Hae
Love Beyond Words

Taaperon harrastukset

Lilian lähestyy uhkaavasti taaperon ikää ja vauhti senkuin vaan kiihtyy. Tämän myötä myös leikkien tarve kasvaa. Kaukana on jo ne ajat, kun pikku neiti pysyi tyytyväisenä paikallaan puolisenkin tuntia tuijotellen leikkimatosta roikkuvia eläimiä. Tällä hetkellä on vaihe, jossa ainakaan omat lelut kiinnosta, koska ne on miljoona kertaa nähty. Vieraassa paikassa hän saattaa tutkiakin lelua jonkun aikaan, kunnes taas on saatava joku toinen lelu käteen. Lilian on luonteeltaan erittäin sosiaalinen ja vaatii huomiota 24/7. Hän ei siis malta leikkiä hetkeäkään yksin ja vessaankin on aina päästävä mukaan. Mitä enemmän päivässä on erilaisempia aktiviteetteja, sitä paremmin tyttö viihtyy. Toisaalta ihan ymmärrettävää, sillä itsekin vihaan rutiineja tai sitä, ettei ole yhtään mitään tekemistä. Mutta en myöskään pidä siitä, että joka päivä pitäisi olla kellon mukaan juoksemassa eri harrastuksissa.

Nyt itse asiaan. Mitä taaperon kanssa voi sitten harrastaa?

Meillä on vaan yksi säännöllinen harrastus: muskari torstai aamuisin. Lilian tykkää edelleen käydä siellä, vaikkakin nyt maailman ollessa isompi tyttöä kiinnostaa enemmän muut ihmiset ja esineet. Edelleenkään Lilian ei vierasta ketään ja hän käy muskarissakin läpi kaikkien muittenkin mammojen sylit 😀 Tämä ominaisuus on aika hyvä, sillä kavereittenkin ollessa voin huoletta jättää typyn viihdyttämisen muiden vastuulle.

Tällä viikolla me myös kävimme ensimmäistä kertaa MLL:n perhekahvilassa, jossa oli SPR:n ihminen puhumassa lasten ensiavusta. Luento meni aika pahasti ohi, kun paikalla oli ainakin 20 vauvaa/taaperoa. Meteli ja meininki oli sen mukainen, mutta ainakin Lilian nautti. Ryhmäkoko oli ainakin omaan makuun aika suuri, mutta ehkä alku innostuksen jälkeen meininki rauhoittuu. Aluksi säikähdin, että paikalla olisi ollut vaan mammoja, jotka tunsivat entuudestaan, eivätkä vahingossakaan juttelisi kenellekään tuntemattomalle, mutta onneksi joukossa oli myös muita uusia kävijöitä. Sain myös kuulla, että samassa tilassa järjestetään avoin päiväkoti kolmena päivänä viikossa klo 9-14, jossa tulee varmasti myös käytyä.

Tässä lähistöllä on myös paljon erilaisia leikkipuistoja ja kauppaskeskus, jossa on leikkipaikka. Myös salilla on lapsiparkki, jonne voi jättää tiettyinä aikoina lapsen, kun mamman pitää päästä treenaa. Salilta löytyy myös vauvajumppa ja lapsille tarkoitettu jumppa. Talven tullen varmasti nuo sisätilat tulevat vielä enemmän tutuiksi. On kyllä onni, että tästä lähistöltä löytyy niin paljon kaikkee tekemistä, sillä rehellisesti voin sanoo, että hajois kyllä aika nopeesti pää, jos täällä joutus kahdestaan olee neljän seinän sisällä päivät. 😀 Ja jo Lilianinkin viihtyvyyden kannalta on tärkeää saada seuraa saman ikäisistä mini-ihmisistä.

Harrastuksista ei kuitenkaan saa tulla pakollinen paha, vaan joskus on myös ihana viettää koko päivä kotoina löhöillen (juosten pikku neidin perässä…). Olen alkanut myös nauttia yhä enemmän kotona olemisesta kesän aikana, sillä Lilianin kanssa pystyy nyt jo tekemään paljon enemmän asioita yhdessä. Enää ei tarvitse pelätä nälkä yllättäisi kesken shoppailu kierroksen (vaikka Lilian ei kyllä malta kovin montaa kauppaa kiertääkään :D) tai sitä, että kyläillessä saatas  mega itkupotkuraivarit. Toki näin varmasti tulee useasti käymään, mutta ehkei se niin vaarallista olekaan 🙂

Mitä teillä harrastetaan? 


5 kommenttia

 1. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Mäkin oon pari kertaa käynyt täällä MLL:n perhekahvilassa, mutta siellä on mun makuun vielä liian kova meno. Ehkä se on kova paikka sitten kun Lotta on isompi, mutta nyt ees taas juoksevat isommat lapsukaiset on lähinnä vaaraksi. 😀 täällä perhekahvila pidetään vieläpä sellaisessa tilassa, jossa äänet kertaantuu ja meteli on huumaavaa. Ei siis puhettakaan että siellä pystyisi keskustelemaan kaiken melun yli. 😀

 2. Saija kirjoitti:

  Meillä käydään vauvauinnissa sunnuntaiaamuisin – on nyt käyty tammikuun alusta asti. Uiminen on aivan lempparipuuhaa! 🙂 Uutena harrastuksena isä aloitti typyn kanssa muskarin nyt isäkuukautensa aikana elokuussa, joka on kerran viikossa, maanantaiaamuisin. Neiti ja isäkin viihtyvät laulujen ja leikkien parissa kuulema hienosti. Muskaria pyritään jatkamaan mahdollisuuksien (työvuorojen) mukaan myös isäkuukauden jälkeen. Hankaluuksia on ainoastaan saada neiti pysymään suhtlailla aloillaan tuon puolituntisen ajan 😀

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo pitää olla kyllä koko ajan perässä, kun on isompia lapsia myös samassa tilassa. Tuolla oli onneksi sentään melkeen kaikki vauvoja ja pari isompaa lasta. 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  OHO! Miten sä oot saanu isän lähtee muskariin!? 😀 Meillä ei saa Kimmoo varmasti minnekään vauvaharrastuksiin, hyvä kun ehkä keinumaan lähtee 😀 Mutta Lilianin kasvaessa varmaan tulee senkin vähän enemmän käytyä eri paikoissa 🙂

 5. Saija kirjoitti:

  Hahaha 🙂 Ihan itse tuo sitä ehdotti, kun lehdessä oli ilmoitus.. Kuulema hän ja 9 äitiä lapsineen eli lienee mulla syytä kyseenalaistaa motiiveja 😀 😀 Eipä silti, kiva että touhuavat yhdessä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *