Hae
Love Beyond Words

Synttäreiden suunnittelua, koulun aloitusta ja välikausi kriiseilyä.

Niinkuin otsikkokin sen kertoo, niin tästä postauksesta on tulossa melkoinen sekameteli kuulumis postaus. Lilianin synttärit lähestyy uhkaavasti. Mä en tajua miten se voi olla jo kohta vuoden! En kuitenkaan pakene todellisuutta (vaikka joskus haluisinkin sen pienen vauvan, joka pysyy paikoillaan takas), vaan olen alkanut suunnittelemaan synttäreitä hyvissä ajoin. Koitan minimoida siis paniikkia loppuvaiheessa. Tällä viikolla varasin ajan valokuvaajalta 1-vuotiskuvia varten, joka on sama joka otti meidän raskausajan kuvat. Olen myös tilannut (kyllä luit oikein), olen siis TILANNUT kutsukortit. Tällä kertaa siis säästettiin Kimmon hermoja, enkä antanut sille mahdollisuutta päästä askartelu hommiin.

Myös mekko on tilattu ja saapunut. Se on juuri oikean kokoinen, mutta yksi sauma on viimeistelemättä, joten joudun varmaan kaivamaan ompelukoneen jossain vaiheessa vielä esille. Vähäiset koristelutkin on suunniteltu. Kodin täyttää tietysti pompomit ja pinkit ilmapallot. Etäisen seinälle tulee kuvakooste jokaisesta 12 kuukaudesta. Myös kakku meinataan jälleen tehdä siskoni kanssa. Tälläkertaa hieman vaatimattomampi mitä ristiäisissä oli.. Muut tarjoilut myös ovat aika pitkälti suunniteltu. Ihanat kokkiystävät ovat luvanneet tehdä suloisia cup cakesejä. Lisäksi teen cake popseja, jota testailen huomenna, kun Lilianin kummit ja varakummit tulevat maistelemaan. Myös jotain suolaista ois tarkotus tehdä. Kaikki on siis tällä hetkellä hyvällä malilla suunnittelujen suhteen. 🙂

Sitten päästään seuraavaan aiheeseen. Minulla alkoi siis tällä viikolla koulu! Ja voi miten jännää oli päästä piitkästä aikaa istumaan luokkaan ja kuuntelemaan opettajan luennointia. Harmikseni opettaja oli mega pitkästyttävä ja pälätti suoraan tekstit tietokoneen ruudulta. Eli sama olisi minun ollut lukea asiat kotona. No mutta oli se silti ihanaa päästä vaihtamaan maisemaa. Minusta on ihana huomata joka kerta, kun Kimmo ja Lilian viettävät hetkiä kahdestaan, niin Kimmo oppii yhä paremmin tuntemaan tyttöä. Hän tietää esim. miten Lilianin saa helpoiten nukahtamaan tai miten Lilian tykkää, kun sitä harjataan selästä. Vauvan hoidon oppiikin vaan itse tekemällä. Mikä helpotus tämä on myös minulle, sillä tiedän, että kotona on aina kaikki hyvin minun poissa ollessa. Täysin eri tilanne siis mitä alkuaikoina, kun ainoastaan minä tiesin miten Lilianin sai rahoitettua yöunille kivuttovimmin.

Sitten vielä kolmas aihe, eli välikausi! Miten vauvan pukeminen saakaan aikaan niin paljon stressiä ja ahdistusta! Tarjontaa on ihan liikaa minulle! (tai sitten minulla on liian vähän rahaa, etten pysty ostamaan kaikkea tarvittavaa ;D). En tiedä pitäisikö nyt ostaa windfleece, kuorihaalari, softshellpuku, sadepuku vai mitä? En siis ole ostanut mitään. Meillä tyttö juuri ja juuri mahtuu viime kevään haalariinsa, mutta juuri tänään ulkoillessa huomasin, että lahkeet nousevat jo liian ylös, eli jokin asuste kylmeneviin iltoihin on saatava. Yleensä rakastan ostaa vaatteita tytölle, mutta ulkovaatteiden hinnat kauhistuttaa, joten lykkään ostopäätöstä viimeiseen asti. Yksi vaihtoehto tietenkin on, että vietämme sisätiloissa kaikki sateiset syyspäivät, sillä itsellänikään ei ole mitään ulkoiluvaatetta syksyyn. Lilian luultavastikaan ei innostu juurikaan tästä ajatuksesta…

Tähän päättyy perjantai päivän avautuminen.

Onko teillä jo kaikki hankittuna syksyn kelejä varten? 


12 kommenttia

 1. Elina | PikkuPeikkoPrinsessat kirjoitti:

  Meistä kolmesta onneksi kukaan ei ainakaan vielä tykkää ulkoilla sateella/märässä 😀 mäkin olen tuskastellut vk-vaatteiden kanssa. Varsinkin sen koon!! Että menisi vielä keväälläkin. Päädyin nyt ostamaan perus vk-haalarit koossa 86. Ne on nyt ihan liian isot mutta pakkotilanteessa saa hihoja ja lahkeita käärittyä.

  Meillä ei vielä niin paljon viihdytä ulkona että kannattaisi syksyyn panostaa. Luulen että talvella/ keväällä kun osataan vähän muutakin kun kontata niin tykätään ulkoilla enemmän. Siirrän siis ongelmaa ja panostan vaatteisiin vasta myöhemmin 😀

 2. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Tuli jotenkin niin yllättäen kylmä 😀 meillä menee onneks vielä viime kevään vk-haalarit jotka on 74 cm, mut fleecehaalarin ostin sit vielä lisäks. Mutta pipoja ja hanskoja ei oikein ollu ennen kun toissapäivänä kävin shoppailemassa.

  Ja mä oon ainakin vielä päässy suht helpolla ainakin haalareiden ja kenkien hankinnan kanssa, kun meidän kummityttö on Lottaa 11 kk vanhempi niin ostan halvalla niiltä kaikki sen vanhat, esim toi meidän vk-haalari on Ticketin ja sitä on käyttäny vaan se kummityttö yhden kevään ja syksyn ja sain sen 20 €:lla. Tykkään! 🙂 toki sit kun tytöt kasvaa ja vaatteet alkaa kulua niin ei ehkä enää onnistu, mut nautin niin kauan kun onnistuu. 😀

 3. Anonyymi kirjoitti:

  Hei!

  Täälläkin on mietitty, että miten pukea 9,5 kk ikäistä nyt syksyllä puistoon. Aikaisemmin, kun ulkoilu oli vain vaunuissa nukkumista, niin pärjäsi aika hyvin tuolla äitiyspakkauksen valikoimalla.

  Kesällä jo ostettiin alesta 74 koon välikausihaalari ja nyt hiljattain vielä 86-kokoinen, kun oli puoleen hintaan. Tuo 74-kokoinen on ollut nyt käytössä ja on hyvä, mutta olisi ehkä kuitenkin saanut olla kokoa reilumpi, että menee varmasti koko syksyn, jos taas on pitkä leuto syksy. Lisäksi hommattiin kurahousut, kurahanskat, muutamat tumput, välikausihanskat sekä myös windfleecetakki reilussa koossa, joka menee nyt autoilutakkina ja myöhemmin sitten välikerroksena. Saatuna meillä on sadetakki ja fleecehaalari, joka menee sitten kylmemmillä vk-haalarin alle.

 4. Saija kirjoitti:

  Vähänkö olet jo suunnitellut ihanasti kaikkea 1-v juhlia ajatellen.. Mulla pelkästä lukemisesta tuli stressi 😀 Meillä juhlat olis lokakuun alussa, mutta en oo luonu ajatustakaan niille. Apua. Nää on kuitenki "vikat 1-v bileet" meillä, joten ois kiva panostaakin. Yritän ryhdistäytyä siis 😉
  Vk-haalarin hankinnassa meinas iskeä hätä, kun en löytänyt mitään mitä halusin. Nyt oon kuitenki tyytyväinen tuohon minkä ostin – oli vielä alennettukin, niin ei joutunu ihan kauheita pulittamaan 🙂 Ongelman oon itelleni saanu kenkien hankinnasta (aina jostain, hih)… En tiedä, millaiset kannattais / pitäis ostaa. Meillä ei vielä kävellä, mutta ajan kysymyshän se vaan on. Saappaat? Syyskengät? Talvikengät? Aina liikaa vaihtoehtoja.. 🙂

 5. Minnaa kirjoitti:

  Juu, meillähän on kaikki. 😀

  Edullisimmin hommasta selvinnee, kun ostaa ihan perushaalarin marketista, kurahousut ja fleecepuvun kylmeviä ilmoja odottamaan. Eri merkeiltähän löytyy vaikka ja mitä, Reima taitaa olla välikausihaalariykkönen. Popit ja ticketit yms. ovat tosi hyviä, mutta Reiman laatu on ilmeisesti ollut tasaisempaa.

  Vinkki: kannattaa miettiä talven vaatteita jo alkusyksystä, kevään vaatteita talvella jne, niin on aikaa etsiä tarjouksia, kirppareilta ja esim. fb-kirpparilta. Ja helpoiten pääsee kun laittaa itse ilmoituksen oman alueen fb-kirpparille ja kertoo, mitä etsii. 🙂

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Oon myös aivan pulassa tässä asiassa ! Haalari löytyy muttei mitään paksumpia housuja takin kaveriksi tai muuta jos vaan autolla liikkuu, ettei tarvitse pukua aina laittaa( meillä vihataan pukemista !!) ja ne kengät…onko teillä jo kengät Lilianille?
  -Sanna

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Toi on hyvä ratkaisu! 😀 Itekin päädyin samaan, eli ostin nyt taas halpis vk-haalarin ja kattelen sit talvella/keväällä uudestaan niitä hienompia haalareita, jos siellä ulkona aletaan enemmänkin pyörimään mudassa ja loskassa 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No toi on kyllä hyvä, kun on tutuilta saa vaatteita 🙂 Siitä saa kyllä hurjat säästöt 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kuulostaa hyvältä varustukselta! 🙂 Nuilla luulis ainakin pärjäävän tän syksyn:) Tilanne on tosiaan ihan eri, kun viime keväänä vielä oltiin visusti vaunujen suojassa. Nyt pitää niin tarkasti miettii missä vaatteissa tarkenee tuolla ulkona.

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah 😀 Tykkään suunnitella juhlia! Nyt vaan on tilanne vähän eri, kun ei pysty paljo pitää mitään illanistujaisia täällä, niin pakko sitten suunnitella tuollasia vauvakemuja 😉

  Kengät on sitten ihan ongelma erikseen. Vielä, kun ei meilläkään kävellä niin ei olla hankitu mitään kenkiä, mutta varmaan pitää jossain vaiheessa hankkia syksylly jotkut lenkkarit ja talveksi myös. Kumpparithan minä ostinkin, kun löysin niin suloset 😀

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Äääh, tuo ei nyt yhtään helpottanu 😀

  Oon selannutkin päivät pitkät pelkkiä facen kirppareita. Ne on kyllä koukuttavia 😀 Etsin vaan aina täydellistä ja en ikinä löydä sieltä sitten sellasta :/

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Elä ees puhu kengistä 😀 Meiltä löytyy yhdet reiman tennarit, jotka ei ees näköjään mahdu ja sitten ylisöpöt kumpparit 😀 Mutta ei mitään fiksuja lenkkareita tms. Mutta vielä ei kävellä, niin eihän niillä oo mikään kiire?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *