Hae
Love Beyond Words

Ensiaskelkengät

Vauva lehden jutun pohjalta innostuin minäkin kerämään muutamia vinkkejä ensiaskelkengistä. Ensimmäiset kengät ovat pikkuiselle kevelemään opettelevalle tärkeä hankinta. Syksyn tullen myös meidän perheessä aletaan odottamaan niitä ensimmäisiä askeleita ja, vaikka ei meillä vielä kävelläkään, niin kengät on hyvä silti olla jalassa ulkoillessa. Meidän kenkävalinnat syksyksi löytyvätkin jo edellisestä postauksesta, johon pääsee tästä.

Löysin Terve.fi -sivulta hyvän artikkelin, joka kannattaa lukaista ennen ensimmäistä kenkähankintaa.

Ecco
Ensiaskelkengät on hyvä ottaa käyttöön, kun lapsi oppii konttaamaan ja seisomaan. Lapsen jalka on rustomainen ja pehmeä, jonka takia on tärkeää paneutua kenkähankintaan kunnolla, jotta voitaisiin välttyä varpaiden ja kynsien virheasennoilta. 

Kavat
Kenkien koko tulisi tarkistaa alle kolmevuotiailla 2-3 kuukauden välein, etteivät kengät jää pieniksi ja aiheuta mm. kynsien kupertumista ja varpaiden asettumista kippuraan.
Bisgaard
Jokaisen lapsen tulisi saada uudet, käyttämättömät kengät. Käytetyt kengät ovat jo valmiiksi muotoutuneet jolloin lapsen jalka pyrkii mukautumaan kengän muotoon ja näin saattaa aiheutua virheasentoja.
Superfit
Hyvät ensiaskelkengät tukevat pystyasentoa ja ovat kevyet, hengittävät, liukumattomat, ohutpohjaiset, nilkkapituiset ja mielellään pehmeästä nahasta valmistetut. Jalan koko tulee mitata seisottaessa, niin että varpaiden kohdalle jää 0,5-1cm kasvu ja käyntivaraa, sekä tarvittaessa villasukkavara. 

Viimeinen kohta on erityisesti miehille, jotka kauhistelevat, miksi taaperolle pitää ostaa niin monet kengät. 

 Ihanne olisi, että lapsella olisi kahdet sisäkengät, sillä jalat hikoilevat paljon. Näin toiset kengät pääsevät aina välillä tuulettumaan. Ulkokenkiä hankittaessa on otettava huomioon myös vuodenajat ja säänvaihtelut.

Eli pikaisella laskutoimituksella Lilian tarvitsee ainakin  kolmet kengät lisää… 😉 
Minkälaisia ensiaskelkenkiä teiltä löytyy? 

2 kommenttia

  1. Paprika / Äiti on vihannes -blogi kirjoitti:

    Ööö siis mitkä sisäkengät?? Ei meillä ainakaan ole mitään sisäkenkiä ollut! Eikös se ole kaikista luonnollisinta kulkea paljain jaloin. Pääsee jalka vapaasti kasvamaan ja saa tuntuman lattiasta 🙂 Sitten semmoinen yksi juttu mikä on noissa ensiaskelkengissä, niin nauhakenkiä olen kuullut suosittavan koska ne saa kiristettyä tasaisemmin ja paremmin 🙂 Meillä oli tuommoiset Kavat ja oli superhyvät!

  2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Hahha en minäkään koskaan ennen tuota juttua oo kuullut sellaisista ja ei tulis kyllä mieleenkään hankkia konttaavalle vauvalle mitään kunnon kenkiä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *