Hae
Love Beyond Words

Lilian 6kk!

Viime perjantaina koitti se päivä, kun meidän neiti täytti hurjat 6kk! Enää saman verran matkaa ja voidaan juhlia jo 1-vuotis synttäreitä! Voiko juhlien suunnittelun aloittaa jo nytten? 😀

Puolen vuoden aikana on tapahtunut aivan mielettömästä asioita ja ajattelinkin kertoa tämän viikon aikana hieman enemmänkin tunteista ja kokemuksista mitä tämä aika on herättänyt. Nyt kuitenkin perinteinen kuukausipostaus siitä mitä kaikkea Lilian jo osaa. Facebookin sivuilla kerkesinkin jo hehkuttaa tämän aamun tapahtumia, kun Lilian pääsi ekaa kertaa kunnolla eteenpäin! Tämä tapahtui keittiön pöydällä, jossa tietenkin on hieman helpompi päästä etenemään. Mutta tämä kuitenkin lasketaan, kun tyttö selvästi veti käsillä itseään eteenpäin! Tuollainen erilainen ympäristö tietenkin vaikuttaa myös, kun on paljon kiinnostavampaa saada hilattua itsensä pesualtaaseen kuin vaikkapa saman vanhan lelun luokse ;D

Ruokailun suhteen kanssa ollaan edistytty paljon. Nykyään pyritään syömään viisi kertaa päivässä, mutta aina jos on jotain rutiineista poikkeavaa niin tämä ei välttämättä onnistu. Normi päivänä kuitenkin syödään aamupuuro klo 8-9, liha+kasvissose 11-12, hedelmäsose 14-15, liha+kasvissose 17-18 ja iltapuuro klo 19-20. Yleensä syödään aina 1/2-1 purkillista sosetta kerralla. Myös maitoa menee vielä ainakin se 6dl päivässä. Yöllä menee vieläkin 1dl maitoa. Parina yönä on myös tapahtunut edistystä sen suhteen, että on herätty kunnolla vaan syömään yhden kerran! Esimerkiksi viime yönä herättiin klo 1 syömään ja sitten nukuttiinkin klo 7 asti. Koetan toki aina antaa ekaksi vettä ja silitellä, mutta minkäs sille voi jos neiti ei siihen oo tyytyväinen. Onneksi sentään nytten ollaan päästy niistä kolmen tunnin välein heräilystä ainakin viime öinä pois. Näin ei saisi kyllä ikinä sanoa 😉

Lilian on edelleen erittäin sosiaalinen ja temperamenttinen. Ei vierasta ketään ja nauttii uusien ihmisten seurasta. Vauva tuttujen kanssa koetetaan myös paljon luoda kontaktia ottamalla kädestä kiinni, repimällä vaatteista, juttelemalla jne. Lilian hymyilee ja nauraa paljon, mutta jos vähänkin jokin asia ei mee niinkuin hän haluaa, niin hän kyllä ilmottaa asiasta erittäin kovaan ääneen. Kaikki lelut (varsinkin uudet) ovat hirveen kiinnostavia ja niitä on kiva hakata eri pintoja vasten mistä vaan lähtee kova ääni.

Liikkumisesta tulikin jo tuossa alussa , mutta  jatketaan vielä vähän siitä aiheesta. Kuukaudessa Lilian on kehittynyt paljon! Ja pääsee hienosti itsensä ympäri ja vähän myös peruuttamaan lattialla. Leikkimatolle jätettäessä tyttö saattaa löytyä puolen metrin päästä, mutta isommille tutkimusmatkoille ei olla vielä lähdetty, sillä yleensä hermostuminen tulee aika nopeasti kun eteenpäin ei päästä niin vauhdilla kuin olisi tarkotus. Lilian kääntyy jatkuvasti selältä mahalleen, mutta ei vielä oma-alotteisesti käänny takaisin päin.

Nukkumisestakin tuli jo kerrottua hieman. Päikkäreitä nukutaan samalla kaavalla 2-3 tuntia päivässä. Yleensä ollaan hereillä se pari tuntia ja sitten nukutaan 1-2h. Lilianilla on nykyään aika hyvä unirytmi öisin ja se menee nukkumaan 20-21 aikoihin. Aikaisemmin se on herännyt 24 aikoihin ja 05 aikoihin, mutta nyt parina viime kerralla heräämisiä on ollut yksi kerta. Aamuun Lilian herää yleensä vähän 07 jälkeen, joten tämän mamman pitkälle aamun jatkuvat yöunet on olleet jo pitkään historiaa 😉 Välillä uni kuitenkin on aika levotonta ja Lilian saattaa herätä itkemään hetkeksi. Olen miettinyt, että olisiko parempi siirtää Lilian omaan huoneeseen, missä se ei ainakaan häiriintyisi meidän äänistä? Sillä ihan selvästi se muuttuu levottomaksi, kun kuulee jotain yskimistä tms.
Missä vaiheessa te olette siirtäneet vauvat omaan huoneeseen? 

14 kommenttia

 1. Niina kirjoitti:

  Onnea puolvuotissynttäreistä! 🙂 Mä oisin siirtänyt aikoja sitten omaan huoneeseen nukkumaan, mutta ku meillä on kaksio niin se ei oikeen onnistu. 😀

 2. Unknown kirjoitti:

  onnea Lilianille! Ihana neitokainen =) <3

 3. Unknown kirjoitti:

  … Ja oikeasti siis mä nauvolassa puhuin et jos ottaisin viidennen ruuan ku tuntuu että poika on aina nii nälkänen, ni ei oikee tykänny neukkutäti ideasta. Kaikkia blogeja mitä seurailen ni kaikki on ottanu viidennen ruuan käyttöön! 😀 siis miks mä en vois, vitsi ku oon helposti käänytettävissä

 4. Diana kirjoitti:

  Ihana tyttönen <3 Näitä on kiva lukea kun itselläni melkein samanikäinen tyttö 🙂
  Sinulla on haaste mun blogissa
  –> http://helmissa.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

 5. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Onnea puolivuotiaalle Lilianille. 🙂

 6. Klara kirjoitti:

  TÄH! Meitä nimenomaan kehotettiin jo 5kk neuvolassa pyrkimään viiteen… 😀

 7. Tuija kirjoitti:

  Onnea puolivuotiaalle! Ihania kuvia 🙂

 8. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Onnee tytsille :). Mie en vielä raahdi siirtää Eetuu omaan huoneeseen… mieluummin siirrän sit kun yösyötöt loppuu niin ei tarttee edes takas rampata huoneitten väliä :).

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää!
  Nonii sitten on tietenkin hieman hankalampi siirrellä mihinkään muualle pois mamman vierestä ;D

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo meilläkin sanottiin, sillo 5kk neuvolassa, että jos vaan menee niin 5x voi lappaa sitä ruokaa niin paljon kun vaan uppoo, kunhan saa sen 6dl maitoo myös. Mutta voisko olla, että jos imettää vieläkin, niin sitten suositellaan että se pidetään ihan ykkösravintona ainakin 6kk asti ja sitten vasta vähitellen lisätään.. tai jotain.. 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin itelläkin on paljon lukulistalla saman ikäsiä neitoja ja pojuja, kun on kiva lueskella muitten juttuja, jotka painii samojen ongelmien kanssa 😀
  Täytyypä tehdä tuokin haaste tämän viikon aikana 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää 🙂

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Joo ja voi olla ettei siitä omasta nukkumisesta tuu sitten senkään vertaa mitään, kun on ihan paniikissa miten se nyt siellä pärjää yksin pimeässä huoneessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *