Hae
Love Beyond Words

Mammojen vaateholismi

Tämä tauti vaivaa varmaan lähes jokaista äitiä. Mutta onhan se nyt ihana pukea oma pieni kauniisiin vaatteisiin joka päivä. Itsellä (ainakaan omasta mielestä vaateholismi) ei ole vielä lähtenyt käsistä, vaikka pikku neidin vaatekaappi pursuaakin toinen toistaan ihanempia vaatekappaleita.

Puhuttaessa lastenvaatteista usein törmää myös ns. merkki uskollisiin äiteihin. On saatava kaapit täyteen poppia, mini rodiania ja miikkareita. Itse en ole vielä tajunnut kyseistä villitystä. Ensinnäkin vaatteet ovat ihan saiiraan kalliita! Vauva vuotena varsinkin koko muuttuu melkeen kuukauden välein, niin on järjetöntä ostaa kalliita vaatteita, kun käyttöikä on niin lyhyt. Ja jos totta puhutaan, niin en edes tiedä mikä niissä kuoseissa ihastuttaa. Samaa raitaa saa H&M:stä tai Lindexiltä. Ja niitä kuoseja mitä näkee miikkareissa ja metsoloissa on kangaskaupat myös pullollaan, joten pienellä vaivalla voi tuollaisia samanlaisia vaatteita tehdä itse tai pyytää jonkun ompelutaitoisen tekemään.

Lilianin kasvaessa ja kulutuksen lisääntyessä alan ehkä paremmin arvostamaan laatua vaatteissa, sillä samaa vaatekappaletta pitäisi pitää ainakin puoli vuotta. Tällä hetkellä kuitenkin suosin enemmän ulkonäköä kuin merkkiä. Ei ole väliä onko vaate ostettu Kappahlista, cittarista tai kirpparilta, kunhan vaan se  mielyttää silmää. Tunnustan kuitenkin, että olen löytänyt yhden merkin Newbien jälkeen, joka on vienyt sydämeni: POMP DE LUX! Niin ihastuttavia vaatteita ja voisin tilata samantien koko nettiputiikin tyhjäksi. Vielä olen kuitenkin hillynnyt itseni, vaikka kyseisessä paikassa olisikin menossa -50 % alennusmyynnit.


Pomp de Lux

Mistä sitten tämä jatkuva lastenvaatteiden hamstraaminen on peräisin? Itse en aikaisemmin selaillut juuri ollenkaan nettikauppoja, saati sitten ollut tietoinen milloin missäkin oli alennusmyynnit. Kävin vaan kaupoilla sillon, kun jotain oikeasti tarvitsi. Nyt tilanne on toinen. Päivisin ei kotonakaan jaksa koko päivää viettää ja kaupat sijaitsee 5minuutin kävelymatkan päässä, niin on helppoa lähteä kiertelemään niihin sillon kun huvittaa. Tietenkin aina välillä niistä jotain heräteostoksia tarttuu mukaan… ja aina kaikki ei välttämättä ole niin tarpeellista..

Nettiputiikit ovat sitten ihan eri juttu. Niihin on vielä helpompi eksyä, sillä ihanuudet löytyvät vain klikkauksen päästä. Varsinkin, jos vauva on ollut erityisen kiukkuinen ja nukuttaminen on kestänyt tunnin, niin on helpottavaa antaa itselle palkinnoksi aikaa vain itselle.

Tuleeko teillä osteltua paljon lasten vaatteita ja ostatteko jotain tiettyä merkkiä? 


17 kommenttia

 1. Emmi // And Something Daily kirjoitti:

  Mä en ymmärrä sellaista että puetaan vain tiettyyn merkkiin! Muhun popin vaatteet iskee oikeastaan ainoastaan ulkovaatteissa, sitä raitahulluutta en tajua:D raidallisia vaatteita käytän lapsillani mutten kyllä maksaisi niistä niin paljoa varsinkin kun laatu ei ole aina hyvä. Mä odotan pompin ja miikkareiden mallistoja joista poimin yleensö vaan muutamia suosikkeja. Esim miikkareiden laatu on tosi paljon huonontunut.

  Minirodinia tms voin hankkia alesta muttei näillä palkoilla onnistu ihan täydellä hinnalla haaliminen senkin takia että yksi paita tai vaikkapa body maksaa yhtä paljon kuin useampi vaate esim lindexiltä 🙂

 2. Klara kirjoitti:

  HEMMETTI, mä just tyhjensin Lindexin, sekä netissä että liikkeessä 😀 Mut ostan säästöön opikeestaan vaan jo syksyklle kokoa 80-86, ja syksyllä alan sit hamstrailemaan ysikakkosia 😀 Eli jonkun jörjen yritän pitää että esim koossa 74 ei tarvitse olla 100 bodya. Tai ees viittäkymmentä :'D

  Merkit ostan kirpparilta ja niistäkin mua ihastuttaa vaan Popin tasa-raita ja jotkut random herkut. Mutta yli kymppiä en niistä posteineen suostu maksamaan, niin samaa kauraa ne on kun "marketista-saatavat".

 3. Klara kirjoitti:

  Okei, kiva typo-monsteri kommentii mut Lumi kiljuu ja kanamunat kiehuu liedellä yli. JA TÄS MÄ VIELKI VAA ISTUN

 4. Nelli K kirjoitti:

  Joo en tajua merkkiuskollisuutta mäkään. Ite kerään kaikilta merkeiltä ne parhaat ja suosikit päältä. Hintaa enemmän katson materiaalia ja laatua. Hyvälaatuisesta voi maksaa enemmän vaikka sen parikymppiäkin mutta vain laadun ei merkin vuoksi!

  Musta tuntuu et lindexiltä löytyy useimmiten ihanat vaatteet!! 🙂

  Pomppi on söpöö mutta viime mallistosta en ostanut mitään kun se ei oikein uponnut.. katsotaan tää seuraava nyt et kuinka käy! 🙂

 5. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Meidänkin vaatteet on sieltä täältä, en siis ole merkkiuskollinen. Se mikä näyttää ja tuntuu hyvältä on paras. 🙂 Pompin vaatteet on ihania, ihme ettei meille ole vielä kotiutunut yhtäkään..

 6. Minnaa kirjoitti:

  Tosi hyvä kirjoitus!

  Mie olen kai lastenvaateholisti, tykkään, että Ellu on nätisti (ja käytännöllisesti) puettu, joten noh, niitä vaatteita on paljon. Enemmän kyllä yritän kirppistellä kuin ostaa uutta. Merkkiuskollinen en ole, ja Metsolat, Gugguut sun muut ei oikein ole meidän tyylisiä.

  Mutta Pompista tykkään! Ribbipaidat ovat olleet tosi laadukkaita ja pehmeitä perusvaatteita, ja farkkuvaatteetkin ovat olleet tosi hyviä. Alesta ei enää saanut meidän kokoja, mutta jos syysmallistosta raaskiai tilata pari ihanuutta.. 🙂

 7. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Meilläkin ostetaan mistä vaan ja mitä vaan, yleensä Lindexiltä tai H&M:ltä. Pompin vaatteita oon ihastellut, mutta toistaiseksi en ole ostanut.

 8. Saija kirjoitti:

  Pakko myöntää, että lastenvaateosastot vaan jotenkin kummasti vetävät puoleensa 🙂 En ole kesäaleista tainnu itelleni ostaa mitään (a-p-u-a), vaan aina on rattaiden pyörät kääntyneet lastenvaatepuolelle 😀 Pääasiassa vaatteita tulee ostettua normi lindex – kappahl – hm. Kirppiksillä käyn aina vähän fiiliksen mukaan – joskus tekee ihan huoppulöytöjä, joskus menee aikoja ettei tunnu löytyvän mitään. Ns. merkkivaatteita ei ole – sinänsä ei ole mitään niitä vastaan, mutta hinta suhteessa käyttöikään (ainakin tällä meijän kasvutahdilla, hih) on turhan korkea. Ulkovaatteissa ehkä enemmänkin tuijotan ns. hyvää merkkiä – muissa käyttövaatteissa riittää, että ovat kivannäköiset ja mukavantuntuiset 🙂

 9. Emilia kirjoitti:

  Meillä suurin osa neidin vauva vuoden vaatteista ostettiin kirppareilta tai saatiin tuttavilta, ne jäivät niin nopeasti pieneksi. Nyt olen ostanut enemmän vaatteita uusina ja suurin osa on H&M ym ketjuista. Tosin olen hyödyntänyt myös esim. Pomp de Luxin ja Polarn O Pyretin alennusmyyntejä. Onkin huomannut et monet pop:n vaatteet eivät ole samalla tavalla pitkässä käytössä kuluneet kuin esim henkkamaukan vaatteet. Pop:n yöpaidoissa on usein myös niin pitkät resorit hihoissa ja lahkeissa, että käyttöikä on tosi pitkä. Tosin täysihintaisena olen harvoin tosiaan raaskinut ostaa. Pomp de Lux ja Newbie ovat myös mun suosikkeja 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tuosta mäkin oon kuullu, ettei miikkarit enää ole ees kovin laadukkaita. Silti näkee, kun mammat jaksaa jossain messuillakin taistella vaate kappaleista 😀

  No jos sitä vaikka voittas lotossa tai jotain, niin vois ostella ehkä sitten enemmänkin nuita merkki vaatteita ;D

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  HAHAHAH hassu oot! 😀 Niin mäkin ostan yleensä aina sitä seuraavaa kokoo paitsi, jos tulee joku ylisöpö ihanuus vastaan joka on pakko saada heti käyttöön! 🙂 Alkaa jo näyttää ihan hyvältä syksyn vaatevarasto, varmaan kohta pitää itekin siirtyä jo 86 kokojen haalimiseen kokonaan 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lindexiltä löyty kyllä nyt kesällä kaikista ihanimmat vaatteet, mutta en silti oo raaskinut paljon ostaa vielä uutena, kun oon löytäny viellä kirppareilta tuota 74 kokoa suht hyvin 🙂 Enemmän oon alkanut metsästää uutena 80-86 kokoja, kun niitä ei enää tahdo löytyä :/

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ei meillekään, VIELÄ! Pitäsköhän tähän tehdä korjaus 😉

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mäkin kattelin ihan samoja vaatteita pompilta. Sellasia perus roosan värisiä paitoja ja farkkuja. Näytti kyllä niin kivoilta ja käytännöllisiltä 🙂

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Eli sunkin pitää korjata tää tilanne ja ostaa pari ihanuutta kyläreissuja varten 😉

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo sama mulla. Varsinkin nyt, kun Lilian liikkuu yhä enemmän ja enemmän. Viime talvi vielä meni kokonaan vaunujen suojassa, niin haalarin merkillä ei ollut niin väliä. Täksi talveksi ja syksyksi pitää kuitenkin ostaa ihan kunnon vaatteet ulos 🙂

 17. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hmm pitäs varmaan itsekin ostaa sitten muutama popin yökkäri, niin ei heti jää parissa kuukaudessa pieneksi 🙂

  Pomp de Lux ja Newbie on kyllä molemmat niin tyttömäisen ihastuttavia. Lompakko ei vaan tykkää, kun syksyn mallistoa kuulemma tehdään 86 kokoon asti 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *