Hae
Love Beyond Words

Esittelyssä meidän syöttötuoli

Syöttötuoli on myös yksi vauvavuoden tärkeimmistä hankinnoista. Ja myös tämän hankinnan kanssa pähkäiltiin kauan. Lopulta päädyttiin Geuther Swing -merkkiseen tuoliin. Tuolia myy Suomessa ainakin Pikku Piia -verkkokauppa. 
Ennen lopullista päätöstä mietinnässä oli myös mm. Stokken Tripp Trapp ja Brio Sit. Molemmat ova klassikkoja ja varmasti ajavat syöttötuolin viran loistavavasti. Löydettyämme kuitenkin Geuther Swingin ei tarvinnut paljoo enää miettiä päätöstä. Ihastuin heti tuolin muotoiluun ja käytännöllisyyteen. Tuolia pystyy säätelemään lapsen kasvaessa samalla tavalla kuin nuita kahta edellistä. Tämä olikin yksi tärkeä kriteeri, sillä montaa eri tuolia ei ole tarkoitus hankkia. Myös valkoinen väri mielytti silmää, vaikkakin ehkä käytännöllisempää olisi valita hieman tummempi väri, niin kaikki tahrat eivät näkyisi siinä heti. Toki nyt tuolia täytyy hinkata joka ruokailun jälkeen puhtaaksi, niin eipähän ainakaan lika pääse pinttymään siihen. Tuoli on myös erittäin tukeva, eikä Liliankaan ole saanut sitä vielä heilahtamaan mihinkään suuntaan, vaikka pyörii ja kääntyilee tuolissa jatkuvasti. 
Yksi kriteeri oli myös oma tarjotin taso tuoliin, jonka saa ostettua myös tähän kyseiseen tuoliin lisävarusteena. Miinus puolena on, että taso on puinen. Stokken ja Brion tuoliinhan on mahdollista saada muoviset tarjottimet, jotka on kätevä pestä vaikka pesukoneessa. 

Miinus puoli tuolissa on myös, että tilaa liikkua löytyy ja paljon. Ja tuolta onkin kiva koittaa kiipeillä pois aina ruokailun aikana. Onneksi tuolin mukana tulivat myös valjaat, joita olen alkanut nyt käyttämään välillä. Niitten avulla neiti pysyy paremmin paikoillaan ruokailun ajan.

Stokken ja Brion tuoleihin on mahdollista ostaa myös erillinen turvakaari, joka näyttää ainakin kuvissa pitävän lapsen paremmin yhdessä paikassa.

Ratkaisevin tekijä ostopäätöksessä oli kuitenkin hinta. Geuther Swing tuolille tuli hintaa 149e + tarjotin n.30e. Syöttötuoli hankinnasta selvittiin siis alle 200e. 
Tripp Trapille hintaa tulisi pikaisen laskukaavan mukaan tuoli 179e + baby set 45e + Table Top tarjotin 55e + ( valjaat 39e). Yhteensä 318e. 
Hinnassa on siis aika kova ero. Toki jälleenmarkkinointi arvo Stokken tuoleissa on kova. Olettaen, että siitä jotain on jäljellä vielä 3-5 vuoden käytön jälkeen. Syöttötuoleja löytää myös paljon myynnissä torista ja huuto.netistä, mutta tämä on myös yksi sellainen hankinta mikä haluttiin tehdä uutena, sillä käyttöikä on pitkä.
Kaiken kaikkiaan olen kuitenkin ollut tyytyväinen hankintaan. 🙂
Minkälaisia syöttötuoleja teiltä löytyy? 


6 kommenttia

 1. Unknown kirjoitti:

  Meillä on juurikin Tripp Trapp. Tähän esittelemääsi syöttötuoliin en ollut edes törmännyt, hyvältä näyttää! 🙂

 2. Klara kirjoitti:

  Meidän Triopp Trapp hankittiin perheeltä jolla se oli ollut 7 vuotta aktiivisessa käytössä ja ihan kuin uusi! Meillä tosin on se vanhemmanmallinen jossa on puukaari, mutta se miellytti omaa silmää enemmän 😀 Ja Stokkeenhan on olemassa myös Playtray joka on siis kiinnitettävä tajotin (59e), toi Table Top on vaan pöydälle asetettava pinta.. Mua kauhistuttaa ajatus jos noi kaikki ois joutunu ostaa uutena, meille täydelle setille tuli hintaa 100e! Niin ja pehmustesetti tietty, niistäkin taidetaan kiskoa viittäkymppiä -.-

 3. Saija kirjoitti:

  Kivannäköinen tuoli! En ollut tällaisesta aiemmin kuullutkaan.. Meillä on valkoinen tripptrapp jossa muovinen turvakaari sekä istuinpehmuste. Ihan tyytyväisiä ollaan siihen oltu 🙂 Vanhimmalla tytöllä meillä oli aikanaan sellanen "autoksi taittuva tuoli" ja keskimmäisellä oli pöytäänkiinnitettävä matkasyöttis :)) jos näitten kolmen välillä mietin niin nykyinen on ehdottomasti paras, ja miellyttää eniten silmääkin.

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mäkin löysin ihan sattumalta, kun selailin yön pimeinä tunteina eri lastentarvike sivustoja 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No se on jo halpa! Ja hyvä tuuri on käyny, kun ootte löytäne sellasen aarteen 🙂 Joo oon kuullu playtraystä, en vaan jaksanut googlettaa sitä, vaan nappasin nuo kaikki hinnat samalta sivulta. Nim. voiko olla laiskempaa bloggaria 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kuulostaa tosiaan vähän epämääräsiltä nuo muut, vaikka varmasti nekin ajaa asiansa:D Matkasyöttis voiskin olla kätevä hankinta, jos menee jonnekin kylään, missä ei oo syöttötuolia. Varsinkin jos lattialla vilisii eläimiä, niin neiti ois kiva saada aisoihin ees kahvittelujen ajaksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *