Hae
Love Beyond Words

Yksinäinen äiti

Jokainen äiti tuntee varmasti jossain vaiheessa olonsa yksinäiseksi. Tyhjä olo voi tulla heti synnärillä pienen saavuttua maailmaan ja miehen joutuessa lähtemään kotiin. Yhtäkkiä onkin yksin, vaikka huoneessa on muita, niin vastuu omasta pienestä painaa jo mieltä. Tyhjä olo valtaa myös mielen, kun taputtelet vatsaasi ja muistat samalla ettei siellä olekaan enää ketään.

Monia yksinäisyyden hetkiä kokee myös kotona kahdestaan vauvan kanssa. Vaikka koskaan ei ole oikeasti yksin, niin kaipaa muutakin seuraa kuin oma pieni. Alkuaikoina synkkinä syyspäivinä saatettiin viettää Lilianin kanssa montakin päivää kahdestaan kotona vierekkäin sohvalla. Silloin muuta ei oikeastaan kaivannut, mutta nyt tilanne on eri. Lilian kaipaa paljon virikkeitä ja samoiten minä.

Nuorena lapsensaanti (kyllä luokittelen itseni vielä nuoreksi :D) on myös siltä osin haastavaa, sillä saattaa olla ensimmäinen kaveripiiristä, joka saa lapsen, eikä vertaistukea ole välttämättä saatavilla niin paljon. Kaverit saattavat myös kaikota nopeasti, kun huomaavat ettei yhteisiä baarireissuja pysty järjestämään niin useasti kuin ennen. Onneksi mun kohdalla kaikki ihanat ystävät ovat pysyneet ja jaksaneet katella mua vaikkei sinne baariin aina jaksa tai pysty lähtämään 🙂 
Mamma kavereita, joita näkisin viikoittain minulla ei  ole oikeastaan ketään. Nyt kun kaikki vauva harrastuksetkin jäivät kesälomalle olisi kiva tavata muita äitejä vauvoineen joissain muissa merkeissä. Vauva harrastuksistakaan en oikeastaan löytänyt ketään sellaista, jonka kanssa voisin viettää aikaa myös vapaa-ajalla. Minuun voi siis ottaa yhteyttä esimerkiksi sähköpostilla, jos joku äiti-ihminen kaipaa vaikka kahvittelu seuraa pääkaupunkiseudulla! 🙂

Tänään muuten sain myös kuulla ihania vaaleanpunaisia vauva uutisia. Kävimme tänään jo ihastelemassa vasta syntynyttä tuhisevaa nyyttiä, joka oli niiin pieni ja suloinen! Hyvä, että uskalsi ottaa syliin! <3 Perheen lisäyksen myötä sainkin vaunuttelu kaverin ihan tähän lähelle!

Ja huomenna päästään murusen kanssa reissuun kahdestaan! Toivotan kaikille aurinkoista huomista! 🙂 18 kommenttia

 1. Hanna kirjoitti:

  Tää on niin totta. 🙂

 2. Trina kirjoitti:

  Mulla on niin sama! Sitä päivää odotellessa, kun kaveripiiriin alkaa tupsahtelemaan vauvoja 😉

 3. Elina | PikkuPeikkoPrinsessat kirjoitti:

  Jepjep! Oikeassa olet. Aika yksinäistä touhua tämä äitiys voi olla…

 4. Klara kirjoitti:

  Hei meijän treffit on ihan jääny!! Ensviikko?!

 5. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Niin allerkirjoitan tän! Välillä sitä tuntee olevansa niin yksin :/. Vaikka miulla on mammakavereita, niin ei niitä päivittäin, välttämättä edes viikottain tule nähtyä ja tuntuu välillä et seinät levii.

 6. Nella kirjoitti:

  Jos asuisin sieläpäi tai sä täälä Tampereella päin niin kyl lähtisin kahvittelemaa! 🙂 Ja joo, samaa yksinäisyyden tunnetta tääläkin podettu.

 7. Tania kirjoitti:

  Täällä on yksi joka voisi tulla mammakaveriksi 🙂 <3 Mä asun vaa liian kaukana 🙁 Mulla oli sillon aika yksinäistä, kun poika syntyi ja oli just kaamosaika menossa jne. Tuntui kun olisin ihan yksin ajatuksieni ja tunteideni kanssa. Ajan mittaa ajatukset kuitenkin selkeentynyt. Mukavaa kesäkuun alkua sinne! <3

 8. Minnaa kirjoitti:

  Mie oon onnekkaasti (ja ihmeekseni!) löytänyt avoimesta päiväkodista parikin samanhenkistä äitikaveria, joiden kanssa viihtyy välillä myös ilman lapsia. Mutta se on ihmeellistä tuuria – monesti sitä puhuu vaan lapsista, ja ihan mielellään puhuukin, mutta ei siihen saa syvempää kaveruutta rakennettua.

  Nyt kesällä on onneksi paljon kaikenlaisia tapahtumia, joihin raahata itsensä ja lapsensa, jos ei keskellä päivää aina löydy seuraa. 🙂

 9. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Mä olin esikoisen aikaan tosi yksinäinen. Olin ensimmäinen joka sai vauvan kaveripiiristä ja osa kavereista unohti mut vallan. Ne tärkeimmät jäi ja niiden kanssa ollaan läheisiä edelleen. <3
  Osan kanssa ollaan nyt uudestaan läheisissä väleissä kun he ovat nyt saaneet lapsia.
  Harmi kun asut sen verran kaukana. Mä olisin ilman muuta lähtenyt kahville (vaikken sitä juokkaan). 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hihi painostusta vaan sinne päin 😉 Onneksi se on jo omalla kohdalla alkunut vähän toimia 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niiimpä. Ei se kotona olo aina mitään mukavaa ole 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ens viikolla ollaan vielä aika paljon reissussa, mutta sit seuraavana ollaan taas kotosallla 🙂

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo on tää maailma aika erilainen, varsinkin jos on tottunut olee koko ajan liikenteessä 🙂 Mutta onneksi kesällä ainakin tulee liikuttua paljon, eikä tarvii paljon kotona istuu 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Me muuten tullaan ens viikolla kylpylään sinne päin. Kivaa päästä valmiiseen aamiaispöytään :p

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kesällä onkin ihan eri juttu, kun aurinko paistaa 🙂 ja onneksi Lilian on jo sen ikänen, että ei tarvii olla neljän seinän sisällä koko päivää 😀

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No niimpä! Kesällä on kyllä kaikkee kivaa tulossa 🙂
  Sulla on käynyt hyvä tuuri, yleensä tollasissa paikoissa kaikki on jo ennestään kavereita ja siihen väliin on sitten hankala päästä :/

 17. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lapsensaanti kyllä lähentää ihmisiä. Muhunkin on ottanut facebookin kautta parikin kaveria vuosien takaa, jotka odottaa/ tai on jo saanut lapsen . 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *