Hae
Love Beyond Words

Naiset on venuksesta miehet marsista

Minun on pitkään pitänyt tehdä jo tästäkin aiheesta postaus. Vaikka Lilian ei ole vielä vuottakaan alkaa erilaiset tavat miten asiat pitäisi hoitaa lapsen kasvatuksen ja muun elämän suhteen tulla esille. Luettuani vau:n jutun aiheesta en voinut enää olla kirjoittamatta tästä aiheesta.

Ensimmäinen kohta 
Naiset pelkäävät kaiken maailman ötököitä. Tämä on totta, mitä erikoisempi ötökkä on kyseessä sitä varmennin se saa aikaan hysteeristä huuto ja juoksemaan vähintään toiselle puolelle asuntoa.

Toinen kohta
Äideillä on tapana pitää lapsoset puhtaina ja jos vaatteeseen tulee pienikin tahra se menee samantien vaihtoon. Minua ei haittaa, jos kotioloissa sotketaan ja ollaan likaisissa vaatteissa, mutta jos vieraita on tulossa niin silloin typyn pitää näyttää siistiltä. Toki ruokailun aikana koitan minimoida sotkemista ja pyyhkiä aina väliajoin naamaa ja pöytää. Kimmo on kuitenkin tässä asiassa vieläkin tarkempi ja ei voi sietää sotkemista yhtään. Hän pyyhkii syöttötuolin tarjottimen samalla sekunnille, kun siihen tippuu ruokaa, ettei Lilian vahingossakaan pääse uittamaan pikku kätösiään kivan värisessä soseessa. Kylään lähdettäessä puolestaan isommatkaan sosetahrat eivät häntä häiritse. Eli tämä menee ihan päinvastoin mitä minulla. Saa nähdä miten käy, kun sotkemiselta ei voi enää välttyä ja Lilian tulee kuraisilla vaatteilla kotiin ja paiskaa ne keskelle mattoa.

Kolmas kohta 
Lapsien tulee käyttäytyä hillitysti ja kiltisti. Oishan se kiva, että välillä rauhotuttas ja esimerkiksi syötäs kiltisti. Mutta tällä hetkellä sanalla ”ei ”ei taida olla vielä mitään merkitystä. Ehkä kuitenkin tämä väite pitää osaltaa paikkansa, sillä enemmän minä tykkään sylitellä, pusutella ja rauhotella Liliania ja Kimmo puolestaan villitsee häntä.

Neljäs kohta 
Kodin pitää olla tiptop. Tää väite ei pidä meillä ollenkaan paikkansa. Minua ei haittaa pienet sotkut ja liat, vaikka tykkäänkin, että kotona on siistiä. En kuitenkaan ole 24/7 luutu kädessä. Kimmo puolestaan on lähes fanaattinen siivous intoilija. Tiskien pitää olla joka päivä pois näkyvistä, lattiat imuroidaan vähintää kaksi kertaa viikossa, pölyt on poissa, tavarat paikallaan, eikä esillä ole mitään ylimääräistä. Onni on, että on tällänen siisteydestä välittävä aviomies. Joskus kuitenkin siivousneuvoja toivoisi vähän vähemmän 😀 Meinasin eilen tehdä aiheesta ihan oman postauksen, sillä siivotessa sain kuulla kommentteja kuinka vääräoppisesti imuroin ja käsittelin moppia, ja kuinka imuria pitäisi käsitellä hellävaraisemmin.. Voiko olla mitään ärsyttävämpää kuin tälläiset kommentoijat vieressä, kun koittaa tehdä jotain 😀 Hahah oikeesti tämä on vaan huvittavaa 😀

Viidettä kohtaa ei tarvitse edes kommentoija. Varmaan joka perheessä miehet on miehiä ja naiset naisia.. 😀

Voisin lisätä tähän vielä oman kuudennen kohdan suojelemis vietin suhteen.
Meillä se menee niin, että itse olen hyväksynyt sen, että pieniä muksahduksia tulee pakosti varsinkin nyt, kun Lilian opettelee nousemaan pystyyn lähes koko ajan. Hän on myös koko ajan menossa, joten vaikka hänet jättäisi turvalliseen paikkaan, saattaa hän olla sekunnissa nuolemassa kengän pohjaa. Kimmo mielestä varmaan pitäisi olla 24/7 pitämässä Liliania kädestä ettei mitään kaatumisia koskaan tapahtuisi. Yksin kotona ollessa tämä on kuitenkin mahdotonta, sillä päivän aikana pitäisi ehtiä tekemään vaikka mitä. Onneksi vielä ollaan päästy yhdellä kuhmulla, joka sekin säikähdytti tämän äidin. Onneksi koko ajan alastulo kehittyy, joten muksahtelunkin vaara vähenee. Pikku neiti on kuitenkin ollut sen verran fiksu, että harjottelee vaan matalilla tasoilla, josta pääsee helposti laskeutumaan pyllylle 🙂

Meneekö teillä mielipiteet yksiin vai tekeekö toinen asioita ihan käsittämättömällä tavalla? 

2 kommenttia

  1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

    Meillä J aina nauraa mulle kun pelkään tosiaan noita otököitä. Toki yritän hillitä itseäni, etten tartuttaisi kammoa lapsiin, mutta taitaa olla jo liian myöhäistä. 🙂 Tuossa siivoamis jutussa meillä on niin että mä tykkään pitää paikat siistinä, ja keittiössä en todellakaan siedä tiskejä pöydällä 🙂 J:lle on taas ihan sama ja häntä ei tiskit haittaa.
    Meillä nuo lapset vaihtaa vaatteita niin monta kertaa päivässä, että välillä pyykkiä pestessä tuntuu että pesen myös puhtaita vaatteita. Jos pikku S suttaa vaatteitaan, ei niitä tuu kyllä heti vaihdettua, mutta jos joku kylään tulee niin kyllä mä siistit vaihdan päälle. 🙂

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Teillä sitten ainakin saa pestä pyykkiä 😉

    Mielenkiintosta kyllä nähdä alkaako pikkuset omaksumaan enemmän äitinsä ja vai isänsä tapoja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *