Hae
Love Beyond Words

Miten teillä nukutaan?

vai nukutaanko ollenkaan.. ?

Meillä nukkumaanmeno oli ensimmäiset kuukaudet aikamoista taistelua masuvaivojen takia. Nukkumaan mentiin yleensä vasta 1-2 aikoihin. Tämän jälkeen tuli kausi, jolloin nukahdettiin 23-24 aikoihin. Ja nyt ihan viime aikoina on alettu mennä nukkumaan JO 20-22 aikoihin. Kuulostaako hyvälle? Nojoo kyllähän ihana oma aika illalla on aika luksusta, kun saa rauhassa katsella telkkaria oman murun kainalossa, ilman että vauva huutais vieressä. Vieläkin kuitenkin illat saattavat olla aika taistelua, sillä milläään ei malteta mennä nukkumaan. Ei haluta syödä, eikä nukkua. Se onkin sitten ikuinen kierre: ollaan liian nälkäsiä nukkumaan ja liian väsyneitä syömään. Onneksi kuitenkin mammaisi-tiimi voittaa tämän taistelun salkkareitten yleensä jälkeen ja pikkumuru saadaan nukkumaan.

Mitenkäs ne yöhereilyt sitten? No ei ole muuttunut yhtään miksikään! Vieläkin heräillään 3 tunnin välein. Eli tällä rytmillä klo 24, 3 ja 6. Aamuun herätään joskus yleensä klo 8-9. Huoooh. Mä niin odotan sitä hetkeä, kun saan nukkua 8h putkeen! Nyt viisikin tuntia ois jo aika luksusta. Mut ei pidä valittaa. Asiat voisivat olla paljon huonomminkin. Voisihan olla niin ettei tyttö ollenkaan tiedostais nukkumisen ihanuutta ja heräilis tunnin välein, eikä malttas ollenkaan nukahtaa uudestaan.

Sosettakin annetaan nykyisin 3x päivässä, mutta soseiluillakaan ole ollut merkitystä yöuniin. Tänään suuntasin kauppaan ja ostin tälläistä HIPP puuroa, joka pitäs sopia 4kk eteenpäin. Meinaan kokeilla siis hieman järeempiä keinoja, että saan neidin nälän tyydytettyä 😀 Eihän siinä mitään häviäkään, paitsi ehkä yöunet kokonaan jos masu ei tykkääkään.

Kysymys siis kuuluu: Miten teillä nukutaan? Ja syötättekö minkälaista iltapalaa ennen nukkumaanmenoa?Ootteko kokeilleet tuota puuroa? 

17 kommenttia

 1. Nea kirjoitti:

  Meillä ollaan yleensä nukuttu hyvin mutta viime viikko oli pelkkää valvomist. Anton halus maitoa n. 5 kertaa yössä :/ joko jokin imukausi meneillään tai sit hampaat herätteli.. Viime yönä onneks herättii vaa kaks kertaa.

  me mennään nykyään 21-22 välil nukkuu. Iltapalaks syödään joko tota hipp-puuroa tai kaurapuuroa. Kuningatarsose on lempparia puuron kans 😀 joskus ei puuro uppoa mut sit ollaan menty vaa maidol nukkuu.

  mäki vaa ootan että koska tulee se aika, että saadaan nukkua kokonaan yöt 😀 tosin, en mäkää voi valittaa kun Anton joskus saattaa nukkua koko yön tai herää vaa kerran kaks… Vois mennä huonomminki 🙂

 2. Unknown kirjoitti:

  Meillä nukutaan erittäin huonosti! Kaksi yötä on valvottu nyt melkeinpä kokonaan. Tänään aloitetaan sitten taas se unikoulu rumba :/ Meillä on syöty puuroa iltapalaksi siitä lähtien kun Vili täytti sen 4 kuukautta. Ensimmäinen unipätkä ainakin pidentyi tällä. Nykyisin iltapalana siis puuroa, puuron sekaan sosetta ja juuri ennen nukkumaan menoa maitoa. Toivottavasti puurosta olisi apua! 🙂

 3. Sonja - Toinen mahdollisuus kirjoitti:

  Lapsi myös herää tottumuksesta, ei välttämättä edes nälkäänsä vaan yksinkertaisesti siksi, että on aina ennenkin heränny, rasittavaa, mutta niin tekee itekin. Jos jonain yönä jääkin se tuttu herääminen välistä vauvan osalta, niin itse kyllä herää hetkeksi ihmettelemään 🙂

  Voihan sitä kokeilla jos tutilla (jos syö) saisi rauhoitettua, lapsi oppii, ettei saakaan mitään minkä takia kannattaa herätä 😀 Mutta toistaalta, teillä ollaan vielä niin pieniäkin, etten tiiä toimisko 🙂

 4. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Tsemppiä sinne heräilyihin. Se tuntuu sitten niin oudolle kun saa nukkua sen kahdeksan tuntia putkeen eikä tarvii herätä. 🙂

  Suosittelen myös vellejä (ellet ole jo kokeillu). Kannattaa koittaa jos tuo puuro ei kelpaa. 🙂 Puolenvuoden iän jälkeen vauvahan ei sitten tarvitse periaatteessa öisin ruokaa niin sillon kannattaa aloittaa tassuttelu kun pikkuinen heräilee öisin. 🙂
  Meillä lapset söi vauvana riisi-tai kaurapuuroa +sosetta sitten sai tissiä ja nukkumaan. 🙂

 5. Unknown kirjoitti:

  Meillä meni yöt jo pidemmän aikaa paremmin, herätykset yleensä kahdelta ja kuudelta. Nyt viikon ajan taas sano jo päin mitä -.-' mut tänään tais löytyy siihenki vastaus kun tunsin pienen nököhampaan puskeneen ikenen läpi. Nyt toivon että Se tuost kasvais ja yöt muuttuis paremmaks. Sitten mäki mietin että otan puuron käyttöön kunn hammasvaivat on loppunut niin näkee sen tehon oikeesti! Mutta Joo niitä täyspitkiä öitä odotellessa…

 6. Tuija kirjoitti:

  Meillä nukutaan silloin tällöin ihan ok, mut aamuyöt on aina ihan rikkonaisia. Nyt pari viikkoo on sit ollut muutenkin ihan kaameita öitä. Nukahtaa 20-21, ekan kerran herää tunnin päästä syömään, sit klo 24, 2, 4 jonka jälkeen tunnin välein ja kasilta ylös. Kyllä väsyttää. 🙁 Onneks mies lupas ens vkoloppuna hoitavansa yön, mä nukun eri huoneessa. Vaikkakaan en tiiä saanko silti nukuttua koko yötä ja enkö muka heräis itkuun… Mut aina kannattaa yrittää! 🙂

 7. Minnaa kirjoitti:

  Tsemppiä teille!

  Meillä oli _ihan samanlaista_, nuo alkukuukausien iltahuudot ja sitten tuo iltakiukuttelu, ja vielä jopa "nukkuu PERIAATTEESSA ihan hyvin, mutta käytännössä alkaa jo vähän väsyttää"… 😛 Iltapuuron ottaminen rutiineihin auttoi vähän, ja sitten ne rutiinit: ei päiväunia enää puoli kuuden jälkeen, seitsemän jälkeen iltapuuro, sitten vaipanvaihdot sun muut, seurustelua ja unimaito ja siitä sitten sänkyyn. Parin kuukauden päästä alkoi helpottaa, en sitten tiedä, oliko se rutiinit vai vaan ikä. 😛

  Mutta näissä nukkumisissa tuntuu aina olevan jokin hiivatin vaihe. Välillä nukutaan niiiin hyvin, sitten tulee hampaita tai opitaan konttaamaan tai seisomaan, tulee nuha tai mahatauti ja sitten muistellaan vielä unissakin, kun oltiin kipeänä. Huoh. Ei sitä uskoisi, että nukkuminenkin on opettelua!

 8. Lindiz ~ Tutipuu kirjoitti:

  Meillä 2v nukkuu hyvin ja on aina nukkunut. En tiedä sitten paljonko perhepedillä ja tutilla on ollut osuutta asiaan mutta koskaan… siis koskaan ei ole ollut öisin mitään ihmeellistä. Pikkunen ei ole kuin ihan muutaman kerran kahdessa vuodessa ollut yöllä hereillä… edellisen kerran jouluaattona, jännitti vissiin =))))

  Päikkärit on aina ollut 1.5-3-5h ja ne ei ole vaikuttaneet illalla nukahtamiseen. Eli nukkumaan mennään 20.45.

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  On se hassua miten aina nuo unetkin vaihtelee. Joskus on koko ajan yölläkin nälkä ja joskus ei paljon ollenkaan, vaikka suunnilleen saman verran syödään aina päivällä.

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tosi kurjatilanne teillä! Itekin varmaan sitten ihan romuna, kun ei saa nukkua öisin :/ Mä oon ainakin sit tosi huonolla tuulella, jos en saa tarpeeksi unta ja se välittyy sitten vauvaankin. Eli molemmat kiukutellaan sit vaan 😀

  Mut toivottavasti unikoulu toimis ja Vili tajuais nukkuakin öisin! 🙂

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No eihän tuo typykkä ees syö mitään tuttia, hermostus varmaan vaan yöllä jos sillä alkasin kiusaa sitä 😀

  Mut joo se on ihan totta, että itekin heräilee aina sillon millon se yleensä herää. Esim. viime yönä se heräs vasta puol 4, mutta ite olin jo sillon kolmelta ihmettelee miksei se jo herää 😀

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Rakastaan niin paljon nukkumista, että jo senkii takia ei tulis kuuloonkaan toista muksuu heti perään 😀 Tai luultavasti sitten kun se ihme tapahtuu, että Lilian nukkuu aina 8 putkeen, niin jo viikossa oon unohtanu miltä ne yöheräämiset tuntuu 😀

  Vellejäkin syödään iltasin. Mutta samahan kalorimäärä niissä on, mutta luulis että ne silti ois vähän täyttävämpiä kuin korvike.

  Joo sitten puolen vuoden iässä pitää alottaa kyllä unikoulut, jos ei se ala nukkumaan 😀

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Vauvan elämässä on kyllä koko ajan jotain kriisiä. Ihan pienenä on koko ajan nälkä, kun masuun ei mahdu niin paljo ruokaa. Sitten tulee hampaat. Sitten ei vaan malteta mennä nukkumaan, kun on kivaa pöyriä ja nousta seisomaan jne.. 😀 No sitten 18vuoden päästä saadaan nukkua!

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meilläkin oli tuollanen jakso kolmen kuukauden iässä, että heräs tunnin välein loppuyöstä ja muutenkin tosi usein myös alkuyöstä. Mutta sitten alotin ne soseet ja vellit, niin parani kyllä sillee että jäi ne tunnin välein heräämiset. 🙂

  Valitettavasti ainakin minä herään tottumuksesta niihin tiettyihin aikoihin, ja varsinkin jos kuulenkaan vauvan heräämisen ääniä. Mut toivotaan, että sulla ois hyvä unenlahjat niin saat nukkua koko yön;)

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No niimpä! Ei tuollastakaan tuu mietittyä sillon, kun vauva-arjesta ei oo vielä tietookaan. Oikeesti kuvittelee, että sitten kun se jo periaatteessa selviis yöstä ilman syöntejä, niin kyllähän se nukkuu sit koko yön! Mut eipä taida ihan niin olla 😀

  Joo pitäs olla tiukat rutiinit, niistä vois ollakin hyötyä. Mut me ollaan vähän ite sellasia, että syödään vaan sillon kun on nälkä, eikä oo mitään tiettyä kellon aikaa millon tehdään mitäkin. Pitäs opetella sellanen 🙂

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meilläkin nukku perhepedissä ihan hyvin vastasyntyneenä. Mutta sitten se alko potkii mua aina öisin ja nukuin jossain pienessä raossa loppuyöstä 😀

  Tutti ois kyllä aika ihana asia varmasti! Milläköhän mä saisin sen houkuteltua tykkäämään siitä 😀

 17. Anna / haaveita ja oikeeta elämää kirjoitti:

  Tsemppiä yöheräilyihin! Meillä pimu nukkuu YLEENSÄ hyvin, kipeenä tokikaan ei. Iltapuuron syö ennen nukkumaan menoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *