Hae
Love Beyond Words

Kotiäidin pelastus

Minulle on tärkeää, että meillä on kotona aina jotain tarjottavaa, kun vieraita käy. Nyt vauvavuoden aikana tähän ei ehkä aina ole päästy ja kahvitkin on saatu välillä nauttia pelkän korvikkeen voimin. Syitä siihen, että kahviherkut uupuvat monesti meidän kotoa on monia: ensinnäkin mulla on monesti liian korkeat tavoitteet, ja ybermegahienojen tarjottavien valmistaminen vie paljon aikaa, jota ei ole nyt viimesen vuoden aikana juurikaan ollut liiaksi. Toiseksi, jos leivon jotain niin sitä jää yleensä ylimääräistä ja sitten sitä tulee syötyä seuraavinakin päivinä ihan liikaa. Ja kolmanneksi juuri tästä syystä Kimmo on kieltänyt multa liiat leipomishommat.

Nyt olen kuitenkin parina kertana leiponut vieraille keksejä. Ne ovat nopeita ja ne myös säilyvät hyvin (jos niitä ei käy napostelemassa vähän väliä). Nyt jaan reseptin, joka on varmasti monelle tuttu lapsuudesta. Kyseessä on kauralastut. Nämä valmistuu 12 minuutissa, eikä vaadi kummosia kokkaustaitoja, kunhan vaan osaa sekoittaa kaikki ainekset keskenään yhteen. 

Valmistusaineet

                                                    2 dl  kaurahiutaleita 
                                                    1 dl sokeria
                                                   0,5 tl vaniljasokeria
                                                   1 rkl vehnäjauhoja
                                                   1 tl leivinjauhetta
                                                   50 g voita
                                                  1 muna

Valmistusohje

Yhdistä kulhossa kuivat aineet. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi. Sekoita viimeisenä joukkoon muna.

Laita taikina n. 2 tl:n nokareina uunipellille leivinpaperin päälle.

Paista kauralastut 200 asteessa n. 7 min tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja ohuen rapeita. Jäähdytä.

   Näistä kekseistä ei ehkä tullut maailma kauniimpia, sillä ehkä saatoin pikkasen polttaakin ne tai sitten fariinisokeri sai aikaan tämän kauniin hieman paahtuneen ulkonäön. Meiltä oli siis sokeri loppu, mutta onneksi keksit onnistu myös fariinisokerilla. 
   Minkälaisia kotileipureita sielä ruudun toiselta puolelta löytyy? Tykkäättekö hemmotella vieraitanne hienoilla leipomuksillanne vai käyttekö nopeesti hakemassa jotain pientä lähimarketista? 

   2 kommenttia

   1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

    Oi nam! Meillä ei oo ikinä kahvileipää jemmassa ku syyään ne muuten ite :D. Pullatki hävii pakkasesta. Ostetaan yleesä vasta edellisenä tai samana päivänä jotain jos tarttee 🙂

   2. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

    Sama täällä 😀

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *