Hae
Love Beyond Words

Hetkiä (sisältää video materiaalia!)

Puoli vuotta on kulunut siitä, kun ensi kertaa sain Lilianin syliini. Puoleen vuoteen on mahtunut tunteita laidasta laitaan: Iloa, surua, rakkautta, ärtymystä, ahdistusta, hellyyttä, ikävää, kyyneliä. Vasta eilen neuvolassa tajusin, ettei meillä enää asukaan mitään pientä vauvaa. Lilian painaa tällä hetkellä kahden vastasyntyneen Lilianin verran! Mikä on aika hurja ajatus! Tähän kirjoitukseen olen kerännytkin kuusi positiivista ja kuusi negatiivista ajatusta puolen vuoden ajalta.

Ihanat hetket 


– Hetki, jolloin saa ensimmäistä kertaa vauvansa rinnalleni 
Jokainen äiti varmasti muistaa ikuisesti ensi kohtaamisen oman pienen kanssa. Se on aika maagista, kun yhtäkkiä masuasukki onkin siinä vierellä!

-Hetki, jolloin pikkuinen tarraa sormestasi kiinni
Ne pienet sormet, jotka ovat tiukasti yhden sormesi ympärillä <3

– Hetki, jolloin katsot nukkuvaa pientä olentoa
Nukkuvan vauvan katsominen on parasta rentoutumista, mitä äiti voi kokea ensimmäisten kuukausien aikana 😉 Synnärilläkin monen äidin yöunet jäävät vähäiseksi, kun omaa pientä tuhisijaa on niin ihana katsella ( tai sitten ei uskalla nukahtaa, kun pelkää musertavansa tämän.. )

– Hymyt ja naurut
Vauvan hymyt ja naurut saavat kyllä hetkessä katoamaan kaiken pahan mielen! Ja vauvan kasvaessa huomaat, että sehän oikeasti jopa viihtyy sinun seurassa!

– Ylpeys, kun vauva oppii  jotain uutta
Näitä hetkiä on miljoonia! Muistan vieläkin, kun Lilian ensimmäistä kertaa huomasi käsien olemassaolon tai oppi kääntymään ympäri. Tällä viikolla onkin sitten jo opittu menemään eteempäin, josta on hienoa kuvamateriaalia, joka varmasti saa kaikkien hymyn huulille 😉

– Hetki, kun vauva nukahtaa yksin omaan sänkyyn
Nämä hetket ovat vielä harvinaisia, mutta eilen koettiin jälleen ihme tämän suhteen. Lilian jutteli puolisen tuntia tutille, jonka jälkeen nukahti tutti kädessä. Toiset pitää tuttia suussa, Lilian kädessä. Käyhän se nuinkin!

Vielä odotellaan sitä hetkeä, kun  Lilian nukkuu koko yön…

Ei niin miellyttävät hetket 

– Hetki, jolloin olet taistellut tuntikausia yliväsyneen kiukkupussin kanssa ja kun viimein saat hänet nukahtamaan, lämmitettyä jotain eilistä ruokaa ja avattua tietokoneen, alkaa makuuhuonesta kuulua jäätävä huutokonsertti! 
Tauko ohi! 
-Vaippa katastrofit! 
Ei lisättävää… 
– Yöt, jolloin herätään tunnin välein ja  välillä vähän kiukutellaan
zzz
– Tunne, kun oma pieni huutaa kipuitkua, eikä kipua voi lopettaa
Ensimmäiset kuukaudet oli vaikeita iltaisin, sillä Lilian itki joka ilta parisen tuntia 
– Huono äiti hetket, kun imetys ei onnistu, d-vitamiinit unohtuu, kolautat vauvan pään johonkin, et jaksa tehdä soseita itse, annat hedelmäsosetta vaikka on lihasoseen aika…
Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Voisi varmaan kiteyttää tämän, että kaikki mitä sä teet on jonkun mielestä väärin! 
– Kaikista lamaannuttavin hetki on kuitenkin se, kun koko päivä itketään, kiukutellaan, ei syödä, raivotaan, ei nukuta ollenkaan, mikään leikki oo kiva, ei kelpaa syli, ei lattia, ei sitteri… 
Tässä vaiheessa tunne on sitä luokkaa, että vois peruuttaa koko vauva homman 😉 
Tätä listaa miettiessä mielenkiintoista oli huomata, että nuita negatiivisia oli vaikeampi keksiä, vaikka vauvan hoito on rankkaa, niin positiiviset hetket vievät silti aina voiton. Negatiiviset hetket liittyvät yleensä itkuisiin päiviin. Väsymystä en ole koskaan tuntenut ees mielestäni kovinkaan paljon, vaikka Lilian heräileekin vieläkin öisin. Mietinkin eilen, että äideillä onkin varmaan jokin erityinen väsymyksen esto hormoni ensimmäisten kuukausien aikana, jolloin väsymystä ei edes tunne, vaikka yöllä herätyksiä tulee paljon. Tällä hetkellä sen vaikutus on kuitenkin jo lakannut, sillä sekunnin murto-osassa ylös ponkaseminen jääkaapille tuottaa jo suuria vaikeuksia 😉 
Minkälaiset hetket vauvan ensi kuukausilla teillä on jäänyt kaikkein selkeiten mieleen ? 

12 kommenttia

 1. Nella kirjoitti:

  Mulla on jääny mielee Jiron eka hymy ja kääntyminen:)

  Sulle on haaste mun blogissa! ;p

 2. Unknown kirjoitti:

  Ihana postaus JA IHANAT VIDEOT! =D
  Mikäköhän on jäänyt mulle parhaiten mieleen.. En oikeen osaa sanoa mutta tällä hetkellä on ihana katsoa sitä toisen riemua kun pappa tulee töistä, tämä äiti pakahtuu:)

 3. Camilla /// kotiaidin-paivakirja.blogspot.fi kirjoitti:

  Ihana postaus:). Itse muistan alkumetreiltä ensihymyn parhaiten:)

 4. Nea kirjoitti:

  Tuo on niiin totta, että positiiviset muistot peittoaa negatiiviset 🙂
  Ensimmäisistä kuukausista on jäänyt mieleen nämä:
  Pikkuvauvat ovat tissillä koko ajan (okei, meillä tais olla poikkeuksellinen tissitakiainen. Puolen tunnin välein halusi rinnalle), vauvat kasvavat liian nopeasti, miten jotain noin pientä voi rakastaa niin valtavasti, kun pieni huutaa kipeää mahaansa olisit valmis tekemään mitä tahansa että se loppuisi ja nukkuva pieni käärö on yksi maailman ihanimmista asioista <3

 5. Janina kirjoitti:

  Ihana postaus! <3

  Mulla on jääny kaikki positiivinen mieleen. Painokontrolleiden loppuminen, eka hymy ja tissillä roikkuminen ! 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Pitää käydä kurkkaamassa haaste 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Se on kyllä jotain niin ihanaa, kun toisen kädet alkaa viuhtoo ja alkaa kiljuminen ja hymyily <3

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ensihymy on kyllä niin <3

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Huh, no sä kirjaillisesti sitten jouduit asuu ensimmäiset kuukaudet sohvalla! 😉 Ihania muistoja on vaikka kuinka, vaikka tuntuu että ne ensimmäiset kuukaudet on menny niin vauhdilla, että osa on jonkun sumun peitossa.

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tissitakiainen taitaa olla vähän jokainen enemmän tai vähemmän 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *