Hae
Love Beyond Words

Lilian 9kk

3/4 vauvavuotta ohi, mutta vielä onneksi 3kk aikaa nauttia omasta pienestä vauvasta, jonka jälkeen siirrytäänkin uhmaikäisen taaperon kyytiiin. Vai miten se meni? Nyt kuitenkin rustailen taas perinteisen kuukausipostauksen.Neuvolaahan ei ole myöskään 9kk iässä, vaan seuraava oikee on sitten vasta 1vuoden iässä. Me kuitenkin käymme 10kk iässä kattelemassa mittoja, kun se kerran tuossa vieressä on. Ihan mielenkiintoista on aina kiva nähdä  paljon tyttö on kasvanut 🙂

Aloitetaan luonteesta. Lilian on edelleen iloinen, sosiaalinen ja utelias neiti. Jokaisen vieraan syliin on kiva kiivetä, kunhan eka on huomannut, että uusi tulija ei ole mikään pelottava. Vieraamman ihmisen kohdatessaan Lilianilla on tapana aina ensiksi painaa pää mun tai Kimmon rintaa vasten ja vasta sen jälkeen väläyttää iso hymy. Eli jonkin asteista itse suojelu vaistoa alkaa kehittyä, eikä vieraita päin vaan rynnätä. Eläinten perässä puolestaan mennään hirmuista kyytiä. Milo ei paljon rauhallista hetkeä saa, kun pikku neiti vaanii joka kulman takana. Pikkusen ehkä Lilian on alkanut tajuamaan ettei oo kiva repiä turkista, vaan kohteen saavutettua alkaa kuulua kova hihitys ja sillä aikaa Milo on kerennyt jo luikkia pakoon.

Lilian on useesti myös aikamoinen diiva ja jos joku pieninkin asia harmittaa, niin siitä sanotaan kovaan ääneen. Omaa tahtoa myös löytyy koko ajan enemmän ja enemmän. Pettymyksiä tulee päivittäin, kun esimerkiksi keinussa ei voi ollakaan koko päivää tai täytyy nousta pois kylvystä. Onneksi harmitus näin pienellä kuitenkin menee nopeasti ohi, kun antaa jonkun uuden kiinnostuksen aiheen.

Liikkuminen kehittyy koko ajan nopeasti. Nyt jo kontataan oikeestaan koko ajan. Osataan nousta tukea vasten seisomaan ja kävellä pieniä matkoja tukea pitkin. Ylös nousemisen suhteen on pikkusen alettu jännittämään, jos pidettävä tuki on korkealla, sillä tällä viikolla Lilian on tullut alas  kaksi kertaa alas pää kolisten. Pari päivää kaatumisen jälkeen ei oikeastaan uskallettu oikeastaan ollenkaan omatoimisesti nousta seisomaan, vaan aina piti ottaa tukea minusta tai Kimmosta. Mutta eilen taas rohkeus oli palannut ja ylös noustiin, kun vaan ensin varmistettiin, että joku oli näkemässä.

Nukkuminen on jälleen viime aikoina ollut vaikeaa. Erityisesti nukkumaan meno. Vaikka väsyttää, niin on pakko nousta koko ajan ylös. Kun tytön laskee takaisin makuulle, niin siitä alkaa vaan kova huuto. Ja tämä ei ole mitään pientä kiukuttelu huutoa. Nyt ollaaankin saatu tyttö nukkumaan vasta 22-23 aikoihin. Yölläkin heräillään vielä 1-2 ja Lilian juo vieläkin maitoa. Ajateltiin kokeilla siirtää Lilian omaan huoneeseen tässä kuussa ja kattoo onko sillä minkäälaista vaikutusta uneen.

Päikkäreille onneksi yleensä mennään suht rauhallisesti. Nyt päikkäriaikakin on ollut vähän kateissa, kun Lilian heräilee vasta puol 10 aikoihin yöuniltaan. Eli iltaraivon myötä koko päivärytmi on aika sekaisin. Toivottavasti tämä on taas yksi niistä kuuluisista ”vaiheista”, joka menee nopeasti ohi. Onko muilla ollut vastaavanlaista ”en halua mennä nukkumaan vaihetta” 9kk iässä? 


Syöminen puolestaan taas sujuu aika hyvin. Eli näyttää, että joka kuukauden iässä on aina jokin eri kriisi. Mitäköhän seuraavaksi..?

Minkälaisia 9 kuukautisia teillä majailee? 

17 kommenttia

 1. Niina kirjoitti:

  Meillä on 9kk pojan unille meno myös tosi vaikeeta nykyään. Heti, kun poistuu huoneesta niin noustaan seisomaan ja hirveä huutoitku :/

 2. Nea kirjoitti:

  Meillä oli tuossa iässä paljon heräilyjä yöllä (luulen että me herätettiin jotenkin. Haju,äänet?) ja nyt kun on nukkunut omassa huoneessaan, herää vain kerran tai ei ollenkaan 🙂 ehkä tuo tepsii teilläkin? Nukahtaminen oli vaikeata siinä 8kk. Ikäisenä mutta meni ohi viikossa, parissa.

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Miten teidän Lilian siis nukkuu vielä päivisin, yhdet vai kuinka monet unet?

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Bongasin Lilianin vauva lehdessä ?(:
  Suloinen kuva oli !

 5. sara // MellowMonday kirjoitti:

  Ihana Lilian! Musta tuntuu, että noita "vaiheita" tuppaa yhden jälkeen aina toinen… Nyt meidän kaksveelle ilmestyi jälleen kerran "en osaa/halua nukkua"-vaihe :/

 6. Saija kirjoitti:

  Kuulostaa kovin tutulta 🙂
  Luonnetta alkaa löytyä täälläkin, mutta onneksi vielä tosiaan harmitus menee nopeasti ohi – kunhan vain löytyy jotain muuta kivaa katsottavaa / puuhaa.. Syömisessä meillä on meneillään nyt ns. hyvä vaihe. *koputtaa puuta* Aikalailla kaikki mitä tarjotaan maistuu hyvin, ja mikä ihaninta mun mielestä on se, ettei ruokailu enää ole ihan minuuteista kiinni. Tarkoittaen lähinnä sitä aikaa, kun maito täytyi olla noin sekunnin kuluttua tarjoiltuna kun parkaisu tuli 😉
  Nukkumaanmeno on aiheuttanut vähän haasteita täälläkin.. Nyt oon yksinkertaisesti nukuttanut tytön viereeni ja siitä nostanut omaan sänkyynsä – uni tulee hetkessä. Päiväunien suhteen ei juurikaan ongelmia ole ollut – nyt kesäaikaan joskus jopa yhdet pitkät unet on riittäneet. Ajoittain on tietysti öitä, kun heräillään antamaan tuttia tai maitoa mutta pääasiassa yöt nukutaan putkeen.
  Tätähän tämä vaihetta vaiheen perään 😀 Aina kun jostain suunnasta helpottaa, alkaa haasteet jossain muualla 😉 Btw, ihana kuva oli Lilianista Vauva-lehdessä <3 !

 7. Minnaa kirjoitti:

  Lilian bongattu Vauvasta! Söpönen oli. 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kuulostaa niin tutulta. No toivotaan, että nukkumaanmeno helpottas taas 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Toivotaan, siellä ei pitäs ainakaan olla meidän äänet herättämässä 🙂 Kiva kuulla, että teillä ainakin paransi nukkumisia oma huone 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Yleensä kahdet unet. Yhdet 1-2h pituiset ja toiset lyhyemmät. Tosin joskus saatetaan mennä vaan yksillä päikkäreillä ja sitten alkaa kyllä väsy iskeä aika nopeaan illalla.

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, niin oli <3 Mun oma pieni julkkis ;D

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Voieii 😀 Eikö nuo koskaan opi nukkumaan :/

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Se on kyllä helpottavaa, kun ruuan ei tarvii olla sekunnillaan pöydässä ja maltetaan jo vähän odottaakin. 🙂

  Joo meillä myös nukutetaan Lilian niin, mutta joinain päivinä ei suostu siihen nukahtamaan, kun tahtois vaan leikkiä ja leikkiä ja leikkiä..

  Mutta sellastahan se vauvan elämä tahtoo vähän olla, että aina on jotain ikään liittyvää vaihetta menossa. Mutta on se kyllä niin ihmeellistä seurattavaa silti, kun näkee miten toinen kehittyy silmissä 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niiin oli! <3 Onkohan Lilian nyt sellanen "turhajulkkis"? 😀

 15. Nella kirjoitti:

  meidä poju on torstaina 7kk ja nyt on vaihe ''en halua nukahtaa'' 😀

 16. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  Tulin kommentoimaan samaa että mikä söpöliini siellä lehdessä olikaan!<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *