Hae
Love Beyond Words

Vauva lomalla part 2.

Toisessa loma postauksessa keskityn enemmän lomailuun vauvan kanssa. Aloitetaan ihan alusta, eli matkalaukun sisällöstä, jonka löydätte tästä. Oikeestaan mitään ylimäärästä ei tullut pakattua mukaan ja vaatteitakin oli ihan sopiva määrä, sillä niitä meni viikon aikana yllättävän paljon (hiki tuli jo melkeen ulos astuassa). Ruokakin riitti hyvin, lukuunottamatta maitoa. Luulimme, että saisimme ihan valmista maitoa jostain isommasta kaupasta, mutta löysimme vain jauhetta. Jauhetta muuten myydään myös Apteekeissa. Vauvanruoka valikoima on muutenkin erittäin pieni paikallisissa marketeissa. Lääkkeitä ei myöskään onneksi tarvittu, mutta hyvähän ne on olla aina mukana varuilta.

Helsingin päässä matkan aloitus kävi sujuvasti, sillä saimme vietyä jo kaikki tavarat edellisiltana, joten kentällä tuli olla tuntia aikaisemmin. Helsingissä on myös oma Gefilus-linja lapsiperheille, eli olimme läpi turva tarkastuksestakin minuutissa. Rhodoksella turva tarkastukset kestivät ikuisuuden, sillä kolmessa eri kohdassa piti jonotella. Onneksi saatiin viedä rattaat mukana lentokoneelle asti.
Lentokoneessa saimme menomatkalla ihan etummaiset penkit, joten Lilianin pysty laskee välillä sylistä maahan. Lentomatka sujui ilman suuria itku huuto raivareita. Tietysti heti alkuun iski kauhea väsykiukku, mutta onneksi sain Lilianin nukahtamaan joksikin aikaa syliin pienen taistelun jälkeen. Väsy tuli myös loppumatkasta, mutta tälloin nukahtaminen syliin kävi jo helposti. Lentokoneeseen kannattaa varata paljon virikkeitä ja pientä naposteltavaa. Rodokselta tultaessa tosin oltiin tosi tarkkoja siitä, mitä saa tuoda ja meiltä lensikin osa ruuasta ja juomasta roskiin.

Mukana meillä oli tosiaan Emmaljunga Scootterit, mikä oli hyvä päätös. Rattaissa on hyvä aurinkosuoja ja isot pyörät. Ainakin Rodoksella maasto oli erittäin vaikeakulkuista ja aurinko tosiaan paisto kuumasti koko ajan. Rattaiden kankaat eivät myöskään kuumenneet helteessä. Toki, kun rattaat ovat niin suojaavat, niin kuuma varmasti niissä tuli.
Me liikuttiin pelkästään rattailla ja taksilla. Kantoreppu olisikin ollut aivan liian kuuma nuihin olosuhteisiin. Omaa autoa ei myöskään uskallettu vuokrata, sillä liikenne on aika hurjaa. Taksilla liikkuminen on kätevää ja edullista, sillä esimerkiksi matka Rhodoksen keskustaan maksaa saman verran kuin bussilla ja busseihin ei edes rattaiden kanssa kannata yrittää mahtua.

Me olimme liikenteessä ihan kolmestaan, joten seuraavaa reissua ajatellen varmaan lähetään isommalla porukalla, sillä mitään rentouttavaa lomaa lapsen kanssa matkustaminen ei tosiaan ole 😉 Olisi ollut joku päivä ihan kiva kahdestaan mennä rannalle makoilemaan, käydä kävelyllä tai ottaa muutamat drinksut allas baarissa. Eli suosittelen lahjomaan isovanhemmat mukaan matkalle, jos haluaa vähän sitä lomaakin reissuun mukaan ;D Me tehtiin lähes joka päivä niin, että käytiin erikseen ottamassa aurinkoa rannalla, altaalla tai parvekkeella. On sekin aika rentouttavaa maata vaan kuunnellen meren aaltoja rauhassa.

Joka päivä käytiin myös syömässä ravintolassa. Ruokailun ajaksi on hyvä varata aina jotain omaa purtavaa pikku neidille, että hänkin pysyy tyytyväisenä. Joinain päivinä kävelimme syömään hieman kauemmaksi, jolloin Lilian nukkui tyytyväisenä rattaissa koko ruokailun ajan. Rodoksella on hyvin huomioitu myös pienimmät ruokailijat ja varmaan jokaisesta paikasta löytyy syöttötuolit.

Lilian ei tunnetusti viihdy paikallaan, joten koko päivä altailla jäi vaan haaveeksi. Jonain päivänä saatiin kuitenkin maata rauhassa kahdestaankin altailla, kun Lilian veteli vieressä päikkäreitä. Lilian nautti meren isoista aalloista, altailla polskuttelusta ja ihmisvilinästä. Hymyjä ja vilkutuksia sateli kaikille, jotka tulivat lepertelemään pikku neidille. Lasten altaalla oli myös katos, joten aurinko ei päässyt häiritsemään. 

Uudet paikat myös rohkaisivat pikku neitiä kehittämään taitojaan. Nyt Lilian seisoo jo mitä tahansa tukea vasten, mukaan lukien seinät. Matalia tasoja vasten kävellään myös sujuvasti. Matkalla harjoiteltiin myös paljon ilman tukea seisomista ja jonkun aikaa Lilian pysyykin seisomassa, kunnes yleensä alkaa kauhea hihitys ja tiputaan takas pyllylle.

Loppuun vielä muutama tilanne kuva.

Toivottavasti muistin kertoa kaiken oleellisen ja toivottavasti tämä postaus rohkaisi monia vauvan kanssa reissua suunnittelevia. Voit olla varma, ettet ole lomalennoilla ainut, joka matkustaa huutavan paketin kanssa;) Ja jos yhtään lohduttaa, niin lentokoneessa vauvan itkua edes tuskin kuulee sen hurinan alta. Mutta seuraavalla matkalla Lilianille otataan kyllä silti oma paikka! 😀 
Reissu oli kokonaisuudessaan ihana ja voisin lähteä vaikka saman tien uudestaan lämpimään (varsinkin, kun kattoo tuota sadetta ikkunasta). 
Jos jotain kysymyksiä meidän matkasta tulee mieleen, niin vastaan mielelläni! 

Minkälaisia kokemuksia teillä on vauvan kanssa reissaamisesta? 

12 kommenttia

 1. Tania kirjoitti:

  Oiii mitä ihanai lomakuvia oon niin kade!! 😛 Me ollaan pojan kans kaks kertaa ulkomailla. Molemmilla kerroilla kaikki meni kyl ihan kivasti:) Me saatiin olla "rauhassa" ainoastaan silloin, kun poika nukkui, eli ajotettiin esim rannalle lähteminen niin, että poika nukkui rattaissa. Muutenhan loma kyl menee tosi pitkälti lapsen ehdoilla, mutta ihanaa se silti on. Tulipa itellekki taas matkakuume <3

 2. Nella kirjoitti:

  Aivan ihania kuvia! 🙂 Ite kans miettiny jos lähtis johki esim tallinnaa tai tukholmaa näi aluks vauvan kanssa. Saa nähä koska rahatilanne antaa myöten 🙂

 3. sara // MellowMonday kirjoitti:

  Tulee itsellekin matkakuume kun katsoo noita kuvia 🙂 Vaan minkäs teet, mies on sanonut ettei lähde yhdenkään alle kolmevuotiaan kanssa lentokoneeseen 😀

  http://aitinaomanlainen.blogspot.fi/

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, eikun sit taas reissua varaamaan 😉 Meillä tuo ei hirveesti tykkää ees nukkua, kun rattaat ei liiku, joten ei voitu kärrätä sitä minnekään rannalle rattaisiinkaan nukkuu, mutta sai onneksi vähän aikaa tuollakin reissulla maata rannalla 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂 Joo sellasesta pikku reissusta on hyvä alottaa 😉 Nuo risteilyhinnat ei oo mitään pahoja ees, mutta saa sinne kyllä aina ihan liikaa menee rahaa, kun ostelee kaikkee 😀

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Sun pitää saada sen mieli muutettua! 😀 Ei siellä varmasti kukaan kato pahasti, jos joku vähän osoittaa mieltään. 🙂

 7. Anonyymi kirjoitti:

  Kiitos tästäkin postauksista ja selvennyksestä rattaiden kanssa matkustamisesta 🙂 Vielä muutama kysymys; mitkä ruoat lensi turvatarkastuksessa roskiin? Ja toinen, miksi ehdottomasti oma paikka pikkuiselle? Ottaisitko oman paikan ja turvakaukalon siihen ( nukkuu hyvin kaukalossa) vai että hereillä ollessa istuisi omalla paikalla?
  Kehotit kysymään niin minähän kysyn kun on mahdollisuus kysyä sellaiselta joka juuri on reissannut, ja uskon että sinulta saan rehellisen vastauksen, kun niin kaunistelematta, mutta positiivisesti teidän reissusta kirjoitat!

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos kommenteista ja kysymyksistä! 🙂
  Rodoksella saatiin ottaa koneeseen mukaan vain 2x2dl korviketta ja yksi smoothie pussi. Onneksi 4h matka pärjättiin niillä. Koneessa kyllä jaetaan myös pikkuisille ruokapussi, mutta tällä kertaa se sisälsi paikallisia tuotteita: mansikka jugurttia ja jotain hedälmä pilttiä. Mutta ainahan paikallisissa tuotteet on vähän eri makuisia ja ei välttämättä maistu.

  Ainakin pienellä varmasti oma kaukalo on kätevä, ja varsinkin jos on vuokrata autoa sieltä suunnasta/mennä takseilla. Ainakaan takseissa ei myöskään saanut turvakaukaloa. Ja nukuttaminen sujuu varmaan helpommin siihen. Nukkuminen on myös helpompaa, kun ei toinen käsi puudu tunnottomaksi 😉 Toki jossain koneissa saa pikkuvauvalle seinään kiinnitettävän kaukalon 🙂

  Mutta Lilianin kohdalla kyse oli enemmänkin siitä omasta tilasta, kun ei viihdy pitkiä aikoja sylissä. Ja onhan se jo aika haasteellistä pidellä 10kg typyä 4h sylisä ja siinä samassa hoitaa kaikki ruokailut jne.

  Toivottavasti vastauksista oli apua 🙂

 9. Ida / Pikkukolmiossa kirjoitti:

  Hei, löysin blogisi googletettuani "vauvan kanssa rodokselle". Ollan lähdössä kuukauden päästä sitten 7,5kk ikäisen poikamme kanssa Ixiaan Dionysos-hotelliin. Tästä postauksesta sain vastauksen moneen mietityttäneeseen asiaan, kiitos! 🙂 Saanko kysyä, minkä ikäinen Lilian oli tuolloin ja missä hotellissa asuitte?

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei! Huippua, että löysit blogini! Pahoittelut, että kerkeän vasta nyt vastaamaan. Huomasitkin varmaan jo toisesta postauksesta, että asuimme samassa hotellissä minne olette menossa. Lilian oli 10kk, eli myös aika samanikäinen 🙂

 11. Ida / Pikkukolmiossa kirjoitti:

  Jep, kävipä säkä! Ei haittaa että vasta nyt ehdit kun reissu on vasta kuukauden päästä 🙂 Oliko muuten hotellissa paljon lapsiperheitä? Saiko aurinkotuoleja hyvin vai pitikö ajoisaa varata? Jos on jotain ravintolasuosituksia niin saa vinkata myös 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kyllähän siellä oli lapsiperheitä aikas paljon 🙂 Ja iltasin oli iltaohjelman jälkeen tosi rauhallista. Ettei ainakaan mitään bilemeininkiä. Aurinkotuoleja on reilusti kyllä, mutta toki kannattaa varata heti, jos haluaa hyvältä paikalta:) Käytiin aika monesti vuorotellen päikkäriaikaan ihan yksikseen rannalla tai altailla, niin aina jostain löyty tilaa 🙂

  En tykästynyt hirveesti Ixian paikkoihin, sillä kaikissa oli melkeen sitä samaa 😀 Mutta siellä vähän matkan päässä on se yksi toinen kylä, jossa on houkuttelevampia ravintoloita. Ainakin se yksi pizza paikka (jonka nimee en muista) oli hyvä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *