Hae
Love Beyond Words

Toisenlaiset äidit

Jälleen on se aika vuodesta, kun telkkarista alkaa vaikka mitä mielenkiintoisia sarjoja. (SALKKARIT!) Ja on ihana nauliutua koko illaksi telkkarin ääreen villasukat jalassa 😉 Mutta ei mennä näihin sen enempää, vaan keskitytään äitiysohjelmiin. Yksi syksyn ”uutuuksista” on Toisenlaiset äidit, vaikka todellisuudessa vastaa viime syksyn Erilaisia äitejä.

Äitiysohjelmat ovat sitä genreä mitkä koukuttavat tällä hetkellä joka viikko telkkarin ääreen. On ihana päästä kurkkimaan jonkun toisen elämää. Muistan, kun viime syksyllä olin itse viimeisilläni raskaana ja odotin aina seuraavaa jaksoa. Ajattelin silloin, että tulen katselemaan jaksot jo oma nyytti kainalossa, mutta taisikin käydä niin että Lilian pysyikin masussa kaikki jaksot. Silloin oli turhauttavaa katsoa, kun jakso toisen perään äidit saivat omat nyyttinsä kainaloon ja minun pieni antoi odottaa itseään. Kyyneleet virtasivat aina vauvan ja äidin ensikohtaamisessa.

Sarjan äidit ovat rohkeita, kun uskaltavat lähteä mukaan ohjelmaan. Itse en todellakaan ottaisi ketään ulkopuolista mukaan synnytyssaliin. Ihmettelinkin jälkeinpäin miten kaikki synnyttäjät pysyvät niin rauhallisena, sillä omasta synnytyksestä ei edes varmasti olisi saanuut mitään julkaisu kelpoista materiaalia. Lempikohtia on myös se, kun paria haastatellaan kotona vauva-arjen alkamisesta. Lähes kellään arki ei ole sitä  mitä on sen kuvitellut olevan.

Tämän kauden jaksot ovat ensimmäisen jakson perusteella ehkä vielä enemmän tunteellisempia. Kireä tunnelma perheen kotona oli käsin kosketelvissa, kun mies oli häipynyt heti vauvan synnyttyä 4 päivän auton hakureissulle.  Okei, pariskunta ei ollut enää yhdessä (mitä en ihmettele yhtään). Mutta onhan tuo nyt niin väärin! Miesten on vaan helppo karata kotoa omille asioilleen, sillä nainen yleensä hoitaa kunnialla vauvan hoidon, niinkuin tämä mies sanoikin puolustukseksi.

Tälläiset ohjelmat saavat kyllä ajattelemaan vielä enemmän omaa raskausaikaa ja ensi hetkiä Lilianin kanssa. Sitä jännitystä milloin lähtö tulisi ja miltä oma pieni näyttäisiä. Ja niitä hetkiä jolloin pieni mahtui makoilemaan kokonaan mun sylissä, ensi hymyjä ja niitä pieniä sormia, jotka ensi kerran ottivat kiinni. Huooh…

Kuinka moni tunnustaa jääneensä koukkuun telkkarin äitiys ohjelmiin? 


18 kommenttia

 1. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Minä! Äitiysohjelmat on parhaita, tosin vieläkin pääsee itku kun pieni vauva syntyy.

  Mä jotenkin ihailin sitä toisenlaisten äitien ensimmäistä äitiä: vaikka se mies nyt oli mitä oli, niin äiti oli musta tosi vahva ja pärjäsi hyvin lasten kanssa. Harmi vaan, etteivät he ainakaan kuvausten aikana saaneet perhettä kokoon ja pystyneet tarjota lapsilleen toivomaansa ehjää perhettä. Tosin tuossa tilanteessa miehen käyttäytyessä noin en minäkään yhtään ihmettele ja varmasti on kaikkien kannalta parempi vaihtoehto olla reilusti erossa kuin niin, että mies tulee ja menee miten haluaa ja äiti hoitaa silti koko perheen.

 2. Nea kirjoitti:

  Minä! Heti kun kuulin että tuo ohjelma alkaa, aloin oottelemaan sitä 😀
  Seuraavan jakson pari on täältä Riihimäeltä mutta en ainakaan muista että olisin törmännyt heihin missään. Jännä nähdä tuo jakso 🙂 Olikohan se niin että sillä miehellä oli jo kuusi lasta!? 😀

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Täällä myös yksi. 🙂

  Minusta on kiva päästä kurkkimaan toisten odotusaikaan, synnytykseen ja vauvan syntymän jälkeiseen aikaan. 🙂 Vauvan syntyessä nousee kyllä aina kyyneleet silmiin kun palaa omat synnytykset mieleen, on se niin hieno kokemus kun saa nähdä pienen ensimmäistä kertaa.♥

 4. Nelli K kirjoitti:

  Minä!
  Sitten sitä aina tulee vatvottua niitä nähtyjä juttuja miehen kanssa, jota ei tietysti kiinnosta yhtään! 😀

 5. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Mie! Itkin viimeks kun oli se synnytys <3. Perkele se mies oli kyl ihan perseestä, sietäis saada korvilleen. Eka niin sanoi että hän haluaa ehjän perheen ja sitten käyttäytyi tosi törkeesti

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Itsekin pidän kovasti noista äitiysohjelmista. Nythän tulee pari kertaa viikossa sarja nimeltä apua, meille syntyy vauva. Muistaakseni salkkareiden kanssa yhtäaikaa kakkoselta. Mutta uusitaan ainakin viikonloppuisin.

  Elli

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo ite en ainakaan kattelis yhtään tuollaista miestä 😀 Ja en kyllä tiiä miten ite selviisin kahden pienen lapsen kanssa. Hulluksihan sitä tulis :/

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aijjaa! Aika jännää. No ei sitä tiiä, että jos vielä törmäät niihin "julkkiksiin". Musta ois kyllä hauskaa jos joku tuttu osallistus tuollaseen ohjelmaan 😀

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä! 🙂 Ja hauska nähdä miten kaikki perheet on niin erilaisia 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahaha 😀 Meillä onneksi mieskin tykkää ihan samoista sarjoista mitä minä 🙂 Myös siis toisenlaisista äideistä. (tai sitten se vaan teeskelee tykkäävänsä.. :D)

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nojoo ei varmaan kovin paljoo positiivista palautetta saa ainakaan ton käytöksen jälkeen 😀 Eihän sitä tiiä, että tuo ohjelma ois silmiä avaava juttu sille, jos se sattus vaikka kattomaan kyseisen jakson missä esiintyy 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ai tulee vai? Kaikki ylen ohjelmat menee aina ihan ohi, mutta pitää koittaa muistaa laittaa nauhalle. Kiitos vinkistä! 🙂

 13. Anonyymi kirjoitti:

  Täällä yksi koukuttunut lisää ! Aika menee kyllä niin nopeasti, tuntuu että oisin vasta eilen katsonut ton ekan jakson ja huomenna tulee jo uusi !(:
  -Sanna

 14. Saija kirjoitti:

  Tunnustan! 😀 Jotenki aina tuo synnytystilanne ja vauvan & vanhempien ensikohtaaminen vaan herkistää.. Ehkä siinä jotenkin muistaa omat fiilikset sillä hetkellä <3 Täälläkin siis seuraavaa jaksoa odotellessa 🙂

 15. Minnaa kirjoitti:

  Mie tykkäsin äitiysohjelmista ennen Ellua ja raskausaikana, mutta sitten iski jokin enkä halunnut katsoa niitä. 😀 Kai järkeilin, että miksi katsoa sitä, mitä näkee itse omassa kotonakin. Nyt aloin katsomaan tuota Toisenlaisia äitejä viime viikolla ja olen kai taas koukussa. Vauvoja. <3

 16. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä ja kohta se jo loppuu :/

 17. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä. Ja pikkuhiljaa alkaa unohtaa sen pahimman siitä synnyksestä 🙂

 18. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Aijjaahs sielllä taitaa olla siis vauvakuumetta 😉 Saadaanko Ellulle kohta leikkikaveri 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *