Hae
Love Beyond Words

Lilian 12kk

Tämä jäänee viimeiseksi ns. kehitys postaukseksi, jonka olen kirjoitellut kuukauden välein. Vuoden jälkeen varmaan meininki rauhoittuu kehityksen suhteen, joten samoja asioita ei jaksa kerrata joka kuukausi. 
Sitten itse asiaan: minkälainen vuoden ikäinen tyttö meillä asustaa tällä hetkellä? 
Luonteeltaan huumorintajuinen, iloinen ja hellyydenkipee. Tuntuu, jopa että tämä vaihe on jopa raskaampi kuin pikku vauva aika, sillä Lilian on niin mahdottoman läheisyyden hakuinen. Toki tämä vaihe kuuluu normaaliin kehitykseen ja on ihanaa huomata, kuinka tärkeetä Lilianille on läsnäolo.
Lilianilla on myös erittäin vahva oma tahto. Esimerkiksi, jos se ei saa jotain tiettyä asiaa tehdä, niin itkuhan siitä tulee. Ymmärrys on myös kehittynyt kuukaudessa ihan älyttömästi. On ihmeellistä, kun huomaa, että Lilian tajuaa lähes kaiken mitä sille sanon. Jos sanon, että vaihdetaan vaatteet, niin hän alkaa repimään vaatteita pois tai jos sanon, että lähdetään kauppaan, niin hän menee rattaiden luokse. 

Ruokailuissa meillä oli erittäin vaikea kausi vähän aikaa sitten, kun neidille ei meinannut kelvata yhtään mikään koko päivänä. Illalla ja aamulla kyllä puuro maistuu aina hyvin. Tällä hetkellä taas sujuu jo paremmin, mutta edelleen ollaan tosi nirsoja ja mitään ”kotiruokaa” ei paljon suostuta syömään. 
Mulle tää ruokailu asia aiheuttaa aika paljon huonoo fiilistä, sillä jokainen ruokailu tilanne on aina aika taistelua. Sormillaan hän syö mielellään ja sillee, että saa sotkee oman lusikan kanssa samalla. Ehkä pitäisi vaan antaa sotkea niin paljon kuin haluaa, niin ruokailut alkas ehkä sujua! 😀

Lilian kävelee edelleen tukia pitkin tai taaperokärrynsä kanssa. Ilman tukea pysytään kyllä hienosti pystyssä, mutta rohkeus siihen ensimmäiseen askeleesen puuttuu vielä. Vaikka välillä Lilian ihan selvästi on ottamassa askeleen, mutta sitten hän alkaa nauramaan ja menee takasin lattialle. 
Meillä nukutaan edelleen aika monena päivänä kahdet päikkärit, jonka takia yöunien aloitusajankohta on venähtänyt jälleen turhan kauas. Useasti Lilian ei ole edes vielä 21 aikoihin väsynyt ja unille laitto saattaa kestää jopa päälle tunnin! Ehkä omalta osaltaan myös tähän vaikeaan nukuttamiseen on syynä myös eroahdistus-vaihe, mutta toivon että pian unille laitto sujuisi jälleen kivuttovammin
Olen huomannut ettei minulla enää kärsivällisyys riitä yli tunnin nukuttamiseen, kun olen tottunut että päikkäreille normaali olosuhteissa mennään laittamalla tyttö sänkyyn ja maitopullo suuhun. Ja toiset päikkärit nukutaankin yleensä rattaissa. Yöunet sujuvat kuitenkin aika mukavasti yleensä nukkuen läpi yön. 
Miten teillä sujuu yöunille nukuttaminen? 
Kaiken kaikkiaan kuitenkin iloinen, sosiaalinen ja hassu neiti asuu meillä. Lilianin kanssa eivät ainakaan päivät käy tylsiksi, kun neidillä riittää välillä vähän liikaakin virtaa. Ja myös hali&pusu varastot tulevat täyteen päivän mittaan. 🙂

Käykäähän tykkäämässä meidän neitin kuvasta BiBan sivuilla, niin me saatetaan voittaa jotain kivaa! 🙂 Linkki kilpailuun löytyy tästä


10 kommenttia

 1. Heidi Maria kirjoitti:

  Ihana Lilian <3 Teidän ruokailu kuulostaa ihan samalta kuin meidän… Sormiruoat meilläkin menee mut soseiden kanssa on sit suoraa huutoa 😛 Toivottavasti yöunille laitto teillä rauhoittuisi, meillä on ollut alusta saakka helppoa: viedään sänkyyn, hyvät yöt ja pusut ja tutti suuhun ja ovi kiinni 🙂

 2. Nea kirjoitti:

  Suloinen Lilian 🙂
  Meilläkin oli ruokailussa pientä kinaa muutama kuukausi sitten. Aattelinkin tehdä ruokailusta postauksen. Oon huomannut että jos ruoka maistuu lapselle, koko päivä tuntuu olevan tosi hyvä päivä. Meillä autto tuohon kotiruuan nirsoiluun se, että jätin ne kokonaan tauolle. Syötiin vaan pilttiä ja sormilla jtn. Siinä sivussa. Jos ei syöny, yritin ajatella että ei hän siihen kuole. Tauon jälkeen kotiruoka taas maistui tosi hyvin. Ja oma lusikka 😀 se oli pakko antaa niin maistu ruokaki 😀

  Yöunille meillä mennään 19.30-20.30. Riippuen päikkäreistä. Luen iltasadun ja annan sitten maidon. On meilläkin iltoja, kun mennään vasta puol kympiltä nukkuu. Siks en mielellään anna päikkäreiden venyä kolmeen asti 😀 mitä jos teilki ois vaa yks päikkäri, niin yöunet alkais aiemmin? 🙂

 3. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Onnea lilianille <3!

 4. Saana kirjoitti:

  Moikka! Eksyin sun blogiin sattumalta jonkun toisen blogin kautta ja lukaisin heti monta sun kirjoittamaa postausta.. pakko jäädä lukijaksi, kirjoitat mielenkiintoisesti ja kivalla tyylillä! Plus blogissasi on paljon kauniita kuvia ja tekstiä lukee mielellään 🙂 Jään seurailemaan innolla!
  Ps. todella kauniin syksyisiä kuvia tässä postauksessa!

 5. Saija kirjoitti:

  Ihania kuvia – jälleen kerran! 🙂 Meillä yöunille laittaminen vaihtelee. Pääosin nukutaan yhet päikkärit, jolloin yöunillemeno on suht vaivatonta. Maidon jälkeen sänkyyn ja hetken 'taputtelu'. Ajoittain nukutaan kahdet unet ja / tai virtaa on muuten vaan illasta vaikka muille jakaa – tällöin myös yöunille meno hankaloituu. Nukuttaminen 'pitkän kaavan mukaan' ei oo myöskään mun juttu, vaan suosiolla vinkkaan miehen apuun 😉 Nukkumaanmeno vaihtelee klo 21 – 22 välillä mutta toisaalta aamullakin nukutaan sitten klo 8-9 asti.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo helpottais ees toinen välillä 😀 Meilläkun ei sitä tuttia syödä, niin ainoa tapa melkeen on rauhotella itse :/

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo meilläkin unille meno käy helpoiten, jos on nukuttu pelkät yhdet päikkärit siinä puolen päivän jälkeen. Mutta yleensä Liliania väsyttää jo 10-11, jolloin uusi väsy iskee taas 16 aikoihin. Mutta kyllä se ajan kanssa varmasti tasottuu niihin yhtiin päikkäreihin 🙂

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hei! Kivaa, että löysit tänne ja tervetuloa lukijaksi!

  Oon koittanut nyt panostaa enemmän kuviin, jottei tänny päätyisi ihan kaikki epäonnistuneimmatkin otokset. Ja kivahan tänne on aina raapustella, niin pysyy asiat aina mielessä, kun voi lukea ite vanhoja postauksia 🙂 Ja vielä kivempaa, kun lukijatkin jaksaa aina lukea meidän arjesta! 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo meilläkin nukutaan "niin" myöhään, eli heräillään normaalisti 8-9 välissä. Mutta se kelpaa mulle, saan rauhassa keittää aamukahvit 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *