Hae
Love Beyond Words

Salaisuuksia, joita vain Äidit tietää…

Jo raskaana ollessa tulevat äidit saa kuullu listan asioista minkälaista se raskaana olo on ja minkälaista se elämä uuden tulokkaan kanssa tulee olemaan. Itsekin sain kuulla kaikenmaailman neuvoja, varoituksia ja kehotuksia miten tulisi toimia missäkin vaiheessa. Näistä neuvoista muodustui tietynlainen kuva minkälaista se elämä tulisi olemaan, vaikka omassa mielessä neuvot lähinnä menivät toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos 😀

*Synnytys
Järkyttävä kipu! Miehet saa kyllä olla niin kiitollisia siitä, ettei joudu kokemaan sitä 😀

* Synnytyksen jälkeinen alkushokki
Yhtäkkiä vauva onkin siinä vierellä. Se ihana nyytti, jota on hautonut mahassaan 9kk. Sitten tuleekin ihan tyhjä tunne ja kamala olo kun ei pystykään tuntemaan mitään.

*Arki 
Kaikki tuntuu alussa niin pirun hankalalta. Esimerkiksiksi se kauppaan lähteminen. Enää ei riitä, ettää saa itsensä ihmisen näköseksi. Nyt pitääkin syöttää vauva, vaihtaa vaippa, pakata vauva vaunuihin, jonka jälkeen vauva päättää vääntääkin jäätävät köntsät huosuihin ja sama homma alkaa alusta. Kun vihdoin oot saanu pakattua vauvan mukaan, niin ei paljon enää kiinnosta alkaa laittaa itseään kuntoon. Mut hassua on myös miten nopeasti tähänkin tottuu. Vauvan mukaan pakkaaminen on normaalia ja ilman vauvaa lähteminen tuntuu oudolta.

* Vapaus
Kaikkihan tämän varmaan kuulee, ettei sitten omaa aikaa ole ollenkaan vauvan syntymän jälkeen. Mutta omien tarpeiden siirtäminen myöhemmäksi on niin iso muutos arjessa, ettei sitä voi vaan kuvitellakaan miten paljon elämä muuttuu. Enää ei voikaan syödä silloin kun on nälkä tai lähteä käymään kaupassa, jos jääkaapissa on pelkkä valo. Varsinkin ensimmäiset viikot olivat vaikeimpia, sillä vauva oli kiinni lähes 24/7. Alussa sitä omaa aikaa on lähinnä vessassa käynti, joskin sekään ei saa kestää minuuttia pitempään ;D

* Riittämättömyyden tunne
Se tunne, kun vauva itkee, eikä itkua saa lopetettua. Siinä tuntee itsensä niin huonoksi ja riittämättömäksi, kun ei pysty edes oman vauvan tarpeita tyydyttämään. Alkuun tälläiset huudot olivat raskasta katseltavaa ja itselläkin tuli välillä kyyneleet silmiin.

* Uni
Alkuun myös jatkuvat yöheräämiset ja vauvan nukuttaminen kello kahdelta yöllä tuntuvat raskailta. Enää ei saakaan mennä nukkumaan silloin kun itse haluaa ja nukkua täysiä öitä. Ja se on kyllä ihan totta mitä sanotaan, että kaikkein suloisimmilta vauvat näyttää nukkuessaan 😉

*Pelko 
Alussa pelottaa kaikki. Mitä jos vahingossa tekeekin jotain väärin ja vauva särkyy. Mitä jos se yhtäkkiä lakkaa hengittämästä, kun nukun. Mitä jos mies ei saakaan itkua lopetettua sillä välin, kun olen kaupassa.

*Velvollisuuden tunne
Tämä liittyy vahvasti pelkoon, sillä kokee että on koko ajan vastuussa omasta vauvastaan. Esimerkiksi ensimmäistä kertaa kauppaankin lähteminen ilman vauvaa tuntuu pelottavalta, sillä tuntuu että tekee jotain väärin, kun lähtee pois.

* Kotona oleminen
Alkuun tämäkin oli vaikeaa, kun on tottunut käymään töissä tai opiskelemaan. Yhtäkkiä ei olekaan mitään rutiineja. Myös sosiaalinen elämä on vähempää alkuaikoina, kun linnoittautuu omaan pikku pesään pienen tuhisijan kanssa.

*RAKKAUS
Kuinka paljon voi rakastaakaan omaa lastaan ja miten se rakkaus kasvaa koko ajan. Miten ihanaa on nähdä lapsen kasvavan, kehittyvän ja osoittavan merkkejä siitä, että se tietää kuka sitä hoitaa päivät pitkät. Kuinka on valmis unohtamaan kaikki omat tarpeet, kunhan vaan omalla pienellä nyytillä on kaikki hyvin.  Miten yksi hymy voi poistaa kaikki ikävät asiat.

Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään. Vauva muuttaa ihan kaiken! Mutta päivääkään ei vaihtaisi pois <3

Mitkä asiat teidät yllätti eniten vauvan tultua elämään? 

11 kommenttia

 1. Lindiz ~ Tutipuu kirjoitti:

  Welcome to reality 😀

 2. Nea kirjoitti:

  Toi riittämättömyyden tunne osu kyl niin hyvin mulle 😀 Samoin toi alkushokki. Synnytyksen jälkeenki vielä välillä silitin mahaa, muistellen potkuja 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jep 😀 Vauva-arjen karu ihanuus <3

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo samaa tein minäkin, varsinkin heti synnytyksen jälkeisinä päivinä masu tuntu niin pieneltä ja tyhjältä.

 5. Unknown kirjoitti:

  Mulla oli kauan Hugon syntymän jälkeen tarve suojella mahaa. Ihan kuin siellä ois kasvanu vielä joku =)

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No onhan siellä asustanu se pieni nyytti 9kk, ei sitä heti tajuu että siellä ei ookaan enää ketään 🙂

 7. Tiitukatriina kirjoitti:

  Kivasti kirjoitettu 🙂 tuota kaikkea odotellessa 😀 http://tiitutiiakatriina.blogspot.fi

 8. Tiitukatriina kirjoitti:

  ps. sait uuden lukijan !

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Sulla siis kaikki ihanuus vielä edessä 😉 Pitää käydä kurkkimassa sunkin blogia 🙂 Ja ihanaa saada uusi lukija!

 10. Sini kirjoitti:

  täyttä asiaa tää postaus 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  🙂 Kiva, että tykkäsit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *