Hae
Love Beyond Words

Muutamia aarteita

Olen aika tehokkaasti antanut tai myynyt kaikki pieneksi menneet vaatteet pois. Ehkä jossain vaiheessa tämä tulee harmittamaan, ja varsinkin jos Lilian saa joskus hamassa tulevaisuudessa pikku siskon. Mutta nyt ainakin vielä ajattelen niin, että sitten on kiva pukea uusi vauva ihan omiin ja erilaisiin vaatteisiin. 
Joitain ihanuuksia olen kuitenkin säilyttänyt. Kyseessä on vain pieni pussi vaatteita, joten mistään älyttömästä määrästä vaatteita ei ole tosiaankaan kyse (ainakaan minun mitta puussa). 
Varastosta kuitenkin löytyy Lilianin kotiintulo vaatteet. Tämä setti on aika neutraali ja olisi käynyt hyvin myös pojalle, mikäli sairaalassa olisikin sellainen yllätys sattunut tulemaan. Tuo hattu ja housut oli mega isot Lilianille silloin vielä, ja Kimmo joutuikin tuomaan vara hatun tilalle 😀 Myöskin sukat taisi vaihtua vähän käytännöllisimpiin.
Ensimmäisiä vaatteita hankkiessa tuli mietittyä lähinnä vaan ulkonäköä, eikä sitä mikä oli ehkä käytännöllinen ja helppo pukea. Nuo housut olivat kyllä super ihanat ja ne meni Lilianin päälle vielä monta kuukautta. 
Kotiintulo vaatteiden lisäksi olen säilyttänyt yhden yöpuvun, paidan ja bodyn. Nämä oli käytössä 3kk tienoilla ja värit olivat jo aika tyttömäisen hempeitä. Tuo paita ei ollut käytössä kovinkaan useasti, sillä sen ikäsellä se nousee vaan korviin koko ajan, mutta pakko se oli silti säilyttää. 

Lisäksi varastosta löytyy muutamat mekot. Kaikista pienimpää mekkoa ei tullut edes koskaan käytettyä ja keskimmäistäkin vaan kerran. Syysvauvalle mekot olivat aika epäkäytännöllisiä. Kaikista isointa mekkoa puolestaan käytin paljonkin kesällä, joten myös sen olen halunnut vielä säilyttää. 

Lisäksi varastosta löytyy kaikki minun itse tekemät ja muilta lahjaksi saadut itse tekemät vaatteet. Ne on myös väreiltään aika neutraaleja, joten menevät kyllä väriensä puolesta tytölle ja pojalle. 
Aikomuksena on kasata Lilianille laatikko, josta löytyy aarteita vuosien varrelta. Sieltä löytyy mm. kotiintulo vaatteet, vauvakirja (jossa on mm. kirje Lilianille raskausajalta), kortit ensimmäisen vuoden ajalta, lempi lelut, valokuva jokaiselta kuukaudelta ensimmäisen vuoden ajalta ja mahdollisesti myös tulostan blogissa olleita kehitys postauksia siihen. En vielä tiedä kuinka monen vuoden ajalta tulen säilyttämään asioita, mutta tarkoitus on antaa laatikko hänelle, sitten kun hän ehkä osaa arvostaa sellaista lahjaa.

Ja sitä päivää odotellessa ainakin minä voin aina välillä kaivaa esille pienet vaatteet ja muistot, ja ihmetellä kuinka pieni vauva minulla on joskus ollut. 

Minkälaisia aarteita te olette säilyttäneet? 

6 kommenttia

 1. Klara kirjoitti:

  Apua, mä oon kerännyt äitiyspakkauksen verran vaatteita "muistoksi". 😀 Pitää vissiin tehdä pieni karsintaprojekti.. Pienimmät menee onneksi vaikka Nukke leikkeihin.

 2. Minnaa kirjoitti:

  Mie olen säästänyt suht saman verran kuin sie, ja ottanut saman riskin, että jos joskus saan toisen tytön, voi alkaa harmittaa. 😀 Mutta ei meillä olisi kaikelle kuitenkaan säilytysmahdollisuutta ja tottakai uudelle pienelle haluaisi sitten ostaa myös eri vaatteita.

  Joidenkin vaatteiden lisäksi säästössä on yksi mobilelelu, kaksi lempikirjaa ja onnittelukortteja kun Ellu on syntynyt ja saanut kasteen. Tosin olen miettinyt vähän niidenkin säästämistä, valtaosan teksti kun ln muotoa "Onnea! t. Maija ja Matti" 😀

 3. Saija kirjoitti:

  Pöh, laitoin eilen kommentin mutta jotain olen säätänyt kun ei ole tullut perille.. 😀
  Mä olen säästänyt myös kaikilta kolmelta tytöltä muutamia vaatteita, joihin liittyy joku muisto tai juttu 🙂 Esikoiselle aikanaan keräsin sellaisen "muistojen laatikon". Siellä on mm. ristiäistilpehööriä, syntymävuoden lehtiä sekä syntymäpäivän sanomalehti. Tässä yks kerta sitä pengoin, ja huvitti kun kaikki hinnat oli mainoksissa vielä markkoina 😀 …elettiin siis vuotta 2000. Vähän harmittaa, kun en kahdelle muulle tytölle ole jaksanut / ehtinyt tehdä vastaavia :-/ Lisäksi on kahden ensimmäisen tytön ajalta "kotivideoita", joita on viime aikoina koko poppoon voimin katseltu. Ihania muistoja! 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noo mut jos teille tulee toinen tyttö, niin sehän on vaan fiksua kierrättää 😉

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Niimpä. On se sitten ihana päästä ostelemaan taas pieniä vaatteita (jos siis toinenkin tulee joskus :D) Näistä vaatteista varmaan kuitenkin tulee aina se mieleen, että ne on Lilianin vanhoja.

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tuo lehti idea on hyvä, mutta eipä tullu sillon vuos sitten mieleen. Meilläkin on harmittavan vähän videoita ja oikeestaan kuviakin Lilianin ekalta kuukaudelta (kun en siis vielä bloggaillut :D) Yksi hassu video vaan, joka on ihan hämyinen ja Lilian keinuu. Voiih en ees muista miten pieni se oli!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *