Hae
Love Beyond Words

Lilian 8kk

2/3 vauvavuodesta jo takana ja ajanjuoksu senkun kiihtyy koko ajan. Neuvolalääkäri meillä oli jo viikko sitten ja uudet mitat tulevat heti alkuun tässä.

Mitat 8kk (6kk) 

Paino 8230g (7610g)
Pituus 68,5cm (66,3cm)
Pään.ymp 45,2cm (44,8cm) 

” Tasainen, hyvä kasvu. Tyytyväinen neiti. Hyvät iänmukaiset taidot ja kehitys. Status normaali. Arki sujuu mukavasti. Ei huolia.” 

Neuvolakäynti oli siis yhdistetty lääkärikäynti ja seuraava oikea neuvola meillä onkin vasta vuoden iässä! Ens viikolla käymme kuitenkin ottamassa yhden extra rokotuksen reissua varten. Aika haikeeta toisaalta, että oma pieni on jo niin iso ettei neuvolassa tarvii enää käydä niin usein! Vaikka toisaalta meillä on arki rullannut tähän asti erittäin hyvin, ettei sielä neuvolassa tarvitsekaan joka kuukausi välttämättä rampata 🙂 
Sitten taas näitä perinteisiä kehitys sepustuksia 🙂 
Liikkuminen

Liikkuminen edistyy huimaa vauhtia. Tässä parin viikon ajanjaksolla ollaan opittu taas paljon uutta. Osataan nousta itse konttausasentoon ja konttausasennosta istumaan tai takas ryömimis asentoon. Vielä eteenpäin ei kontata, mutta taksepäin mennään pikkunen matka. Kovin paljon ei myöskään vielä kiipeillä paitsi matalia tasoja vasten, kuten syliin tai lelulaatikkoa vasten. 
Syöminen

Syöminen puolestaan on ollut viime aikoina aika hankalaa, kun mikään ei oikeen oo tahtonut maistua. Maitoo ja vettä kyllä menis vaikka kuinka paljon, mutta ei mitään oikeeta ruokaa. Tähän saattaa olla syynä kuumuus ja hampaat, sillä nyt eilen tuli jo kolmas hammas läpi! En kuitenkaan ole huolissani syömättömyydestä, sillä päivän aikana kuitenkin jossain vaiheessa maistuu se ruokakin 🙂 
Meillä syödään kaupan ruokia ja omia ruokia. Lilian tykkää myös itse napostella. Ylihysteerinen äiti vaan pelkää, että pikku muru tukehtuu vielä johonkin isoon palaan, vaikka mitään isoja  ei anneta edes eteen. Tänään puolitin jopa herneet ja hyvä, että ees yksi puolikas pääty suuhun asti 😀 Ainakin kärsivällisyyttä siis Lilianilta löytyy, sillä kertaakaan ei hermostuttu, vaikka puolikkaat tippuivat viime metreillä sormista. No kehittyypähän ainakin pinsetti ote 😉 

Sosiaalisuus

Edelleen Lilian on oma sosiaalinen itsensä. Mitään ei vierasteta, eikä pelätä. Päinvastoin, jos vieras sattuu tulemaan lepertelemään niin hymy kirkastuu entisestään. Positiivista tässä on, että kyläreissut ainakin sujuu aina mukavasti, mutta esimerkiksi kun kyläillään eläinperheessä niin typyä joutuu koko ajan pitelemään ettei se revi eläin raasuja milloin mistäkin 😀 
Iloisen puolensa lisäksi Lilian on myös erittäin temperamenttinen ja tietää kyllä mitä haluaa. Jos jotain tavaraa ei saadakaan omiin pikku kätösiin, niin rangaistukseksi saa kuulla aika kovaäänisen vastalauseen. 
Oma vauvakieli on kehittynyt myös ja joskus puhe muistuttaakin jotain epämäärästä kieltä. Nykyään myös Lilian toistelee paljon ”ääiithii” ja ”iiisshhii”. 
Nukkuminen
Ei vieläkään nukuta täysiä öitä! Huoooh 😀 Mutta tällä hetkellä tilanne on siltä osin rauhoittunut, että enää herätään yleensä  kerran yöllä ja toisen kerran 5-6 aikoihin, jonka jälkeen vielä jatketaan unia sinne 7.30. Tämä on jo ihan inhimillinen rytmi ottaen huomioon myös sen, että edelleen mennään nukkumaan noin 21 aikoihin. Vielä, kun saisi poistettua sen yhden heräämisen keskellä yötä. Normaalisti se tulee juuri pahimpaan aikaan, eli kello 1-3, jolloin on itse sikeimmässä unessa. Mutta ei auta valittaa, asiat voisivat olla huonomminkin 🙂 
Päikkäreitä Lilian nukkuu yhdet aamupäivällä ja toiset iltapäivällä. Yhteensä päiväunia saattaa olla 1.5-3h, riippuen nukutaanko päikkärit kesken kauppareissun vai omassa sängyssä. Parhaiten Lilian nukkuu omassa sängyssä.
Muuta
Tällä hetkellä käytössä on vaatekoko 74 ja Pampersin 4 vaippakoko. Lilian rakastaa kaikkee kimaltelevaa ja kissan perässä ryömimistä. Kaikkein hauskinta on, kun kissan hännästä saa kiinni. Kikatus on melkoinen! Myös maman korvat on aina tutkittava mahdollisten korvakorujen varalta, sillä niitä on hauska repiä irti! Lilian tykkää myös alkaa erittäin märkiä pusuja naamalle, niin että koko naama on varmasti täynnä kuolaa! 😀 
Hih, ihana typykkä meillä kyllä on! <3 Onni on, että Lilian pysyy päivästä toiseen iloisena ja sosiaalisena. Vaikka kotona olo ei aina nappais, niin tarvii vaan kattoo toisen nauravaa naamaa niin heti päivä näyttää kivemmalta <3 
Minkälaisia teidän pikkuset ovat 8kk iässä? Mitä sormiruokailtavaa voi antaa jo tässä vaiheessa? 🙂 


21 kommenttia

 1. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  onnea pienelle prinsessalle! Aika menee niiiiin nopeasti! <3

 2. Tuija kirjoitti:

  Ihana Lilian! <3 monelta osin kuulostaa niin samanlaiselta kuin meillä, hassua. 🙂

 3. Klara kirjoitti:

  Meillä syödään ihan kaikkea sormin, uusin lemppari on näkkäri! Meillähän ei oo siis vielä yhtään hammastakaan 🙂

 4. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Kohta Liliankin konttaa hirmusta vauhtii ja nousee pystyyn :D. Eetulla alko just tolleen asentoo hakemalla, heilutti peppuu lattialla ja sit se pikkuhiljaa lähti menemään eteenpäin. Meillä oli myös toi syömättömyysjakso, tosin yhtään hammasta ei oo vieläkään tullu -.- . Kiva lukee suht samanikäsen muksun taitoja :).

 5. Saija kirjoitti:

  Onnea 8kk neitokaiselle! 🙂 Täällä 8kk tuli täyteen viime viikonloppuna – kontataan kovaa kyytiä ja noustaan tukea vasten seisomaan. Uutena juttuna on tullut nyt oikeestaan tämän viikon aikana kaikenlainen matkiminen. Yritetään toistaa perässä mitä muut sanoo tai tekee – hassua! 🙂 Meillä mitat oli 9030g ja 73,5cm. Kuulema aikamoinen pituuskasvupyrähdys ollu meillä tässä 2kk:n aikana. Sisarusten neuvolakortteihin vertailin, ja he ovat aikanaan olleet 8kk ikäisinä molemmat 69cm. Pitkä tyttö täällä siis 😉
  Meillä sormiruokaillaan mieluiten maissinaksuja, riisikakkuja, kurkkuviipaleita ja pensasmustikoita.
  Uutena lukijana haluan vielä kommentoida, et tosi kiva lueskella sun blogia – etenkin kun täällä meillä hääräilee samanikäinen neiti kuin teidän Lilian 🙂 Mukavaa kesää teille!

 6. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Onnea 8kk söpöläiselle. 🙂

 7. Unknown kirjoitti:

  Meillä imetys loppui viikko-kaks sitte, ja yötisuttelu vielä viis päivää sitten, JA YÖT ON HUOMATTAVASTI PAREMMAT. Vieläkin Hugo herää muutaman kerran yössä, mutta maitoa annan vasta 6-7 aikaan aamulla. Toivon että nuo ylimääräset heräämiset poistuis ASAP! 😀
  Muuten meidän päivät on suoraan sanottuna ihan hirveitä. Lattialla ei oo hyvä, itketään, kitistään ja roikutaaan äitin lahkeessa, sylissäkään ei tunnu olevan hyvä. Vaunuissa ei enään viihytä, ja mikä pahinta, soseita ei sitte enään suostuta syömään. Ilmeisesti herra on niin vanha jo että pitäis itse saada omat ruokansa syödä. Mä siis oon nyt joutunu keksiä jotain ihme sormiruokia että saatais pojan masu täyteen. Kananmunaa, kurkkua, leivänpaloja, mansikoita, ananasta.. Ihan oikeestaan mitä vaan mitä tuon ikäselle saa antaa.
  Noniin tulipa pitkä teksti, mutta jo siis tämmönen meidän 8,5 kk Hugo on =) toivon että tämä on joku ohi menevä vaihe tai että hampaita on tulossa, meinaan tulla hulluks=D

 8. Minnaa kirjoitti:

  Ihanainen kahdeksankuinen, onnea! <3

  Mitähän ihmettä me syötettiin Ellulle tuon ikäisenä.. Ööö, herneitä (kokonaisena 😉 ), pakastemaissia, Talk-muruja, maissinaksuja, leivästä revittyjä palasia ja banaania (pieninä palasina tai kokonaisesta banaanista haukkailtuna) ja keitettyjä pikkumakaroneja. Mutta sormiruokanahan voisi syödä ihan kaikkea, erityisesti, jos hampaita löytyy (ja äidin hermo kestää vahdata vieressä, että eihän se nyt varmasti tukehdu). Lapsi oppii kuitenkin aika pian bongaamaan liian isot palat ja jauhaa niitä tai tunkee ne pois suustaan (vaikka tietysti pitää aina vahtia ruokailua), joten tsemppiä ja kokeilunhalua vaan! 😉

 9. Kaika kirjoitti:

  Ihana pieni neitokainen <3 ei siihen varmaan enää kauheen kauaa mene ,että tytteli nukkuu koko yöt. 🙂
  Heräämisiä tulee aina kyllä olemaan.Meidän poika on 2 vuotta ja näkee melkeen joka yö jossain vaiheessa painajaisia..Hetki syliä ja taas unta palloon 😀

  http://kaika85.blogspot.fi/

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Liian nopeesti! 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, vaikka pienet on toisaalta niin erilaisia, ne on silti aika samanlaisia 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Täytyy yrittää tehdä tuo tässä lähi aikoina 🙂

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Huii, miten näkkäristä saa paloja ilman hampaita! Ehkä mä oon sitten vähän liian yli pelokas ite syömisen suhteen 😀

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Eilen otettiin jo ekat konttausaskeleet! APUUA 😀 Meillä onneksi nyt taas maistuu vähän paremmin ruoka, kun ei oo niin kuuma. 🙂

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihanaa saada uus lukija! 🙂 Sellaset blogit on kyllä omastakin mielestä mielenkiintosempia, jossa touhuaa suht samanikänen tyyppi 🙂

  Teillähän tyttö menee sit jo vauhdilla! 🙂 Kohtahan siellä jo kävellään! 🙂

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voieii :/ Toivottavasti tuo vaihe menee pian ohi! Huooh tuntuu, että näillä on koko ajan jotain kriisiä 😀

  Meilläkin syötäs parhaiten, jos ite saa syödä, mutta kovin nopeeta se syöminen ei oo sillon ja mamma ei jaksa koko päivää ootella tuolin vieressä 😀

 17. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahhaha no tänään uskalsin antaa jo kokonaisia herneitä, eipä niistäkään tainnu päätyä ku yksi ehkä suuhun asti 😀

 18. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin varmasti ja aina on jotain muutakin kriisiä, joka sotkee välillä yöunet. 🙂

 19. Klara kirjoitti:

  Ei siitä saakkaan, taktiikkana on imeminen eli näkkäri pehmenee eikä pikkukaveri tukehu 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *