Hae
Love Beyond Words

Lapsiparkki..

.. mikä ihana keksintö! Oikeen harmittaa miksen oo uskaltanu viedä Liliania sinne aikasemmin! Tänään aateltiin olla reippaita ja lähtee liikenteeseen heti aamupuuron jälkeen, sillä päivälle oli luvattu sadetta (tosin eipä siellä näköjään edes sada!). Ajattelin nyt vihdoin kokeilla sitä lapsiparkkia Elixialla.

Olin miettiny jo kaikenlaisia kauhuskenaarioita tästäkin, että se hermostuu ihan totaalisesti siellä ja mut revitään kesken treenin hakemaan kirkuvaa vauvaa pois. Kaikista pahin tilanne, että olisin jossain tunnilla ja tullaan sieltä ovelta huhuilemaan. Kaikkien päät kääntyisivät minuun ja joutusin nolona hipsimään kesken tunnin pois. Siispä suuntasin sitten ihan salille näin ekalla kerralla.

Näin iloisesti lähdettin kotia kohti

Kaikki meni kuitenkin LOISTAVASTI! Lapsiparkissa oli kolme muuta lasta, joista yksi oli Lilianin ikäinen poika ja kaksi vähän vanhempaa tyttöä. Lilian jäi hyvillä mielin leikkimään pojan kanssa ja siellä se touhus vielä, kun tulin takaisin. Lilian oli ollut koko ajan hyvän tuulinen ja erittäin kiinnostunut saman ikäisestä pojasta 😉 Mikä ei nyt sinäänsä yllätä sillä Lilian on erittäin seurallinen muiden vauvojen kanssa. Ensimmäinen itku tuli vasta, kun tulin hakemaan neitiä pois 😀 Niin hyvää seuraa siis äidin seura on tuollasen paikan jälkeen 😉
Nyt Lilian on nukkunut tyytyväisenä jo kaksi tuntia! Täähän on siis pelkkää omaa aikaa, kun ekana saa treenata rauhassa ja sitten neiti nukkuu vielä mega pitkät päikkärit 😉

Kotipihassa oltiinkin jo unten mailla 🙂 

Miinus puolia löytyy myös nuista lapsiparkeista, sillä lapsia saattaa olla siellä yhtäaikaa aikamoinen kasa ja hoitajia vain kaksi. Tällä kertaa meillä kävi tuuri, että siellä oli vain muutama muu. Myöskään hoitajat eivät vaihda vaippaa tai syötä muutakuin maitoa. Onneksi nyt sentään enää koko ajan ei ole nälkä, niin tunnin ajan pärjää hyvin siellä 🙂 Sopiva ikä aloittaa lapsiparkkeilu on varmasti 4-6kk tienoilla, kun vauva osaa jo itse kannatella päätään ja itsenäisesti vähän leikkiäkin. Myöskään vielä ei ole alettu vierastamaan, joten vieraat ihmisetkään ei pelota niin paljon.

Tästä kerrasta jäi pelkkä positiivinen kokemus. Hoitajatkin vaikuttivat erittäin mukavilta. Tullaan kyllä jatkossakin varmasti käyttämään tuota lapsiparkki mahdollisuutta. Toki varmasti tulee kiukku päiviä, ettei sielläkään oo niin hauskaa 🙂

Ootteko te käyttäneet kuntosalien lapsiparkkeja? Minkälaisia kokemuksia niistä on? 🙂 


12 kommenttia

 1. Anna / haaveita ja oikeeta elämää kirjoitti:

  Täällä olis yhellä salilla, tai juurikin sillä missä käyn niin lapsiparkki mutta en oo ikinä käyttäny. Isommalle lapselle voisin käyttääkin,mutta meiän Pimu on niin herkkis että sitä en viitsis sinne viedä. Plus täällä lapsiparkki vaan sopimuksen mukaan ja klo 16 eteenpäin muistaakseni. Se lapsiparkin alue on myös tosi pieni täällä, epäilen ettei Pimu siinä kauaa jaksais olla.

 2. Unknown kirjoitti:

  Siis mun käsittääkseni meijän salilla lapsen saa jättää vasta vuoden iässä lapsiparkkiin ;o Pitääpä ottaa vielä selvää, vaikka ei sillä enää nii väliä kun kortti jää tauolle toukokuun jälkeen 🙂

 3. Diana kirjoitti:

  Olispa meilläkin lapsiparkki täällä mut ei. Eli kohta kun alan käymään salilla niin pitää aina käydä sillee että mies kotona.

 4. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Meijän salilla vauvoja ei saa viiä salille, ikäraja on muistaaksee 3vuotta :/.

 5. Paprika / Äiti on vihannes -blogi kirjoitti:

  Meilläkin olisi salilla lapsiparkki näin pienille aina tiettyyn aikaan varauksesta mutta en ole kyllä Aislaa uskaltanut viedä kun se on ollut aina niin kova vierastamaan että ei ole oikein voinut jättää hoitoon edes isovanhemmille. Nyt (10kk iässä) jo vähän uskaltaa mutta en mie vielä mihinkään lapsiparkkiin veisi 🙂 Ihanaa jos teillä viihdytään tosin!

 6. Sarkku kirjoitti:

  Mehän alettiin käymään Satsilla kun vauva oli just tuon 4 kk (aloitusikä tuolla 3 kk) ja samat pelot oli mullakin. Kuitenkin pääasiassa on mennyt aina hyvin, mitä nyt välillä tulee itku, mutta hoitaja osaa kyllä aina sen verran lohduttaa, ettei ole ikinä mua tarttenut kesken pois hakea. Monesti just, että ois pitänyt vaippa vaihtaa, eli semmosta epämukavuuttaan vain on itkenyt. Nyt kun on jo enemmän ikää, niin neitihän on jo ihan innoissaan, kun näkee pääsevänsä tuonne leikkimään ja viihtyy tosi hyvin lapsien kanssa leikkien, kun on jo tottunut siellä olemaan. Tuolla ei tosiaan ole kuin 1 hoitaja kerrallaan, lapsia sisään otetaan maksimissaan 10, mutta kerran on sattunut parkki täyteen tammikuun pumpin aikaan, monesti on vain 1-3 lasta kerrallaan. Suosittelen!

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  En kans tajua miksi tuohon aikaan sais vaan käyttää lapsiparkkia, kun yleensä sitten illalla on mahdollisesti jo tarjolla muitakin hoitajia vauvalle :/

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Eri saleilla on eri käytäntöjä varmasti 🙂 Tuonne saa tuoda aika pienenä, mutta ihan muutaman kuukauden ikäisen vauvan pitäs nukkua. Mistä sitä tietää sitten nukkuuko se koko aikaa, tosin kukaan nyt ei oo muutenkaan tuomassa niin pikkusta 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin mäkin on yleensä tehny 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Menis kaikkien treenit siellä ihan pilalle, kun pitäs ihastelle pikku pilttejä 😉

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voieii :/ Toivottavasti Lilian ei alkas ainakaan pahasti vierastamaan, se kyllä hankaloittas paljon elämää, jos parku tulis heti kun joku vieras naama koittaa lähestyä. Mutta toivotaan että vierastusvaihe menis teillä ohi 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiva kuulla, että teilläkin menny nuin hyvin! Tuo helpottaa kyllä arkielämää niin paljon, kun ei tartte koittaa järjestellä saleja sillon kun mies on kotona 🙂
  Toivotaan, että sama into jatkuu meidän mineillä, että mammat pääsee treenaamaan 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *