Hae
Love Beyond Words

Lilian 10kk

Reissulla tuli täyteen 10kk, joten tämä postaus tulee siis miljoona vuotta myöhässä pahoittelut siitä! En ala rustaamaan mitään mega pitkää postausta, sillä hirveesti meidän rytmit ja Lilianin luonne ei ole muuttunut kuukaudessa.

Liikkuminen on se mikä kehittyy koko ajan eniten. Rodoksen reissulla Lilian oppi seisomaan jo vähän pitempiä aikoja ilman tukea, mutta kyseessä on vielä ehkä 10 sekunttia, mitä tyttö uskaltaa olla itsenäisesti pystyssä. Lilian nousee myös kaikkia mahdollisia tasoja vasten pystyyn ja kävelee niitä pitkin. Myös seiniä vasten osataan nousta seisomaan. Lilian konttaa aina ihan hirmusta kyytiä, varsinkin jos huomaa, että vessan ovi on auki ja on  mahdollisuus päästä lotraamaan kissan vesikipon kanssa.

Lilian ei ujostele ja menee rohkeasti tutustumaan uusiin ihmisiin huomattuaan, että ne ovat vaarattomia. Kotona Lilian roikkuu tiukasti 24/7 lahkeessa kiinni, mutta jos näköpiirissä on esimerkiksi kiinnostavia muita lapsia, niin silloin kyllä ei äitiin päin vilkastakaan.
Lilian hymyilee ja juttelee paljon. Erilaisia tavuja tulee paljon, kuten mamama, tätätä jne. Lilian osaa myös sanoa äitih ja ishhi. Lilian  tunnistaa jotain sanoja, kuten lamppu, pallo ja osoittaa niitä kysyttäessä. Tänään aamulla kysyin tytöltä haluaako hän puuroa, niin Lilian osoitti heti syöttötuolia. Välillä sanat kuitenkin menevät sekaisin ja äitikin saattaa löytyä lampusta 😉

Lilian nukkuu omassa huoneessaan ja toissayönä koettiin ihme kun neiti nukku ensimmäiset täydet yöunet! Klo 22-08.00! Yleensä meillä on aika tarkka rytmi unien suhteen. Nukkumaan mennään 20-21 aikoihin ja yöllä herätään syömään 02-03 aikoihin. Yöllisiä herätyksiä tulee enää normaalisti se yksi, mutta oishan se kiva nukkua vuoden heräilyjen jälkeen koko yö. Aamulla herätään täsmällisesti 08-08.30 ja ensimmäiset päikkärit alkaa jo 9.30-10.00. Toisille päikkäreille mennään vaihtelevasti 14-16 aikoihin. Päivällä uniaikaa kertyy 2-3h. Päikkäriajat ovat olleet jo vakio monta kuukautta ja olisikin pikku hiljaa kiva saada vähennettyä päiväunet yhteen, jolloin aamulla tulisi enemmän valveillaolo aikaa. Kaikki harrastuksetkin alkavat yleensä 10 aikoihin, jolloin tuo neiti on yleensä aika väsynyt jo.

Syömiset sujuu kans tällä hetkellä aika hyvin. Lilian syö sormilla pastaa, lihaa, hedelmiä, kasviksia yms. Lusikalla syötetään kaikki sotkusemmat jutut. Vähitellen otetaan myös maitotuotteita mukaan, niin saadaan vähän enemmän vaihtoehtoja ruokien suhteen.

Tälläinen ihana 10 kuukautinen tyttö meillä asustelee 🙂 


16 kommenttia

 1. Minnaa kirjoitti:

  Ihana Lilian! Toivottavasti yösyönnit jäisivät itsestään pian pois ja päiväunetkin muuttuisivat yksiin. 🙂

  Lilianilla on kyllä blogimaailman parhaat ilmeet!

 2. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Lilian on kyllä niin suloinen tyttö. 🙂
  Pian siellä juhlitaan jo 1v syntymäpäivää.

 3. Elsa Pihlström kirjoitti:

  Ihana suloinen ja hienosti kehittynyt tyttö! Jo tunnistaa asioitakin !

  Käythän vastavierailulla blogissani! 😉
  Elsan blogitus

 4. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä myös väsytään jo todella nopeasti aamulla vaikka nukkuu 12 h yöunet 😮 Lilian kyllä niin suloinen !(:
  -Sanna (Jumbosta tuttu :D)

 5. Saija kirjoitti:

  Ihana! <3 Hyvin paljon samanlaiselta kuulostaa touhut kuin meijän neitillä :))

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Ilmeet ei kyllä pääse loppumaan 😉 Nyt jo 3 yötä nukuttu, ei sais kyllä hehkuttaa vielä 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niin on ♡ Elä vielä puhu tuollasista ;D

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! Käyn tututstumassa sinunkin blogiisi 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joinain päivinä se on ihan kivakin juttu, niin pääsee itekin löhöömään sohvalle 😉 Ja kivaa kun kommentoit ja tulit juttelemaan jumbossa! 🙂 Ehkä törmäillään vielä joku päivä uudestaan, jos samalla suunnalla asut 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  🙂 Välilä ne kehitysvaiheet menee ihan samanlailla 🙂

 11. Minnaa kirjoitti:

  Vau, tosi hienoa! Varmasti niitä heräilyjäkin vielä välillä tulee mutta eiköhän tuo ala olla se suunta. 🙂

 12. Anonyymi kirjoitti:

  Joo me asustellaan martinlaaksossa,en tiedä sanooko mitään mutta Vantaalla kumminkin (:

 13. Nea kirjoitti:

  Ihana tuo viimeinen kuva 😀 Niin suloinen <3 Sulle on muuten haaste blogissani 🙂

 14. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Pöh heti kun mä palasin takas reissusta kotiin, niin herättäänkin sitten taas 2 kertaa yöllä, vaikka viikonloppu oli mennyt ilman herätyksiä…. 😀

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo eihän siihen tästä pitkä matka oo 🙂 Vantaalla on tullut asuttua jo monta vuotta, joten nää paiakat tuntee vielä aika hyvin 🙂

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hih, kiitos! 🙂 Pitääpäs käydä kurkkimassa haaste! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *