Hae
Love Beyond Words

Blogi & julkisuus?

Tästähän aiheesta on ollut viime aikoina monissa blogeissa puhetta. Sain myös itse kommentin yhdeltä anonyymiltä lukijalta, jossa kysyttiin olenko saanut uhkaavia kommentteja tai ahdistaako kuvien laittaminen esille julkiseen levitykseen. Ajattelin siis tehdä aiheesta ihan oman postauksen.

Aloitetaan anonyymeistä lukijoista, joita itselläkin varmasti on paljon enemmän kuin itse rekisteröityneitä lukijoita. Kävijämäärät päivittäin huitelevat kolmessa sadassa, joten joukkoon varmasti mahtuu kaikenlaisia ihmisiä. Itse kuitenkin pidän tätä omaa blogia vielä aika pikku blogina. Koskaan mitään negatiivistä kommenttia en ole saanut ja yleensä mun juttuja kommentoikin ne tutut samat ihanat lukijat <3 Kaikenlaiset kommentit ovat kuitenkin tervetulleita, myös negatiiviset, kunhan vaan palaute on perusteltua ja rakentavaa!
Mutta oikeesti ei mua paljon kiinnosta, jos joku anonyymi alkas avautumaan kuinka rumat verhot meillä on tai miten huono äiti oon jne.. 😀

Blogini sisältää paljon kuvia. En koe kuitankaan vääräksi laittaa Lillukasta mitään söpöstely kuvia leikeistä tai syömäpuuhista. Liian henkilökohtaiset kuvat, kuten kylpy tai vaipanvaihto jutut jätän kyllä blogin ulkopuolelle. Blogini sisältää myös jatkossakin paljon kuvia ja myös Lilian niissä vilahtelee. En myöskään julkaise suoria naama kuvia  muista henkilöistä perheen ulkopuolelta, ilman että nämä vaatimalla vaatisivat päästä blogiin mukaan 😉 Jossain kuvissa saattaa kyllä vilahdella muitakin henkilöitä, mutta pyrin siihen että ne näkyvät suht pienesti ettei ne ole tunnistattavissa. En varmaankaan kokis järkeväksi kirjoittaa edes sellaista blogia missä ei käytettäisi kuvia, sillä se on vaan mun juttu. Itsekin tykkään lukea blogeja missä käytetään paljon kuvia.

Kirjotan usein myös normaali arjesta ja myös vaikeista aiheista. Vaikeet aiheet liittyvät aina kuitenkin minuun itseeni ja vauvan hoitoon. En ala täällä kirjottelemaan parisuhde juttuja tai muita arkoja asioita, jotka liittyvät muihin ihmisiin. Tätä blogia lukee varmaan koko minun suku, joten se rajoittaa varmaan eniten niitä juttuja mitä tänne uskaltaa kirjotella ;D

Kirjoitan vieläkin tätä blogia suurimmaksi osaksi päiväkirjana itselleni ja jonain päivänä tulostan tärkeimmät jutut ja nidon ne kirjaksi. Sitten joskus tosi vanhana voin lueskella ja muistella elämään pienen typyn kanssa ja Liliankin pääsee lukemaan mamman höpinöitä. Sitä en tiedä kuinka kiitollinen se siitä on, mutta ainakin minä oisin tykänny jos minusta olisi ollut nuin paljon juttuja ja kuvia säilössä.

En ole päivääkään katunut tätä blogin aloittamista ja minut tekee joka päivä iloiseksi, kun huomaan saavani kivoja kommentteja tai mukaan liittyy uusi lukija! Suosittelen bloggaamista siis lämpimästä kaikille, kunhan vaan mietitte heti aluksi minkälaiset rajat te haluatte vetää yksityisyyden suhteen! 🙂

Tästä tulikin mieleen onko kukaan lukijoistani jossain  tunnistanut minua?  Ois aika jännää, jos näin joskus tapahtuisi 😀

18 kommenttia

 1. Tuija kirjoitti:

  Aika samanlaisia ajatuksia itselläkin. Jotenkin on luonnollista jakaa kuvia meidän perheestä, koska kyllähän se täydentää tekstiä, vaikkakin välillä mietin yksityisyyttäkin… Eniten mullakin juttuja rajoittaa se, että blogiani lukee sukulaiset. Jää valitusvirret anopista kirjoittamatta 😉

 2. Nea kirjoitti:

  Ihana tuo kirjaidea postauksista! 🙂 Saatan ehkä napata tuon itsellenikin!

  pakko kertoa että lapsimessuilla kun käytiin, tiesin että bloggaajia siellä on varmasti paljon. Yhtään tuttua en kuitenkaan nähnyt mutta joistakin kyllä huomasi että on bloggaaja kun järkkäri oli käytössä tai kaulassa 🙂 menomatkalla jo mietin että uskaltaakoha sitä sit mennä moikkaa jos näkiski tutun 😀

 3. Anna kirjoitti:

  Sulla on fiksuja ajatuksia esimerkiksi kuvien julkaisemisesta. Itse en viitsi tai uskalla laittaa lapsista sellaisia kuvia, missä näkyy kasvot. Pelkään, että niitä kopioidaan tai käytetään luvatta jossain epäsovissa tarkoituksissa ja haluan suojella lasten yksityisyyttä. Sen takia olen ajattelut, että ehkä postaan enemmän kodista kuin lapsista.. Mutta se on totta, että kyllä kuvallisia blogeja on vaan paljon mielenkiintoisempaa lukea. 🙂 Mukavaa päivää sulle!

 4. Tania kirjoitti:

  Sinun blogi on ihana tämmöisenä! <3 ja olen tuosta samaa mieltä, että jos blogin perustaa niin kannattaisi jo etukäteen funtsia näitä yksityisyys asioita. Minäkin alotin blogin aikoinaan vaan ihan yks kaks miettimättä asiaa sen enempää 😀

 5. Camilla /// kotiaidin-paivakirja.blogspot.fi kirjoitti:

  Fiksusti ajattelet:) ja onhan se nyt kiva seurata kuvallista blogia kuin kuvatonta:)

 6. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Hyvä postaus!
  Mä käytän myös paljon kuvia, musta ne luo kivan rytmin lukemiselle, vaikka olis pitkäkin teksti, niin kun on kuvia välissä jaksaa sen lukea paljon paremmin loppuun asti. 🙂
  Täällä on myös selvät rajat mistä asioista kirjoitan ja millaisia kuvia julkaisen. 🙂
  Musta sulla on ihana ja kiva blogi, jatka samaan malliin. ♥

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Jee, kiva kun teit tästä ihan oman postauksensa, kiitos. 🙂 tykkään kans sun blogistasi kun se on niin aito ja kuvat laadukkaita, kirjoittamastasi tekstistä tulee sellainen fiilis että kirjoittelet kivan rennosti, mutta kuitenkin "täysillä".

  kyllä mä taidan alkaa nyt omaa blogia kehittelemään ja tulen ihan heti kertomaan kun joskus sen kansaan saan!

  T. Se anonyymi 🙂

 8. Minnaa kirjoitti:

  Samanlaiset rajaukset miulla, tosin olen rajannut niin ettei blogissa näy kasvoista pätkääkään muista kuin miusta, miehestä ja Ellusta – moni kaveri antaisi luvan laittaa naamansa, mutta en jaksa aina kaikilta kysellä ja varmistella, joten joskus voi saada kuvan, ettei me tavata ketään muuta. 😀

  Siulla on hieno blogi, tätä on aina ilahduttavaa lukea!

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahha joo saattas tulla sanomista jos alkais kunnolla avautumaan joistain sukulaisista 😀
  Ja kyllähän se on mielenkiintosempaa lukea juttuja, kun on kuvia mukana 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mäkin koitin kattella oisko ketään tuttua osunu vastaan, mutta en mäkään bongannu ketään :/ Ei kyllä varmaan ois uskaltanukaan mennä mitään juttelemaan.. 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Toi on kyllä hyvä, että tiedostaa kaikki mahdolliset väärinkäytöksen vaarat. Eipähän tule sitten ainakaan koskaan kaduttamaan, että mitä sinne blogin puolella on tullut laitettua 🙂 Mun blogi keskittyy enemmän elämään tällä hetkellä, joten sisustusjutuista ym ei irtois niin paljon asiaa. :/ Ehkä joskus ois mielenkiintoista kirjottaa jostain ihan muusta aiheesta, kun ei enää tuo typy oo niin pieni 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No niin vähän minäkin alotin 😀 Kyllä alkujutuissa saatto olla kuvia kavereista ja muista, mutta ei siitä oo kyllä tullu sanomistakaan 😀 Mutta nyt sitä miettii vaan enemmän, kun on muutama lukijakin eksynyt tänne 🙂

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! Ei ainakaan itellä oo yhtään sellasta blogia lukulistalla, jossa ois pelkkää päläpälää jostain 😀

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Sullakin on ihan huippu blogi! <3 Itekin pyrin siihen, että kuvat liittyy aina tekstiin, tosi ehkä ei aina 😀 Välillä tulee laitettua poseerauskuvia ja sitten aihe on jotain ihan muuta 😀

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jeee! Jään innolla odottamaan blogiasi 🙂

  Ja just tuonlaisen kuvan olen halunnutkin välittää lukijoille. Tykkään kuvailla ja haluan, että kuvat on suht laadukkaita. Tosin välillä on pelkkä kännykkä mukana, niinkuin tänään ja kuvat on sitten sen mukaisia. 😀 Pyrin kirjottamaan aiheista mitkä ehkä kiinnostaakin lukijoita ja välillä on sitten perus arki höpinää 🙂

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Sinullakin on ihan mahtava blogi sellaisenaan! Hih, sun pitää sitten lisätä teksteihin, että ps. on meillä kavereitakin aina taustalla 😉 Mutta joo totta ärsyttävää kysellä, saako tätä julkasta ja tätä.

 17. Sarkku kirjoitti:

  Samat periaatteet täälläkin, mutta sama kuin aijemmalla, en laita naamakuvia (nykyisin) kuin itestäni ja hyvin satunnaisesti lapsesta ja jatkossa vielä vähemmän.

  Oon kans miettinyt vähän jotain kirjaa elämästäni, ja oiskohan noin että blogiteksteistäni joskus sellasen tekisin. Ootko selvitellyt tarkemmin hintoja ym. käytännön juttuja?

 18. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  En ole selvitellyt vielä mitään kirjaan liittyen 🙂 Tai sitten vaan tulostan jotenkin nuo tekstit ja laitan johonkin kansioon. Voi kyllä olla että ajan kanssa muste haalistuu :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *