Hae
Love Beyond Words

Vauvavuoden turhakkeet ja hyödykkeet

Nyt kun vauvavuosi on lähes jo takana, on hyvä aika tehdä pieni lista vauvavuoden turhakkeista ja hyödykkeistä. Meilläkin hankittiin vaikka mitä tavaraa, jonka piti olla muka välttämätöntä vauva-arjesta selviytymiseen. Mutta kuinka tärkeitä oikeasti nämä tavarat oli meille?

Aloitetaan hyödykkeistä, joita ilman elämä olisi ollut himpun verran hankelempaa.

HYÖDYKKEET 

Yhdistelmärattaat + hoitolaukku
En voisi kuvitellakaan elämää ilman vaunuja. Päivittäin oli helpotus päästä välillä tuulettumaan kodin pölyistä raittiiseen ilmaan. Liliankin tykkäs vaunuttelusta jo pikku vauvasta lähtien, joten oli myös rauhoittavaa, kun tiesi vauvan sammuvan sinne heti, kun liikkeelle päästiin. Vaunuiksi meillä olisi kelvanneet hieman halvemmatkin versiot, sillä itse ratas osaa ei keretty käyttää kuin ehkä kuukauden verran, kun jo ostettiin pienempään tilaan menevät Emmaljungan Scootterit. Meidän entisiä yhdistelmävaunuja pääsee kurkkimaan tästä.

Hoitolaukku on myös aika ehdoton. Pidin erityisen kätevänä meidän vaunuihin/rattaisiin kiinnitettävää laukkua, jonne mahtuu kaikki tarpeellinen.

Keinu
Tästä oli ehkä suurin apu ihan ensimmäisinä kuukausina. Pikku typy viihty parhaiten, kun häntä keinutteli jalkojen päällä, mutta ihan koko päivää sitäkään ei jaksanut tehdä. Mamas & Papasin star lite swing keinu oli kyllä pelastus! Siihen neidin sai rauhoittumaan heti ja hän saattoi nukkua siinä tunninkin pituiset torkut välillä.

Sitteri
Ja kyllä, meillä on ollut käytössä myös sitteri! Eli kaikki nämä ns. pahimmat ja epäergonomiset vauva-ajan ”turhakkeet”. 😉 Sitteri oli keinun jälkeen paikka, missä Lilian tykkäsi myös viettää aikaansa katsellen maailmaa. Parhaiten toki niin, että joku aina keinutteli jalalla sitteriä. Sitteri oli myös kätevä siinä vaiheessa, kun alettiin syömään soseita ja vielä ei osattu istua.

Hoitopöytä

Oltas kyllä selvitty alusta lähtien varmaan pesukoneen päälle laitettavan pelkän hoitoalustan kanssa, mutta olihan tuo silleen kätevä, kun sai mahtumaan laatikkoihin vaippoja, harsoja ja muita hoitovälineitä. Miinuspuolena myös oli, että hoitopöytä sijaitsi eri huoneessa vessan kanssa ja vaipanvaihtoja ja vaikkakatastrofeja syntyi alkuvaiheessa aika usein, joten vessassa sijaitseva vaipanvaihto piste on siinä mielessä paljon kätevämpi. 

Leikkimatto

Tämä oli myös aika hitti jossain vaiheessa. Ensiksi tykättiin viettää aikaa katsellen välkkyviä valoja ylhäällä ja käsien yltäessä leluihin leikkimatolla viihdyttiin vielä paremmin. Lilian saatto jossain vaiheessa viihtyä tässäkin jopa tunnin.


Tuttipullot+harsot
Pinnasänky
Meillä nukuttiin melkeen ensi kuukausista lähtien omassa sängyssä, jolloin kaikki sai rauhassa pyöriä niin paljon kun tahto.


Makuupussi
Syksyn vauvalle erittäin kätevä. Tarvii vaan pukea ulkohaalari päälle ja laittaa makuupussin sisälle suojaan lämpöseen. Lämpimillä keleillä riitti, kun laitto nyytin pelkän makuupussin suojaan.

Turvakaukalo
Ei pärjättäs kyllä ilman tätäkään, sillä pitempiä reissuja tehdään paljon, sekä auto on muutenkin melkeen joka päivä käytössä.

Hoitotuotteet
Perus rasva, ihoöljy, kylpysaippua, bepanthen, sinkkivoide, kynsisakset ja hiusharja, näillä pääsee jo pitkälle. 


TURHAKKEET

Itkuhälytin 
Lilian nukku lähes kaikki päikkärinsä sisällä ja alkuajat turvallisesti meidän makkarissa. Itkuhälytin oli ehkä muutaman kerran käytössä.

Manduca
Manduca myös oli vaan muutaman kerran käytössä kisun ulkoilutus kerroilla.

Rintapumppu

Imetystyyny

Tutit+tutin pidikkeet

Kävelytuoli
Lilian ei vaan koskaan tajunnut tämän lelun ihmeellisyyttä. 

Turhat vaatteet
Vaatteita tuli ehkä hommattua liiankin innokkaasti odotusaikana. Turhia vaatteita syysvauvalle oli ainakin: lyhythihaiset bodyt, paidat ja mekot.


Mitkä oli teidän vauva-ajan turhakkeet ja hyödykkeet? 8 kommenttia

 1. Saija kirjoitti:

  Voi miten ihania kuvia <3 !
  Ehdottomimmat hankinnat tietty sänky, yhdistelmävaunut ja turvakaukalo. Mut ilman sitteriä ja matkarattaita en usko et oisin selvinny myöskään 🙂
  Turha ostos oli oikeastaan vaan rintapumppu. Kävelytuoli ja rintareppu eivät toimineet meijän neidillä myöskään, vaikka isommat sisarukset aikanaan olivat aivan eri maata. Onneksi ne oli kuitenkin lainassa mun siskolta, joten eivät näin ollen varsinaisia hankintoja. Monet vaatteet jäi liian vähälle käytölle tai käyttämättä – mutta jos mies kysyy niin en myönnä tätä 😀
  Nyt ongelmana on pieneksi jääneiden vaatteiden paljous! Enempää lapsia ei tule (ikä jo suojelee, heh). Tutut tai sisko ei ole ainakaan tällä hetkellä tarpeessa. Oon laiska laittaa kirppiksellekään. Niitä on paljon ja tosi hyväkuntosia kun vain meijän neidillä olleet – voi plääh. …mutta ei ne turhia ole olleet… 😀 😀

 2. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  Meille turhakkeiden turhake on ollut bumbo tuoli!!! Silloin joskus oli pakko saada ja muka kovinkin tarpeellinen mutta oikeesti ehkä viis kertaa käytetty 😀 rintapumppu sen sijaan oli ihan pelastus ekoina viikkoina! 🙂 vaatteita täälläkin hankittu liian innokkaasti, tai oikeastaan hankitaan edelleen :'D tosi kiva postausidea! 🙂

 3. Sarkku kirjoitti:

  Turhakkeita kertakäyttöiset vaipanvaihtoalustat (nimestään huolimatta en käyttänyt kertaakaan), rintapumppua käyttänyt muutaman kerran, vaatteita liikaa. Tuosta sinun listasta monet hoitotuotteet, kuten sinkkivoide ja talkki, on jääneet täysin käyttämättä (kuivatti vaan ihon eikä toivottua tulosta). Korvaamattomia alussa oli esim. maidonkerääjä, harsot ja kantoliina, imetystyyny on edelleen kovassa käytössä ja neiti osaa itsekin kaivella sen esiin, kun haluaa maitoa. 😀 Mitä en ole edes ostanut, niin mm. tuo itkuhälytin sekä kävelytuoli. Paljon roinaa on, jota ei ole tullut käytettyä, mutta ei raaskisi vielä luopuakaan – mitä jos tarvetta ilmeneekin.

 4. Camilla /// kotiaidin-paivakirja.blogspot.fi kirjoitti:

  Paljon kyllä turhakkeet ja tarpeelliset vaihtelee perheittäin:D..Meillä ei ole edelleenkään hoitopöytää vaan pesukoneen päällä on alusta… Hoitolaukkua ei ollut, mut nyt oon harkinnut ostavani kun toinen lapsi tulee.. Sitteri, tutit, tuttipullo, rintapumppu, kaikkivoiteet oli turhia. Imetystyynyä ei ollut, mutta varmaan olisi ollut hyvä.. Itkuhälytintäkään ei ollut. Mutta ilman yhdistelmiä en olisi selvinnyt myöskään! Ja meillä käytettiin myös rintareppua jonkin verran. Vaatteita nyt aina hommaa esikoiselle liikaa:D

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kirppistelyhä ei oo ees mitään aikaavievää, jos käyttää itsepalvelua kirpparia. Tosin sitä sitten pitää jaksaa aina käydä järjestelee, mutta kyllä sitä aina viikon jaksaa, kun siitä tienaakin aina ihan kivasti 🙂 Me on melkeen kaikki Lilianin pienet vaattee jo myyty, lukuunottamatta joitain parhaita ihanuuksia.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Onneksi mä en keksinyt koskaan, että pitää saada se tuoli. Saman asian varmasti ajo sitteri, joka oli kyllä ihan pelastus 🙂

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meilläkään ei ollut käyttöä kertakäyttöalustoille, saman asian ajaa pyyhe, joka kulkee aina hoitolaukussa mukana. Mutta tässä just näkee, että toisen romut on toisille pelastus 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hoitolaukku on kyllä ollu kätevä, kun siinä saa laitettua eri lokeroihin tavarat. Tosin silti mulla on ollut ihan kaaos se aina, kun tungen tästäkin huolimatta kaikki vaan siihen isoimpaan lokeroon 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *