Hae
Love Beyond Words

Little Miss Drama Queen

Rakkaat mamma kollegat tiedätte varmaan sen tunteen, kun joku roikkuu hameessa kiinni koko päivän tai purskahtaa dramaattiseen itkuun oven mennessä kiinni. Tälläinen Miss draama vaihe on rantautunut myös meille viime aikoina.

Miten tälläinen draaman kuningatteren käytös sitten näkyy? Noh Lilianin tapauksessa se tarkoittaa sitä, että hetkeäkään ei voida olla yksin. Leikkiä ei voi yksin, vessassa ei voi käydä rauhassa ja aina jotain tehdässä voi olla varma, että pikku neiti seuraa perässä. Päivisin on vain pieniä hetkiä jolloin pikku neiti innostuu touhuamaan itsekseen ja yleensä nämäkin hetket liittyvät kissan perässä juoksemiseen tai jonkun kielletyn asian tekemiseen. Muun osan päivästä neiti kiipeää syliin tai seuraa pikku koiranpentuna perässä. 

Toisaalta hellyyttävää, että on toiselle niin tärkeä ettei päivästä voi olla sekuntiakaan ilman omaa fanittajaa. Mutta c’mon rajansa kaikilla, oishan se ihan kiva käydä ees rauhassa vessassa asioilla, ilman että joku paukuttaa ovea nyrkeillä ja alkaa huutamaan 😉 

Dramaattinen itku on onneksi vähentynyt viime aikoina merkittävästi. Aikaisemmin Lilianin sai itkuun lähes kaikki harmittavat asiat: kissa juoksee karkuun, keinussa ei saanutkaan olla koko päivää, paperia ei saa syödä, typy pyllähtää seisaaltaan istumaan jne. Kaikista pahin on kuitenkin se, että joku sulkee oven perässään. Onneksi nämä turhat itkut on vähentyneet sillä, ettei niihin yksinkertasesti kiinnitä huomiota.

 Toki tämmöiseen pieneen lisääntyneeseen kiukkuisuuteen saatto olla syynä, että täällä asunnossa on aika tuskasen kuuma ja Lilianilta tuli neljä hammasta läpi lähes samaan aikaan. Nyt hampaita on suussa jo kokonaiset 7 kappaletta! Onneksi kuitenkin Lilian on muuten hymyilevä ja tyytyväinen vaavi. Tuollaset draama itkut vaan oikeastaan naurattaa mammaa. Esimerkkinä mielikuva: Lilian konttaa innoissaan vessaa kohti, koska ajattelee että vihdoin hän pääsee maistelemaan niitä houkuttelevia kissan ruokia. Samalla äiti tuleekin ja laittaa oven kiinni. Lilianin katse kääntyy maahan ja alkaa niin loukkaantunut itku parku. Joskus tähän saatetaan myös lisätä taitavia tehosteita, kuten käsien dramaattinen heiluttaminen ja koiranpentuilme. 
Asuuko muiden kotona yhtä taitavia draaman kuningattaria/kuningaita?


10 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Haha joo iha ku meiltä :D! Just toi ovien kiinni laittaminen. Eetu kattoo ja vääntää kunnon yhyy-tekoitkua :D.

 2. Klara kirjoitti:

  SEITTEMÄN HAMMASTA????? Meijän saldo on pyöreä nolla 😀

  Meillä kans tullaan kokoajan lahkeessa (tai näin helteellä säärikarvoista…) roikkuen.

 3. jenniuh kirjoitti:

  Joo, meillekin on rantautunut draamakuningas 😀 välillä aika väsyttävää, mut kai tää taas joku vaihe on 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo se on kumma asia, miten toinen voi loukkaantua niin suuresti, kun ei pääsekään huoneeseen mukaan 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nuo neljä viimestä tulikin ihan yhtäkkiä. Kauan oli vaan yksi alhaalla söpösti.

  No eiköhän Lumikin saa omansa jonain kauniina päivänä, niin pääsee pureskelemaan kaikkee kivaa 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niiiin, näitä vaiheita vaan tulee ja menee 😀 Mut eikös vauvavuosi oo se vaikein? Eli kohta kaikki menee helposti ja vaivattomasti.. 😀

 7. Saija kirjoitti:

  Todellakin! 😀 Itku tulee mitä ihmeellisimmistä asioista. Äiti lähtee ulos – itketään. Äiti menee vessaan – itketään. Tällä hetkellä nukkumaankäynti on ollut aikamoista itkukonserttia myös – noustaan ylös, laitetaan makuulle, itketään ja sama uudestaan kertaa sata.
  Toisaalta tänään meinasi itku tulla äitille, kun pikkuinen heräsi unilta ja nostin hänet syliin. Laittoi pään rinnalle ja oli siinä kauan, aina välillä tarkistaen että onhan äiti vielä siinä. Voi pientä – kauheeta ajatella, että hoitoonlähtö lähenee ja päikkäreillä herätään vieraaseen syliin 🙁

 8. Minnaa kirjoitti:

  Juu meilläkin on koettu draamaa Ellun elämässä. Onneksi homma on aika kausittaista (…vaikka draamailuvaiheen ollessa päällä se kaksikin viikkoa tuntuu ikuisuudelta). Tosi ikävää, että nämä helteet sattuivat juuri nyt, kun teillä on muutenkin vähän herkempää!

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oii että. Meillä on harvinaista, että maltetaan jäädä syliin makoilemaan. Tosin tänään sekin tapahtu, kun Kimmo lähti viihteellä ja oltiin kaksistaan. Lilian makoili pitkään mun sylissä, kateltiin telkkaria ja juotiin vettä 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  ONNEKSI nää kaikki kaikki vaiheet varmaan aina menee ohi 🙂 Paljon enemmän on kuitenkin niitä ihania vaiheita elämässä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *