Hae
Love Beyond Words

Viikko 21/52 & Piilossa auringolta?

Mammapalstoja lukeneena olen saanut tietoon kaikki mahdolliset vaarat mitä kamala aurinko saattaa aiheuttaa pienelle ihmiselle. Vauva tuleekeen pukea kuumimmallakin paahteella koko vartalo pukuun, ettei vahingossakaan pieninkään auringonsäde osu pienokaiseen. Vielä parempi, jos viettää kaikki aurinkoiset päivät turvallisesti sisällä. Myöskin aurinkorasvan käyttö nuin herkällä iholla on ehdoton ”nounou”, sillä tuollaset rasvathan on myrkkyä vauvalle! 

Tai sitten oman järjen käyttö on myös sallittu myös tässä asiassa. 🙂 
Me ollaan Lilianin kanssa nautittu täysillä näistä ihanista aurinkoisista kesistä ulkona! Toki pienelle uv-säteily on vaarallista ja olen koittanut suojata ihon parhaalla mahdollisella tavalla. Vaatteet ovat paras suoja nuin pienelle, mutta niitä ei saa myöskään olla liikaa päällä. Paljaisiin kohtiin olen laittanut Muumi aurinkosuojavoidetta, jota hankin Apteekista. Voide antaa pelkän fysikaalisen suojan iholle. 
Vaunut eivät itsessään ole kovin suojaavat meillä, sillä olemme siirtyneet kokonaan käyttämään Emmaljunga scoottereita. Rattaisiin olemme hankkineet myös  aurinkovarjon, joka antaa hyvän suojan. Tosin sitä pitää olla aina kääntelemässä auringon liikkuessa. Rattaissa on myös dooky-vaunuverho, joka on käytössä Lilianin nukkuessa. 

 

Kuvamateriaali oli meidän viikonloppuiselta kävelyreissulta Siltämäkeen, jossa oli myös mahtavat ulkoilumaastot! 🙂

Miten te olette suojannaat vauvat auringon paahteelta? 🙂 


10 kommenttia

 1. Diana kirjoitti:

  En voisi mitenkää pitää meijän hikiliisalle liikaa vaatteita, eli shortseilla ja t-paidalla ollaan menty.. Mutta oon yrittäny pitää häntä varjossa 🙂

 2. Tania kirjoitti:

  Sillon ku nipsukka oli ihan semmonen pikku vauva (nythän se jo niiin iso 1,5v ) niin pyrin pitämään varjossa ja silleen, mutta kyllä me aúringossakin oltiin pieniä aikoja ja laitoin kyllä aurinkorasvaa. Juurikin sitä missä on fysikaalinen suoja. Ulkomailla meillä oli uv-puku ja lippis rannalla plus aurinkorasvaa ja hyvin pärjättiin.

  Nyt se ihan t-paidalla ja shortseilla tuolla juoksentelee ja aurinkorasvaa laitan 😀 Niin ja rattaissa on se lisävarjo 🙂 Ne keskustelupalstan mammat varmaan istuu koko kesän vauvoineen sisällä 😀

 3. Sirie / Syyskuun palasia kirjoitti:

  Aurinkorasvaa ja jtn harsoa ollaan käytetty suojana vaunuissa, mutta ihan t-paidassa ja shortseissa sälli on kokoajan mennyt. En oo iljenny laittaa mitään pitkähihaisia, kun en itekkään sellasta näillä helteillä laittais 🙂

  En tiä oonko tyhmä (tai vuoden surkein mutsi), mit mitä tarkottaa toi fysikaalinen suoja? 😀

 4. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Me ollaan oltu varjossa ja rasvaa en ole vielä käyttänyt. Välillä on päälle vetästy ohut bolero jos ollaan oltu enemmän auringossa. Voiskin käydä apteekista kattoon tota rasvaa pahimmille hellekeleille. 🙂
  Meilläkin on tuo Dookyn verho ja on ollut kyllä niin hyvä.

 5. Minnaa kirjoitti:

  Meillä viime kesä sujui vielä ilman rasvoja, kun meillä vaunut ovat aika suojaavat ja sitten vaatetimme Ellua ohuesti mutta peittävästi, ja viihdyimme varjossa – tyttö oli viime kesänä vasta muutaman kuukauden ikäinen, joten ulkona ei nyt ihan mahdottomia oltu. 🙂

  Tänä kesänäkin luotetaan isoihin hattuihin ja lyhyisiin hetkiin auringossa, mutta olen uskaltanut antaa pitää lyhythihaisia paitojakin (kunhan auringossa ei olla kovin kauaa) ja peittänyt sitten jollain pitkähihaisella. Ja aurinkorasvaa olen oikein hellepäivinä sipaissut vaadittaviin paikkoihin, koska palaminen käy tosi nopeasti ja helposti vaikka kuinka varoisi.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kukapa se nuissa keleissä haluiskaan pitkähihasissa mennä 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo voi olla, että ne nautiskelee auringosta sohvalta käsin katselemalla tietokoneruutua ;D

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Vois tulla muutama vastalause, jos laittas pitkähihaset kolmenkympin helteeseen 😀
  En mäkään tuollasesta ollut kuullu ennen niitä mammaryhmiä 😀 Se on sellanen voide, joka jää vaan ihon pinnalle 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo mekin ollaan pyritty olee koko ajan varjossa 🙂 Kyllähän se kannatta olla varuilta aurinkorasvaa, kun välillä ei vaan pysty suojaamaan kaikkia paikkoja ja nopeesti varmaan pienten iho palaa 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tuollasen muutaman kuukauden ikäsen kanssa suojaaminen onkin paljon helpompaa, jos on jo valmiiksi suojaavat rattaat : )
  Ja palaminen on varmastikin isompi paha kuin, että käyttää aurinkorasvoja 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *