Hae
Love Beyond Words

Lilian 5kk!

Eilen tuli täyteen jo 5kk! Tää edellinen kuukausi on mennyt kyllä hurjan nopeasti. Ehkä se johtuu tästä lisääntymästä valon määrästä, sillä aika tuntuu kiitävän eteenpäin. Enää kuukausi siihen maagiseen puolen vuoden ikään. Lilian kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja enää ei ees muista minkälainen se pieni nyytti oli. Meinasin olla niinkin hurjana, että lisään tähän samaan postaukseen eiliset neuvola kuulumiset, joten aloitetaan nyt niillä. Neuvolareissulla ei kiukulta vältytty, sillä Lilianilla oli muutenkin harvinaisen huono päivä. Itku tuli jo mittausten aikana ja voluumit nousi aika korkealla piikkien aikana. Muuten kaikki meni hyvin ja normaalisti tyttö kasvaa. Painokin on taas omalla käyrällään ja massaa onkin  kertynyt jo lähes 7kg! Ei ihme, että vauva jumppa tuntuu kummasti aina joka kerta raskaammalta 😉 Tässä vielä mitat:

5kk (4kk)

Paino: 6910g ( 6140g)
Pituus: 64cm (62,2cm)
Pään.ymp: 42,8cm ( 41,6cm)

”Suloinen tyttö. Kotona kääntynyt, jalkoihin varaa. Pään iho kuiva, perusrasvaus. Hyvin kasvaa edelleen.”

Neuvolaan matkalla
Sitten vielä itse kehitykseen. Ajattelin nyt koittaa kirjottaa hieman lyhyemmin, niin ei tule sellasta kilometrin pitusta tekstiä, jota ei kukaan jaksa lukea. 

Syöminen

Syömisen suhteen on kehitytty paljon. Nykyään päivässä on jo jonkinlainen rytmi soseiden ansiosta. Aamulla 9-10 aikoihin syödään hedelmäsosetta, toisten päikkäreiden jälkeen 16-17  liha-kasvissosetta ja illalla 19-20 hedelmäsosetta Hipp-puuron kanssa tai ilman. Kerralla menee  noin puoli purkillista. Joskus olen antanut ekojen päikkäreiden jälkeen myös kasvissosetta ja neuvolantäti sanoikin, että nuita kertoja voi hyvin lisäillä jo 4-5kertaan. Soseista ollaan maisteltu porkkanaa, perunaa, parsakaalia, kukkakaalia, maissia, kesäkurpitsaa, bataattia, päärynää, mangoa, omenaa, mustikkaa ja kanaa.  Maitoa juodaan päivän aikana yhteensä 6-8dl, josta yön aikana juodaan noin 2dl. Pari päivää sitten annoin myös maissinaksun käteen, mutta ei neiti oikein tajunnut, että sitä pitäs imeskellä 😀 

Nukkuminen

Öisin nukkuminen saattaa olla ihan katastrofi. Vieläkin yleensä herärään 3h välein syömään. Joskus saatetaan jäädä pälisemään sänkyyn jo 3 aikoihin, eikä uni meinaa mitenkään tulla uudestaan. Onneksi sentään normaalisti herätään 8-9 aikoihin.
Päiväunet puolestaan menee tällä hetkellä tosi hyvin. Yleensä valvotaan parin tunnin pätkissä, jonka jälkeen nukutaan 1-2h sikeesti ilman herätyksiä. Yhteensä päikkäreitä tulee päivän aikana 3-4h. 17 jälkeen ei enää nukuta päikkäreitä ja yöunille mennään 21 aikoihin. Vielä ei osata itekseen nukahtaa, vaan aina vaaditaan se unimaito.

Liikkuminen

Vielä ei mennä eteen eikä taaksepäin, mutta selältään mahalle mennään vauhdilla ja jos vauhtia on riittävästi saatetaan mennä ympäri. Montaa kertaa Lilian ei oo päässy mahalta takaisin selällään, vaan aina joku joutuu tulla auttamaan pikku neitin takas selälleen, kun alkaa kiukuttaa. Akselinsa ympäri osataan myös pyöriä ja välillä neiti saattaa löytyä sängystä ihan väärin päin. Sitterissäkään ei oikeen enää viihdytä, vaan koko ajan pyritään istuma-asentoon. 
”Pyllistysasentoon” Lilian on päässy varmaan jo kuukauden päivät, mutta vielä ei ole keksitty että liikkumiseen tarvitaan käsiäkin. Jalatkin on löydetty jo kuukausi sitten ja nyt ne menee jo melkeen suuhun asti. 

Sosiaalisuus  

Päivisin Lilian on yleensä tosi hyvällä tuulella. Kiljuu, juttelee, hymyilee ja nauraa. Ollakseen hyvältä tuulella hän tarvitsee kuitenkin jatkuvaa viihdykettä, sillä paikallaan ollessa tulee nopeasti tylsää. Vähän aikaa sitten Lilian myös jutteli tä-tä-tä tavuilla, mutta tällä hetkellä kiinnostaa enemmän muut jutut kuin tätättely. Lilian on myös edelleen tosi sosiaalinen ja tykkää, kun tulee uusia kasvoja. Neiti piristyy heti ja kaikki kiukut häviää. 

Muuta

Tällä hetkellä Lilian käyttää vaatekokoa 68 ja Liberon vaippaa numero 3. 
Näin tiivistetysti sain kerrottua koko kuukauden kehityksen 😉 

14 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Onnitteluja 5kk tyttöselle. ♥
  Ihania kuvia jälleen kerran. 🙂

 2. Unknown kirjoitti:

  Onnea 5kuiselle! Suloisia kuvia ♥

 3. Jenni kirjoitti:

  Onnea ihanalle Lilianille! =)

 4. Tuija kirjoitti:

  Onnea suloiselle Lilianille! 🙂

 5. JJ kirjoitti:

  Löysin blogisi vasta nyt ja tykästyin! Sulla on kiva tapa kirjoittaa ja Lilian on vallan hurmaava. 🙂 Jään ehdottomasti lukemaan.

 6. Klara kirjoitti:

  Onnea Lilian! <3

 7. Diana kirjoitti:

  Pikkanen :D<3 Meijän neiti oli jo 7,1kg 4kk neuvolassa. Tiistaina on 5kk neuvola saa nähä mitä vaaka näyttää 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää. Ei nuin söpöstä tytystä saa kuin ihania kuvia <3

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei! Kiva kuulla että tykkäät meidän jutuista ja ihana saada uusi lukija! 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää <3

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ohhoh, no mut sehän on vaan hyvä, että syö 🙂 Meillä oltiin 4kk neuvolassa vähän yli 6kg, mutta nyt onneksi on taas saatu lisää massaa kunnolla 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *