;D

Mutta ei hätää, vauvakuumetta ei ole täällä ilmassa! Halusin vaan kirjoitella muuten vaan tästä aiheesta, sillä monilla mamma foorumeilla ja blogeissa törmää useasti samaan aiheeseen. Vauvakuume alkaa heti suurinpiirtein kun on edellinen saatu työnnettyä ulos! Tämä on minusta aika käsittämätöntä, sillä alku kuukaudet tulevat aina järkyttävään uuden pienokaisen vanhempia haastavuudellaan. Ja sittenkö pitäs jo kuumeilla uutta punaisena huutavaa kääröä? Huh, ei kiitos ainakaan täällä huushollissa ;D

No okei tunnustettakoon, että onhan ne vastasyntyneet jotain aivan hellyyttäviä. Ne on niin pieniä, niillä on maailman pienimmät kädet, jalat ja suu. Ja voiko olla ihanempaa, kun oma pieni nyytti ottaa ensimmäistä kertaa sormesta kiinni tai katsoo silmiin? Ymmärrän kyllä tältä osin vauvakuumeilun, sillä itsekin on enää niin vaikea muistaa minkälainen Lilian oli ihan pienenä vastasyntyneenä.

Sitten taas onneksi tulen järkiin ja muistan kuinka vaikeaa aikaa se oikeasti on. Nyt elämä on niin paljon helpompaa, kun Lilianin kanssa pystyy kommunikoimaan ja sen tarpeita ymmärtää koko ajan paremmin. Lapsen kasvatus onkin omaltaan osaltaan haastavaa juuri siksi, että aina kaipaa vauvan tuoksuista pikku nyyttiä, mutta toisaalta haluaisi, että se kasvaisi jo ja sen kanssa pystyisi touhuamaan kaikenlaista.

Varmasti vielä joskus tulee se hetki, jolloin toinen vauva on ajankohtainen. Tämä hetki voisi olla joskus 3-4 vuoden kuluttua, koska silloin olen saanut opiskelut päätökseen ja löytänyt toivottavasti hyvän työpaikan. Myös Lilian on siinä vaiheessa jo niin iso tyttö, ettei se vaadi kaikkea huomiota itselleen ja voi mahdollisesti jopa auttaa pikkusisaruksen hoidossa ainakin silittelemällä ja antamalla paljon pusuja <3 Tällä hetkellä ei minulla myöskään riittäisi aikaa kahdelle vauvalle, sillä olen sen verran itsekäs että haluan myös aikaa itselleni. Haluan myös että Lilian saa täyden huomioni sen kasvaessaan vauvavuoden ja taaperoiän yli.

Seuraavat kuvat ei varmasti auta ketään vauvakuumeilussaan, mutta voiko olla mitään söpömpää kuin tälläiset ihanat kuvat vastasyntyneistä. Melkeen vähän harmittaa ettei ite käyty ottaa Lilianista kuvaa ammattikuvaajalla kun se oli ihan pieni, mutta onneksi nuita kivoja kuvia on itekin tullut räpsittyä.

Kuva

Hmm.. Kimmooo mites olisi jo toinen  suloinen vauvan tuoksuinen söpö ihana pikkuinen nyytti.. ?

Okei nämä kuvat pitäisi kyllä kieltää lailla 😀

Ketkäs lukijoista vauvakuumeilevat tälläkin hetkellä ? Tuliko vauvakuume heti vauvan syntymän jälkeen ? Vai mikä olisi sopiva ikäero lapsien kesken? 🙂 


16 kommenttia

 1. Nea kirjoitti:

  Aaaww, mite ihania kuvia! 🙂 Tunnustan, että pientä kuumeilua on ilmas… Mut ehkä ei kuitenkaan vielä uutta 😉 olis kyllä pitänyt käyttää Antonia iha pienenä ammattikuvaajal. Noi on niiin sulosia!

 2. Unknown kirjoitti:

  Mulla oli ihan järjetön vauvakuume kun nella oli 5kk. Hyvä että ei jo laitettu toista alulle ;D mies on onneksi ollut järjen ääni ja täytyyhän ne opiskelut hoitaa alta pois ensin.. 🙂 nuo kuvat on tosi ihania. ♥

 3. Jenni kirjoitti:

  Mulla ei oo vielä koskaan ollut vauvakuumetta, ei edes Hildaa suunnitellessa. Toki vauvan halusin, mutta varsinaista kuumetta ei ollut. Ja missään nimessä en haluaisi toista vauvaa heti perään, on tässä yhdessäkin ihan tarpeeksi tekemistä vähäksi aikaa. =)

 4. Minnaa kirjoitti:

  Ellu on kohta 10kk ja nyt ehkä alan tunnistaa itsessäni pientä vauvakuumeilua, tai siis lähinnä asteikolla "olisihan se toinen aika kiva. SITTEN AIKANAAN." Kaikki kunnia niille joista on pienellä ikäerolla olevien lasten vanhemmiksi, mutta miusta ei ole. Arvostan tällä hetkellä nukkumista ihan liikaa, samoin sitä, ettei aamuisin tarvitse oksentaa. 😀

 5. Klara kirjoitti:

  Voi ei, mä niiin halusiin jo toisen vauvan! 😀 Mutta ymmärrän kyllä että se ei kyllä ois järkevää, kaikki ajallaan sitten.. Kiitos muuten kun oot vaihtanu sun tekstin fontin, tää superhyvänäkönenlukija joutu välillä aina tsuumailemaan..

 6. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Äääää!!! Ei tollasia kuvia saa laittaa!! 🙂 Täällä on yks ikuinen vauvakuumeilija (kirjotan tästä omaan blogiini kunhan saan aikaa). 🙂 Mä oon alkanu kuumeilemaan aika nopeesti vauvan syntymän jälkeen ja kuumeilen varmaan lopun ikääni.

 7. Cindderella kirjoitti:

  Mun on pakko sanoa, että vaikka kuinka tahtoisinkin nähdä miltä meidän kaikki seuraavat 6 lasta näyttäisi, niin nämä kaksi tyttöä riittää 😀
  Oikein pelkään että vuosien päästä se vauvakuume vielä iskee, vaikka tiiän että kaksi lasta on meille oikein hyvä määrä! Nyt siis vauvakuumeen ohittaminen helppoa, katotaan vaan mihin se tulevaisuudessa johtaa 😀

 8. Emilia kirjoitti:

  Awww miten ihania kuvia! 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin on, kyllä ne ammattilaiset vaan osaa ottaa miljoona kertaa parempia kuvia kuin ite 😀 Mutta ehkä sitten sen seuraavan kanssa pitää mennä kuvaajalle;)

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Onneksi tosiaan miehet yleensä pistää stopin tuollasille puheille ;D

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihan samoin ajattelet siis kuin minä! 🙂 Meillekin tuli tuo eka pikkusena yllärinä, joten vauva ei tosiaankaan ollut vielä vuosi sitten haaveissa, mutta nopeasti ajatukseen tottu ja raskaushuuma sai alkunsa 😀

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No niimpä! En vois kuvitellakaan toista nyt heti tähän perään. Ei varmaan pariin vuoteen sitten sais nukuttua ees täyttä yötä 😀 Vielä mäkin oottelen sitä luksusta Lilianin kohdalle, että se nukkus ees 8 tuntia putkeen.

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Huhuuh sulta pitää kieltää siis nuo kuvat 😀 Kohta ilmottelee pikku kakkonen iloisesti tulostaan 😉
  En mää kyllä mielestäni nyt vähään aikaan oo vaihtanu fonttia, tai sitten oon jotain unissani sekoillu.. Mut nyt siis saa jotain selvää, hyyvähyyvä 😀

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha 😀 Voi eiii. Onhan se vastasyntyneen tuoksu kyllä aika huumaavaa ;D Kamalaa kyllä varmasti sitten kun on oikeesti päättänyt ettei enää yhtään lasta lisää, niin ei saa enää koskaan kokea sitä :/

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kummasti se vauvakuume aina välillä nousee, kun omat pienet ei ookaan enää pieniä 😉 Ajattelee vaan, että haluu vielä kerran tuntea sen ihanan hetken kun näkee oman nyytin ensimmäistä kertaa ja sen tuoksun, hymyn ja kaiken <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *