Hae
Love Beyond Words

Vauvan siirto omaan huoneeseen

Tämä on aihe, mistä oon pelännyt kirjoittaa tänne. Pelkään, että oman huoneen taika rikkoutuu, jos hehkutan vähänkin sitä. Tämä ajatus taitaa olla kuitenkin pelkkää huuhaata, koska joinain öinä on heräilty oman huoneen rauhasta huolimatta 😉

Me siirrettiin siis Lilian omaan huoneeseen uudestaan heti Rodoksen reissun jälkeen, kun ilmat olivat kylmenneet ja Lilianin huone ei ollut enää sauna. Ensimmäinen yö meni normaalisti, ja yöllä herättiin kolmen aikoihin. Mutta jo toisena yönä koettiin ihme ja Lilian nukkuikin täydet yöunet ilman herätyksiä 21-6! Ja pikku maitotilkan jälkeen unet jatkuivat vielä sinne klo 8 asti. (Tosin tämä saattoi johtua myös siitä, että unohdimme itkuhälyttimen, emmekä heränneet pikku tuhisijan mölinään…)

Mutta oli itkuhälytin päällä tai ei, niin silti Lilian on nukkunut jo useana yönä vähintään klo 6 asti. Joinain öinä neitille on uni maistunut peräti 12h putkeen! Ja miten luksusta tämä onkaan, kun viimein 11 kuukauden jälkeen saa nukkua itekin 8h putkeen! Voi herätä joka aamu pirteenä. Välillä niinkin pirteenä, että herää ennen aamuvirkkua typyä ja saa nauttia aamupalankin rauhassa 🙂

Toki niitä öitä on tullut tässä välissä, että on herätty keskellä yötä. Näitä öitä tulee varmasti tulemaankin vielä paljon, mutta uskon että tämä on kuitenkin muutos parempaan.

Lilianin muutto omaan huoneeseen on ollut kaikilta osilta positiivinen juttu. Vaikka parina ensimmäisenä yönä tuntui aivan kamalalta, kun toinen ei ollutkaan siinä vieressä. Ei voinut kuunnella rauhoittavaa tuhinaa ja katsella kauneinta nukkuvaa olentoa. Kuitenkin ensimmäistä yön jälkeen huomasin heti, että Lilianin on yhtä hyvä omassa huoneessa. Ehkä jopa parempi, sillä hiljainen ympäristö auttaa parempiin yöuniin. Myös meidän kannalta oma rauha on luksusta. Ei tarvitse kuiskalla ja voi katsella typyn mentyä nukkumaan vaikka tv:tä.

Minkälaisia kokemuksia teillä on omaan huoneeseen siirtämisestä? 🙂 

8 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Meillä on vielä toi omaan huoneeseen siirto edessä, mutta muiden kohdalla se on sujunut kivuttomasti. 🙂

  Kiva juttu että teillä on sujunut tuo omaan huoneeseen siirto hyvin ja unet sileeä maittaa. 🙂 Ja jälleen niin suloisia kuvia suloisesta tytöstä.♥

 2. Emilia kirjoitti:

  Meilläkin yöt parani heti kun neiti siirrettiin omaan huoneeseen nukkumaan ja täysien yöunien autuus on jatkunut siitä lähtien. Varmasti osaltaan vaikuttaa se, ettei itse enää herää jokaiseen pieneen äännähdykseen, mutta kyllä neiti muutenkin tuntuu nukkuvan paremmin omassa huoneessaan. Tuskin millään on lapsiarjessa suurempi merkitys elämän laatuun kuin kunnollisilla yöunilla 🙂

 3. Sirie / Syyskuun palasia kirjoitti:

  Mukava kuulla, etä teillä on lähteneet yöt hyvin käyntiin omassa huoneessa! 🙂 Mä ainakin huomasin Iivon siirryttyä omaan huoneeseen, että kyllä siinä parani ihan meidän kaikkien unenlaatu 🙂

  Satui muuten huomaamaan, että teillä ei ole tuota pinnasuojaa/reunapehmustetta pinniksessä ollenkaan. Olen itse miettinyt sen pois ottamista, koska enimmän ajan se vain repsottaa ja Iivo repii sitä joka suuntaan. Lisäksi se vaikeuttaa uskomattoman paljon sängyn petaamista! Ootko huomannut jotain eroa, kun sitä pehmustetta ei siinä ole?
  (Taidankin heti lompsia ottamaan sen pois meidänkin sälliltä) 🙂

 4. Hanne kirjoitti:

  Meillä siirto omaan huoneeseen tapahtui 7kk iässä. Poika oli ja on edelleen mahdoton tuhisija yöllä. Lisäksi hän havahtuu helposti esim meidän kääntäessä kylkeä. Joten yöt rauhottuivat ja nykyisin nukutaankin välillä jopa kokonaisia öitä! 🙂 (nyt ikää 1v 2kk).
  Kesällä muutama yö nukuttiin mummolassa samassa huoneessa, jolloin itse heräilin useaan otteeseen siihen tuhinaan ja pyörimiseen. Poika taas heräili minun noustessa vessaan. Meillä tämä ratkaisu on siis toiminut paremmin kuin hyvin. Meidän kaikkien kannalta. 🙂

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo varmaan heti seuraavana yönä, kun olin kirjottanut tän niin herättiinkin sitten 2 kertaa ja aamulla jo puol 7. Sen jälkeen päivä olikin ihan pilalla, kun Lilianin oli kiukkunen väsy typy ;D

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Näimpä. Kyllä sitä jaksaa olla paljon ilosempi, jos on saanut nukkua koko yön 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo meillä se ei oo ollut käytössä ikuisuuksiin, kun meni hermo kun koko ajan Lilian repi sitä irti 😀 Joten ei siitä ollut sitten enää mitään hyötyykään 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiva kuulla, että teilläkin on toiminut omaan huoneeseen siirto 🙂 Kummasti se näyttää vaan rauhoittavan kaikkien unia, vaikka heikeetahan se on oma pieni siirtää pois siitä vierestä nukkumasta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *