Hae
Love Beyond Words

Lomalla part 1.

Hei taas piiitkästä aikaa! Eilen tosiaan tultiin kotiin Rodoksolta yhtä reissu kokemusta rikkaampana. Matka oli tosiaan hieman erilaisempi mitä ennen, sillä mukana oli yksi pikku typy. Ei voinutkaan lähtee aurinkorasva purkki kädessä loikoilemaan rannalle päiväksi. Mutta oliko sitten koko reissu ihan fiasko vai uskaltaako lähtee vielä uudestaankin matkalle vaippa ikäisen kanssa?

NO KYLLÄ! Matka meni ainakin omasta mielestä yli odotusten, sillä olin varautunut varsinkin lentomatkojen ajaksi kaikkein pahimpaan huutoraivoon, mutta pientä väsykiukkua lukuunottamatta Lilian jakso yllättävän hyvin.  Itse kohteessahan Lililianista kuoriutui oikea maailmanmatkaaja ja neiti oli pelkkää hymyä.

Teen meidän reissusta kaksi postausta ja tässä ensimmäisessä kerron enemmän kohteesta ja toisessa matkustamisesta vauvan kanssa. Kuvia meillä on lähemmäs kolme sataa, eli postauksista tulee aika kuva painotteiset. 
Matkan kohteena oli Rodoksella sijaitseva pieni paikka nimeltä Ixia ja hotellina toimi Dionysys. Hotellin mainostettiin olevan perhehotelli ja aamiaisen olevan erittäin runsas ja herkullinen. Odotukset täyttyivät kyllä hotellin puolesta ja paikka oli erittäin kaunis isoine allas-alueineeen ja suurine puutarhoineen.  Aamiaisella käytiin vain kerran, mutta omasta mielestä ainakin se oli erittäin hyvä. Se sisälsi perus juttujen lisäksi paaaljon erilaisia jälkkäreitä ja muita erikoisuuksia. 
Hotellilta löytyi myös toki oma leikkipaikka, jossa oli Lilianille keinu ja mulle trampoliini. 
                      

Itse Ixia puolestaan paikkana oli pieni ja sieltä löytyi muutamat turisti putiikit. Meri sijaitsi 200m päässä ja Rodoksen pääkaupunki 4km päässä. Kävelytiet olivat erittäin kapeita ja liikenne hurjaa, joten rattaiden kanssa liikkuessa maasto oli aika hankalaa. Paikasta myös huokui Kreikan konkurssi, sillä isoja hotelleja ja ravintoloita oli suljettuna ja kadun varrret täynnä roskaa. 
                       
                            
Retkille olisi ollut mukava osallistua, mutta rattaiden kanssa se oli lähes mahdotonta, sillä retket sisälsi yleensä paljon kävelyä reiteillä, joissa oli portaita tai vuoria. Ainakin Lindoksen kaupunki, perhoslaakso ja venereissut naapurisaariin olisi ollut hauska kokea. Viikon aikana kävimme kuitenkin Rodoksen keskustassa. Siellä pyörimme lähinnä ostoskaduilla ja vanhassa kaupungissa. 
Mitä vanhemmaksi on tullut sitä enemmän odottaa aina myös paikallista ruoka kulttuuria. Tällä reissulla tuli kokeiltua aika montaa perinteistä kreikkalaista ruokaa: moussakaa, gyroksia, souvlakia,  soutzoukakia, tzatzikia jne. Ruuat oli kyllä aika monessa paikkaa pettymys, sillä paikat lähistöllä oli suunnattu lähes kokonaan turisteille ja annokset näyttivät toistensa kopioilta. Lähes jokaisesta ruokalajista löyty ranskalaisia, tzatzikia ja pita leipää. Ehkä parhain annos oli kuitenkin kanalla ym. herkuilla täytetty pitaleipä. Nopeaa ja herkullista pikaruokaa ;P Tykkään myös ulkomailla tavasta, jossa annetaan jotain myös ”ilmaiseksi”. Eräässäkin paikassa saimme lisäksi myös vesimelonin paloja, joten myös Lilian pääsi syömään samaa ruokaa. Muuten me oltiin tällä ensimmäisellä reissulla aika varovaisia ja tarjottiin vaan turvallista purkki ruokaa. 
Kreikkalaiset olivat erittäin ystävällisiä ja Lilian keräsi paljon katseita ja ihasteluja, joista typy nautti täysin. Lämpöä myös riitti ja joka päivä varjossa oli lähes 35 astetta. Onneksi kuitenkin jatkuva kova tuuli helpotti kuumuuden keskellä. 

Eli loma meni siis kaiken kaikkiaan aika mukavasti. Nyt vaan haaveilemaan seuraavasta ulkomaan reissusta 😉 Koitan saada myös seuraavan postauksen vauvan kanssa matkustamisesta ja Lilianin 10kk päivityksen lähi aikoina valmiiksi 🙂

14 kommenttia

 1. Saija kirjoitti:

  Kiva kuulla, että reissu meni hyvin! 🙂 Ihania kuvia <3

 2. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  Ihania kuvia, vitsi mikä matkakuume iski :p me ollaan mun lapsuudessa ja nuoruudessa reissattu paljon kreikan eri saarilla ja että mä rakastan kreikkalaista ruokaa!!!! Namm<3 suunnitelmissa olisi ehkä ensi kesänä lähteä taas pitkästä aikaa kreikkaan !! 🙂 ihanaa että teidän loma meni hyvin <3

 3. Minnaa kirjoitti:

  Tervetuloa takaisin Suomeen! Kiva kuulla, että reissu meni hyvin!

  Ihania kuvia, ja ihastelin kai noita ruokakuvia liian pitkään – nyt miulla on nälkä. 😀

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Ihania kuvia! En malta odottaa seuraavaa postausta. Suunnitteilla reissu 11 kk tytön kanssa, kaikki vinkit ja kokemukset tervetulleita siis 🙂 Varmaan kerrot postauksissa, mutta kysyn varmuudeksi; teillä oli scooterit mukana, oliko hyvät? Meillä on tismalleen saman väriset, ja mietinkin että oliko kuumat, kun ei saa ilmaa kiertämään ja on mustat, saitteko viedä lentokentällä portille asti?

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Oli kyllä niin ihanaa päästä välillä käymään jossain muuallakin 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oij, sitten ei auta kun alkaa kattelee sopivaa matkakohdetta! 😉 Kreikkalainen ruoka on kyllä hyvää, jos se ei oo sellasta turisti paskaa 😛

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 Oli kyllä luksusta, kun ei tarvinnu kokkailla mitään! ;D

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Toivottavasti uudesta postausksesta on apua 🙂 Scootterit olivat tosi kätevät maaston takia, vaikkakin ne ovat varmasti kuumat. Mutta vielä nuin pienellä on varmaan hyvä, että suojaavat auringolta mahdollisimma paljon 🙂 Mutta en huomannut että kankaat olisivat kuumenneet. Rattaat sai rodoksella vielä portille asti, suomen päässä en tiedä onko se mahdollista, kun vietiin ne jo edellis iltana 🙂
  Hyvää matkaa teille! Reissusta tulee varmasti paljon ihania muistoja ja uusia kokemuksia! 🙂

 9. Ida / Pikkukolmiossa kirjoitti:

  Löysinkin blogia selastessa vielä tämän postauksen, eli samaan hotelliin ollaan menossa! 😀 ja vielä lähes samaan ajankohtaan kun te olette viime vuonna olleet. En tiedä oletko näistä jo kirjottanut mutta varaudu kysymystulvaan:
  Saiko hotellilta sängyn lapselle, millaisen?
  Saiko rattailla mennä esim aamupalalle hotellilla tai altaille?
  Millanen ranta, pääskö rattaiden ja vauvan kanssa menee siihen?
  Teillä oli huoneisto, oliko hyvin varusteltu eli löytyikö keittiötarvikkeet ja hiustenkuivaimet jne?
  Tuleeko mieleen mitään erityistä mitä kannattaa olla mukana lapsen kanssa reissatessa?

  Kiva kuulla, että teidän reissu meni hyvin! 🙂 meitä lähtee reissuun kaksi yhden lapsen perhettä, joten tälläiset kokemukset auttaa relaamaan ensi kertaa lapsen kanssa matkustavia 😉

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kysymykset ovat todella tervetulleita ja tässä tulee vastauksia. Toivottavasti nämä ovat hyödyllisiä teidän matkaa ajatellen. Itse hotelli oli ainakin todella mukava ja lapsille hyvin soveltuva, sillä altaat oli isot ja lastenallas katettu.

  Saimme hotellilta sängyn huoneeseen ja jopa syöttötuolin! Joten ruokailu omassa huoneessakin kävi todella hyvin 🙂

  Rattailla sai mennä ainakin altaille, jossa monien lapset nukkuivat uniaan samalla kun itse otti aurinkoa. Aamupalaa meillä ei ollut hotellilta ja käytiin vaan kerran syömässä siellä aamulla, joten en ole varma saiko sinne tuoda rattaita. Mutta ainakin illalla sai rattaat tuoda ulkona oleviin ravintoloihin, mutta toki myös syöttötuolit löytyy lähes kaikista ravintoloista.

  Ranta oli pientä kiveä, joten hieman hankalaa oli mennä uimaan. Tosin vauvan kanssa tätä ei hirveesti ehkä muutenkaan tuu harrrastettua. Rattailla pääsi suht hyvin rannalle asti, mutta enemmän oltiin altailla, niin ei ollut kaikki paikat ihan hiekassa 😀

  Joo kaikki tarvittavat keittiötarvikkeet löytyi ja myös hiustenkuivain. Huone siivottiin muistaakseni joka päivä.

  Toki kannattaa ottaa mukaan reilusti hyvää mieltä ja aikaa siirtyä paikasta toiseen! 🙂 Pientä välipalaa kannattaa olla aina mukana, jota pystyy tarjoamaan ilman lämmittelyä. Elokuussa tuolla on yleensä todella kuuma, mutta siellä tuulee myös kovasti, joka helpottaa oloa. Kuitenkin pienelle se on varmaan kova muutos suomen keleihin verrattuna, joten väsymys saattaa olla kovempaa. Lilian ainakin nukkui rattaissa todella useasti pieniä nokosia aina päivän mittaan. Paljon aurinkorasvaa toki mukaan ja rattaat on hyvä olla suojaavat. Meillä oli myös sellanen aurinkovarjo rattaissa, josta ei hirveen paljon ollut iloa kovan tuulen vuoksi. Kaupoissa on myös aika rajalliset purkkiruoka valikoivat, joten niitä kannattaa varata mukaan, jos sellasiin on tarvetta. Korviketta saa ainoastaan jauheena, mutta ainakin meillä se toimi kans.

  Toivottavasti teillä tulee mukava reissu ja kysy lisää, jos tulee mieleen vielä jotain 🙂

 11. Ida / Pikkukolmiossa kirjoitti:

  Kiitos vastauksista! Me ollaa itseasiassa oltu Ixiassa elokuussa 2013, ja ollaankin menossa sinne nyt vauvan kanssa ekaa kertaa juuri aiksi että paikka on tuttu 🙂 kuumahan siellä on mutta just toi tuuli auttaa asiaa aika paljon!
  Pitääkin pyytää sitä syöttistä omaan huoneeseen myös, koska aamupuuro voi olla vähän helpompi syöttää omassa huoneessa ennen omaa aamupalaa.. Ja tuo korvike jauheena, pitänee siis varautua isolla maitomäärällä koska mä koen sen vähän epäkäteväksi 🙂

 12. marika kirjoitti:

  Minkä hintaisia Ixiassa oli kojuissa nämä gyros pitat? Ne ovat kyllä ihania =)

 13. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aijaa, no sitten on tutut paikat 🙂 Joo oma syöttötuoli oli tosi kätevä, sillä monta kertaa annettiin jotain pientä aina huoneessa ennen kuin lähdettiin ulos. Aamulla varsinkin puuro tuli tehtyä omassa huoneessa 🙂 Jauheet oli kyllä yllättävän käteviä. Tai no ainakin siinä tapauksessa, jos ei oo vaihtoehtoja 😀 Kyllähän se on sillee hankalaa, kun vedet pitää lämmittää ja jäähdyttää, kun perusmaito vaan annetaan purkista suoraan.

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ne oli todella edullisia! Muutamalla eurolla sai ja todella maukkaita ja maha kyllä tuli täyteen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *