Hae
Love Beyond Words

Väsymys

Se on varmaan tuttu sana jokaisella jälkikasvun omistajalle. Ensimmäisinä kuukausina en edes omasta mielestäni ollut väsynyt, sillä sain nukkua suht hyvin. Vaikka herätyksiä tulikin usein, niin Lilian aina nukahti heti saatuaan maitoa ja jatkoi uniaan puolille päivää. Lisäksi alkuunhan päivät meni sohvalla tai sängyssä maaten, joka ei ole fyysisesti kovin raskasta 😉

Nykyään tilanne on ihan eri. Yölliset herätykset ovat erittäin raskaita ja uudelleen nukahtaminen hankalampaa, kun pitää herätä kunnolla, että saa haettua jääkaapista maitoa. Tämäkään ei vielä olisi ongelma, jos neiti nukkuisi vielä jonnekin kahdeksaan asti. Mutta eiii, neiti on jo niin pirteenä heti kuuden jälkeen  😀 Myöskään sänkyyn jääminen neidin herättyä ei tule kysymykseen, kun pikku likan on päästävä heti liikkeelle ja leikkimään. Mistä nuilla vauvoilla riittää oikeen virtaa heti aamusta lähtien ?

Nyt 7kk jälkeen vieläkin odotellaan sitä yötä, kun saisi nukkua täydet yöunet ja tällä viikolla tämä on alkanut jo tuntua. Koko eilisen päivän oli mega väsynyt. Ja jos olen väsynyt, niin olen myös todella huonolla tuulella. Ei huvita puuhastella pikku neidin kanssa, ei olla sosiaalinen, ei tehdä mitään muuta kuin makoilla.

Ja loppuun vielä yksi kysymys. Miksei vauvat nuku, vaikka niitä väsyttää? Toivottavasti joku osaa kertoa tähän kysymykseen vastauksen, sillä se on aika tosi ärsyttävää … 😀

* kuvat: Pintarest

Näillä piristävillä ajatuksilla on mukava aloittaa viikonloppu 😉 Toivotaan, että ilmat olisivat kauniita niin pääsis sentään ulkoilemaan ja pois näistä hämyisistä sisätiloista. Sillä ulkoilu, jos mikä piristää, kun ei tarvitse kehitellä mitään sen kummenpia leikkejä tai olla sosiaalinen: riittää kun voi katsella kauniita maisemia 🙂 

Onkos muiden kotona ollut tätä samaa väsymys ilmiötä viime aikoina? 

ps. Iltalehden -jutusta löytyi vastaus siihen, miksi vauvat eivät anna vanhempiensa nukkua. Kumpa saisin jotenkin viestitettyä pikku neidille, ettei ole pelkoa tulevasta pikkusisaruksesta.. 😀

14 kommenttia

 1. Tania kirjoitti:

  Kyllä minnuuki välillä väsyttää niin että joidenkin pikku juttujen tekeminenkin tuntuu ylivoimaiselta. Väkisin aina raahaudutaan vähintään ulos, niin se kummasti aina piristää:) Mutta ehkä se on parempi levähtää aina silloin, kun siihen on mahdollisuus. Tsempit täältä.

 2. Jenni kirjoitti:

  Jaksamisia! Tiedän niin miltä susta tuntuu. Mekin odotellaan yhä näin yhden vuoden (!) jälkeen sitä ensimmäistä kokonaan nukuttua yötä, mutta kai se sieltä joskus tulee… Mulla ainakin väsymys meni sellaisina "aaltoina", välillä oli aivan käsittämättömän poikki ja välillä vähän virkeämpi. Nykyään meillä yöt ovat yleensä suht ok, kun yösyömiset ovat jääneet, joten pahin väsymys on jo takana. Myös miehen kanssa jaetut yövuorot ovat auttaneet paljon.

  Tsemppiä ja jaksamista teille, kyllä se siitä vielä alkaa helpottamaan! =)

 3. Unknown kirjoitti:

  Ihan varmasti jokainen äiti ainakin jonkin verran sitä väsymystä kokee! Meillä on aloitettu vähän harjoitteleen sitä yön nukkumista, eli koitettu vähentää sitä syömistä yöllä..alku näytti lupaavalta ja neiti veteli jo sellaisia 21-6-9 unia, mutta sitten tuli taas takapakkia..no, onneksi täa on vain ohimenevää 🙂 Tsemppiä sinne!

 4. Diana kirjoitti:

  Täälläkin väsyny mamma. -Mutta ei vauvan takia, vaan esikon.. se joka haluu nousta kans jo ennen 7 :S

 5. jenniuh kirjoitti:

  Ihan huippuja nuo kuvat 😀 Täälläkin tekis mieli mennä pihalle, kun olis vähän pihahommia tehtävänä, mutta siellä sataa tiskirätin kokoisia lumihiutaleita(!!), niin sisällä kökötetään 😀

 6. Unknown kirjoitti:

  Siis tiiäkkö mitä meille kävi! tiistai-keskiviikko välisenä yönä Hugo heräs ensimmäisen kerran 12, annoin maitoa. Seuraavan kerran 02 ja HERMOSTUIN! Aaattelin vaan et hitto ei varmaan oo nälkä, _KAKS TUNTIA_ taistelin senkaa että nukahti takasin omaan sänkyyn ja niin nukahti. Heräs kuuden aikaan ja oli koko päivän hirmu kiukkunen ja ensimmäistä kertaa oikeesti vaan itkin ku mietin etten jaksa enään.

  No valmistauduin kuitenki taistoon, nyt kun kerta on alotettu ni viedään homma kunnialla loppuun. Annan Hugolle maitoo aamuyöstä ensimmäisen kerran ja viereen en ota. Valmistelin kaikki vesipullot yös viereen ja otin taistelu asenteen päälle. keskiviikko-torstai välisenä yönä Hugo meni klo 20 nukkumaan JA HERÄS ENSIMMÄISEN KERRAN 5:45! Syötin ja otin viereen, nukuttiin vielä puolitoista tuntia.

  Viime yönä herätyksiä oli kaks, toisella kerralla tutti riitti ja toisella vesi, tutti ja silitys, puoli viideltä annoin vasta maitoa. Eli siis oikeesti hyvältä näyttää verrattuna meidän 7 kuukauteen. Meinaan tosiaanki jatkaa samalla linjalla! Nyt tuli hurjan pitkä teksti, mutta siis joo ymmärrän väsymyksesi! Tsemppiä öihin =)

 7. Tuija kirjoitti:

  Tsemppiä, täällä ihan sama tilanne! Ei yhtään kokonaista yötä yli 7 kuukauteen, mä haluan nukkua! Jotenkin sillon alussa jaksoi koliikit sun muut kun ei univelkaa ollut kertynyt vielä kuukausien edestä, nyt on ihan toinen juttu…

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo kyllä ulkona olo piristää varsinkin, kun kesä tulee. Aurinko kun paistaa, niin ei vaan voi olla huonola tuulella 😉

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos tsempeistä! 🙂 Meilläkin mies juottaa viikonloppusin, joten sillon ei tarvii sentään nousta sängystä ylös 🙂
  Toivottavasti teillä nyt alettas jo pikkuhiljaa nukkumaan koko yö!

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ei meilläkään onneksi syödä kun yksi kerta ja muulloin riittää yleensä vesi. Ehkä nuo joskus oppis nukkuu 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hurjaaa. miksei ne tajua kuinka ihanaa nukkuminen on 😀 Mutta kyllä viimeistään sillon, kun on pakko nuosta esim. kouluun 😉

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No tuo on jo aika masentavaa 😀 Toivotaan, että aurinko tulis takas sinne ja äkkiä!

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahahh! Hyvä sinä! Pitäs munkin vaan pysyä tiukkana ja ei olla antamatta sitä maitooo! Meilläkin on välillä pelkkää taistelua takasin nukahtaminen, siinä saattaa vierähtää parisenkin tuntia, vaikka oisin antanukin maitoa. Ehkä se siitä oppis nukkumaan. Viime yönä meillä meni niin hienosti, kun mies nukku Lilianin puolella. Neiti heräs vasta puol 5 ekan kerran! Miksei mun vuorolla voi olla tuollasta 😀

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nooniimpä. Alussa olikin saanu nukkua koko äippäloman alun <3 Mä oikeesti kuvittelin, että se nukkus jo 3kk iässä täysiä öitä ja ei tuu mitään ongelmaa olemaan sen nukkumisen kansa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *