Hae
Love Beyond Words

Alkoholi & Äiti

Aikaa taas kerkesi vierähtää edellisestä postauksesta. Viikonloput tuntuvat aina vaan menevän yhä nopeammin ja tekemistä ois liikaa, mitä lopulta kerkeis edes tekemään. (Varsinkin jos yksi päivä menee puoliksi sängyn pohjalla..) Mistä päästäänkin sopivasti aiheeseen äitiys ja alkoholi? Onko viinan huuruiset illat ehdoton nono sen jälkeen, kun tikkuun pamahtaa ne maagiset viivat, vai voiko äitikin pitää vauvan ulkoistuttua edelleen hauskaa iltariennoissa?

Tämäkin asia on varmasti paljon äidistä itsestään kiinni. Olen kuitenkin huomannut yhden asian jutellessani uusien mamma-kollegoiden kanssa. Nimittäin ne, jotka täysimettävät omaa vauvaansa sen 6kk-12kk niin eivät ehkä samanlailla edes kaipaa iltaelämää, sillä he ovat asennoituneet niin, ettei se ole edes mahdollista. Meillä puolestaan mentiin osaimetyksellä koko imetys taival, joten tiedostin koko ajan, että mulla on myös mahdollista olla pidempi aika pois kotoa kuin pikainen puoli tuntia ruokakaupassa. Tästäkin huolimatta yöelämään ei hirveesti ollut intoa, sillä vauvan luota pois oleminen tuntuu liian ahdistavalta etenkin alkuaikoina, kun tiedostaa ettei se isä saa rauhoiteltua nukkumaan toista niin helposti. Nykyään tilanne on ihan eri, koska tiedän että kotona on aina kaikki hyvin poissaollessakin.

Ennen raskautta yöelämässä tuli käytyä ainakin se pari kertaa kuukaudessa, joten olen kyllä kerennyt juhliakin. Ja jos rehellisiä ollaan, niin äitiys ei ole muuttanut mitenkään radikaalisti minua. Enää kuitenkaan ei tulis kuuloonkaan että viettäisin joka viikonlopun baareissa, sillä se on aikaa milloin voidaan olla koko perheen kesken. Mutta aina välillä on myös päästävä kavereiden kanssa tuulettumaan ilman pikku typyä. Tämä ei välttämättä enää tarkoita juhlimista aamuyön tunneille asti, vaan on myös kiva illallistaa jossain kivassa ravintolassa, jonka jälkeen käydä vielä yhdellä drinkillä. Tai sitten viettää porukalla aikaa jonkun luona katsellen hömppää telkkarista ja mässäten herkkuja.

Juhlimisen tulee kuitenkin aina tapahtua poissa kotoa. Vielä ehkei Lilian ymmärrä, jos äiti tai isi on pienessä hiprakassa, mutta kauan siihen ei mene, että hän alkaa yhdistämään suhisevan pullon ja hassusti käyttäytyvän aikuisen. Tämä saattaa ahdistaa ja pelottaa pientä lasta. Mutta tässäkään asiassa en lähde nipottamaan, vaan saunaolut ja lasi viiniä ruuan kanssa on ihan ok.

Eli kyllä, minä edelleen tykkään juhlia ja käydä ulkona, mutta vaan vähemmissä määrin. Parasta on tälläytyä parhaimpiinsa, lähteä ovesta ulos ilman roskapusseja/ratas-hoitalaukku yhdistelmää ja viettää ilta ilman vaipparallia ja iltakiukkua. Se ilta kerran parissa kuukaudessa, kun saa vaan viettää aikaa kavereittan kanssa on kyllä arjen luksusta! Se antaa aina kauheasti voimia jaksaa taaperoarjen keskellä. Rehellisesti voin sanoa, että olen paljon parempi äiti, kun pääsen joskus viettämään aikaa ihan vaan kavereitten kesken!

Mitä mieltä te olette aiheesta äiti & alkoholi? 


4 kommenttia

 1. Anna / haaveita ja oikeeta elämää kirjoitti:

  Samoilla linjoilla kun säkin 🙂

  Kun J synty ja oli pienempi, niin mä raaskin tosi huonosti lähtee mihinkään. Tai no ehkä jonkun mielestä sekin määrä oli usein, mutta raaskin lähtee viihteelle 5-6kk välein.
  Nyt kun Pimukin sitten on jo yli vuoden, tai oikeestaan heti raskausaikana päätin että munkin täytyy alkaa samaan omaakin elämää takasin. Rakastin äitinä ja kotona olemista, mutta alko pikku hiljaa oleen kaipuu siihen omaan aikana kunnolla ja kavereitten näkemiseen ilman lapsia.

  Ei mullakaan tulis mieleenkään käydä joka v.loppu jossain, mutta tossa keväällä oli kaikkia mahdollisia kavereitten pippaloita ja yks jakso meni niin että kolme kertaa peräkkäin, olin joka toinen v.loppu viihteellä. Se tuntu itestä isolta määrältä, mutta ajattelin että hitto synttäreitä ja tupareita ei tuu kuitenkaan kokoajan että kyllä mä selviän ilman mitään omantunnon tuskia! 😀 Meillä on miehen kanssa niin eri kaverit, että mies ei ollut tulossa näihin juhliin, joten se jäi sitten aina lasten kanssa kotiin ettei tarvinu hoitoon viedä lapsia.

  Nyt käyn viihteellä, tapahtumista riippuen ehkä parin kuukauden välein, välillä pidempikin tauko 🙂

 2. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Mie oon käyny muutamia kertoja viihteellä Eetun olemassaolon aikana, enkä oo siitä potenu huonoa omatuntoa :).
  Eetu on ollu aina hyvässä hoidossa, joten mikä jottei. Usein ei todellakaan tule nykyisin lähdettyä, mutta sillon tällön mukavaa :). Kyllä aina silti baarissa tulee jossai vaiheessa sellane fiilis, että tää on nähty jo.

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Välillä tulee itekin sellasia jaksoja, että ois suunnilleen joka viikonlopulle jotain kissanristiäisiä. Tämä aika sattuu yleensä kans keväälle, kun on kaikkien kavereitten synttäreitä yms. Ja kesällä sitten taas häitä ja muita kesän juhlia. Mutta enää kyllä ei oo läheskään niin paljon kuin ennen, tai sitten mua ei vaan enää kutsuta 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mulle tuli kans ekoina kertoina, kun olin. Varsinkin kun istuttiin tuossa lähelä jossain räkälässä, että mulla oli helppo päästä kotiin, jos hätä tuli 😀 Siinä vaan kyttäs kelloo, joka ois sopiva aika lähtee. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *