Hae
Love Beyond Words

Liikenteessä vauvan kanssa

Meidän Keitele-Kuopio-Tampere reissun aikana ajettuja kilometrejä kertyi reippaasti yli 1000, joten auton penkkiä kulutettiin monta tuntia. Vauvan kanssa matkustaminen vaatii aina monta ripausta kärsivällisyyttä, viihdytystaitoja ja paljon aikaa, sillä ylimääräsiä pysähdysiä saattaa tulla. Meidän mukana matkusti myös kissa, joka vaati myös oman huomionsa.

Mitä sitten on otettava huomioon, kun meinaa lähtee pitemmälle auto matkalle vauvan kanssa.Varaa riittävästi viihdykettä. Liliankin on jo siinä iässä ettei koko automatkaa nukuta, vaikka kuinka rauhoittavaa se auton hurina olisi. Kaikki mielenkiintoiset esineet, jotka on turvallista antaa vauvan käsittelyyn kelpaavat, toki mielenkiintosimpia on sellaiset esineet jotka eivät ole leluja.

Maitoa ja nopeita eväitä autoon. Maito on siitä hyvä ettei sitä tarvitse mennä erikseen lämmittämään ja myös erilaiset hedelmä smoothiet menevät ilman lämmityksiä. Mukana oli myös maissi naksuja, joita on myös kiva mutustella esimerkiksi ravintoloissa muiden syödessä. Ja tottakai paljon vettä, varsinkin hellepäivinä!

Varaa aikaa matkaan. Pysähdyksiä on turha miettiä etukäteen, sillä aina voi sattua jokin yllättävä kriisi takapenkillä.

Lilian on luonteeltaan aikamoinen ikiliikkuja, eli viihdykettä tosiaan saa varata pitkille reissuille. Onneksi kuitenkin näinkin pitkä automatka sujui suht kivuttomasti 🙂

Liikkuminen vauvan kanssa on muuttunut huomattavasti siitä ajoista, kun Lilian oli ihan pieni. Silloin jopa kauppaan lähteminen yksin vauvan kanssa kauhistutti, sillä koskaan ei voinut tietää alkoiko itkukohtaus juuri sillä reissulla ja onnistuisiko vauvan rauhoittamaan jotenkin. Pyrinkin aina saamaan Lilianin nukutettua ennen kuin lähdimme minnekään ulos.

Myös itse lähteminen jo pelkästään yli työn ja tuskan takana. Ensiksi piti vaihtaa vaippaa, syöttää ja vaihtaa mahdollisesti vielä vaippa muutamaankin otteeseen, kun tavaraa tuntu tulevan koko ajan vaan lisää. Sen jälkeen vauva piti pukea ja rauhotella rattaisiin ja samalla koittaa saada ittensä lähtökuntoon ilman, että vauva jo hermostuisi odotteluun.

Ensimmäinen päivä kahdestaan kotona

Varmasti epävarmuus omista taidoista saada vauva rauhoitettua on monille esikoisensa saaneille vanhemmille tuttu asia. Monesti jäädäänkin neljän seinän sisälle peläten uusia tilanteita. Vauvan tarpeita ei myöskään tässä vaiheessa täysin tiedä, eikä välttämättä osaakaan rauhoitella lasta itkun sattuessa. Itse koin myös pelottavalta tälläiset tilanteet, jossa on sellaisten ihmisten kanssa joilla ei ole vielä lapsia. Omassa päässä miettii mitäköhän nekin nyt ajattelee, kun ei saa edes omaa vauvaa rauhoiteltua.

Nyt onneksi tälläiset ajatukset ovat jo taakse jääneitä. En pelkää lähteä Lilianin kanssa ulos, sillä vaikka kiukku saattaa yllättää, niin yleensä kuitenkin kiukun aiheuttaja saadaan nopeasti korjattua. Tällä hetkellä ehkä suurin ongelma liikkuessa typyn kanssa on saada se olemaan paikoillaan 😀

Miten teillä sujuu pitemmät matkat vauvojen kanssa? Ja onko liikkuminen helpottunut vai vaikeikeutunut? 🙂 


4 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Voinko mie vastata, meillä kun ei enää ole vauvaa…? 😀

  Mutta niin, meillä ovat aina menneet pitkät automatkat hyvin. Samoja viihdytyksiä kuin teilläkin, ja nyt myöhemmin kirjoja ja laulava lelukännykkä seilaa takapenkillä. Viime aikoina Ellu on myös kiinnostunut lastenlaulujen kuuntelusta – ja ultrapitkillä matkoilla loppumatkan pelastaa YleAreenasta katsottava Musarullaa. 😉

 2. Emilia kirjoitti:

  Mekin kuljetaan aika usein noin kolmen tunnin matkoja neidin kanssa. Ajoitetaan matkat aina päikkäriaikaan, vaikka autossa päikkäreitä ei usein kyllä nukuta tuntia kauempaa. Paljon viihdykettä saa olla täälläkin ja muutaman hetken saa menemään muumikeksejä syömällä 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nuo varmasti tulevat meilläkin sitten kuvioihin. Vielä ei kuitenkaan jakseta oikeen keskittyä kirjoihin tai musiikkiin kovin pitkää aikaa, vaan ennemmin tykätään maistella kaikkea 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo pienet naposteltavat jutut on kyllä aika pelastus 😀 Mä olin iloisesti yllättynyt kun Lilian nukku niin hyvin meidän automatkat, vaikka normaalisti ei päikkäreitä paljon nuku. Ehkä reissaaminen sitten väsytti sen verran 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *