Hae
Love Beyond Words

Meidän päivä

Nyt pitkästä aikaa pääsette mukaan kokonaiseen päivän meidän kanssa. Edellisestä kerrasta onkin mennyt jo ikuisuus ja sillon Lilian taisi olla ihan paikallaan pysyvä sylivauva, joten touhut on muuttuneet aika paljon niistä ajoista. ( EDIT: nyt huijasin, sillä kirjottelin meidän kesä päivästä viimeksi ja tästä  löytyy linkki myös hieman vanhempaan meidän iltapäivä kahdestaan tekstiin. ) Mutta asiaan, tältä näytti meidän torstai päivä.
Ensimmäisen kerran raotin simiä klo 7 aikoihin ja huomasin, että mies oli jo töihin kerennyt lähteä. Torkuin rauhassa puoli tuntia, jonka jälkeen revin itteni ylös sängystä, sillä Lilian heräämisaika uhkaavasti lähestyi. Keitin itselleni kahvia, söin aamupalan ja luin blogeja. Tykkään herätä ennen Liliania, jolloin saan rauhassa valmistautua uuteen päivään. Tämä onneksi nykyään onnistuu hyvin, sillä Lilian herää aika tarkalleen joka aamu klo 8-8.30. Niin myös tänä aamuna alkoi makuuhuoneesta kuulua iloinen pulputus tasan klo 8, kun Lilian alkoi toivotella hyvää huomenta unikavereilleen. Tämän jälkeen vuorossa oli aamu halit ja pusut äidin kanssa. Tämä aamuinen hetki on vielä niin ihanan rauhallinen ja seesteinen, kun vielä hieman unen pöpperössä oleva tyttö painaa päänsä rintaa vasten pitäen unipupua toisessa kädessään. Seuraavaksi oli vuorossa perus aamutouhut: vaipan vaihto, potta, hampaiden pesu,  vaatteiden vaihto ja aamupala. Tänään neidille valikoitui kaapista päälle Zaran kaunis jouluinen neulepaita ja samaa merkkiä oleva haalari.
Tänään aamutouhut sujuivat vauhdikkaasti, sillä oltiin jo klo 9 ulkona. Reippailtiin 4km lenkki, käytiin keinumassa ja törmättiin matkalla myös Jadeen ja Miljaan. Kävelyretken päätteeksi suunnattiin suoraan muskariin, jossa laulettiin jo muutamat joululaulut. Lilian sai soittaa triangelia, vaikka ihan hän ei vielä hoksannut soittimen ideaa. Muskari on kyllä aina kiva piristys viikkoon, sillä Lilian nauttii kovasti musiikista ja kavereista, vaikka aika monesti vielä keskittymiskyky katoaa jonnekin ja saan olla juoksemassa neidin perässä ympäri muskaritilaa. Mutta niinä kertoina, kun Lilian malttaa pysyä paikoillaan ja oikeasti kuunnella musiikkia, on ihanaa huomata miten se saa tytön rauhoittumaan hetkeksi.
Klo 11.30 oltiin takaisin kotona. Tämä aika on yleensä kaikista hetkisin, sillä Lilianilla on jo kova nälkä ja väsymys, mulla on nälkä ja kissalla on nälkä. Tein nopeasti Lilianille ruokaa jauhelihasta ja eilisestä kermaperunoista ja lisäksi tyttö söi purkkiruokaa. Väsymys vei kuitenkin tänä päivänäkin voiton, eikä ruokaa maistunut juuri ollenkaan. Vaipan vaihdon kautta kiikutin tytön tuttipullon kanssa sänkyyn, jonne neiti simahti samantien.
Klo 12.00 hiljaisuus laskeutui jälleen. Viimeistelin oman ruuan, aloin valmistelemaan tätä postausta sekä nautin jälkkäriksi yhden kismet patukan kahvin kera. Tässä vaiheessa keittiössä vallitseee yleensä aikamoinen kaaos aamiaisen ja lounaan jäljiltä, joten pikainen siistimisen on tarpeen. Kello lähestyy jo uhkaavasti 13 ja jos oikein huono tuuri käy, niin neiti nukkuu pelkät tunnin päikkärit. Otan kuitenkin rohkeasti mukavan asennon sohvalta ja alan tekemään mun opparia.Tällä kertaa ei onneksi ollut pelkoa, että neiti heräisi kesken kaiken päikkäreiltä, vaan tyttö nukku onnellisina 3h putkeen! SIIS 3 TUNTIA! Tämä on erittäin harvinaista, joten elkää nyt alkako kuvittelemaan, että kaikki mun päivät ihan näin helppoja on. 😉
Tämän jälkeen kerettiin laittaa pyykit, jonka jälkeen Kimmo tulikin jo kotiin. Tämän jälkeen syötiin yhdessä välipalaa, jonka jälkeen Kimmo otti tytön kainaloon ja he lähtivät kaupan kautta mummille, jossa Lilian oli päässyt hurruuttelemaan potkuautolla. Itse suuntasin koululle opiskelemaan konsernitilinpäätöksistä. Ihanaa vaihtelua arkeen, vaikkakin välillä ei enää illalla jaksaisi lähteä tuijottamaan näyttöruutua koululle. Tänään kuitenkin pääsin kotiin jo tuntia aikasemmin ja olin jo kahdeksan jälkeen takasin kotona. Lilian oli saanut poissaollessani ison nallen, jota neiti innoissaan halaili kotiin tullessani. 
Kello yhdeksän jälkeen alkoi operaatio nukutus, joka ei ollut taaskaan siitä helpoimmasta päästä.  Loppuilta menikin uutuussarjojen ääressä. Tälläsistä päivistä tykkään: sopivasti ohjelmaa, Lilian nukkuu hyvät päiväunet, jonka myötä väsymys ei iske enää loppupäivästä ja neiti on muutenkin tyytyväinen koko päivän! 🙂

Mitäs tykkäsitte tälläisestä postauksesta vaihteeksi? Saako näitä olla useemminkin? 🙂 


12 kommenttia

 1. Anonyymi kirjoitti:

  Luksusta tommoset päikkärit !:D joo tää oli tosi kiva postaus:))
  -Sanna

 2. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Kiva päivä ollu :). Ja ootte kyl ollu reippaina ku noi aamusta ulkona ;). Miun pitäs ottaa niskasta kii ton ulkoilun kaa

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Näitä on kiva lukea. 🙂

 4. Saija kirjoitti:

  Tykkäsin!! Mielellään lukee kuin toisilla "samanikäisillä" päivän touhut sujuu 🙂 Uskomatonta miten reippaita ootte heti aamusta!!! Mä niin nukun siihen asti kun neitikin herää – nukkuisin pidempäänkin mutta.. 😀 Tänään herätys oli noin klo 9 aikaan. Aamulähdöt ylipäätään on pahoja, ja monesti olenki jokapaikasta aina 'muodikkaasti myöhässä'. Pitäis vähän skarppaa 🙂 Mut tosi kivankuulonen päivä teillä – tee lisää ihmeessä!

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo tästä saa aika hyvän kuvan mun päivästä, kun keretään vaan päivän aikana käydä ulkona ja sitten neiti nukkuu loppupäivän ennen ku isi tulee kotiin 😀 No mutta kerrankin näin. Kyllä tuo kun on siirrytty yksiin päikkäreihin selvästi on pidentänyt tuota päiväunii pätkää ja omaa vapaa-aikaa 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ei nyt aina nuin kauaa jakseta ulkoilla, mutta oon kyllä huomannu että paljon paremmin neiti nukahtaa, jos ees jaksetaan mennä tuohon pihalle leikkimään 🙂 Toissapäivänä kun siivosin ja oltiin vaan sisällä, niin oli kyllä kiukkunen tyttö, kun ois pitänyt päikkäreille saada 😀

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiva kuulla! 🙂 Pitää tehdä tästä tapa ja koittaa kantaa järkkäriä mukana, että kuvatkin päivän aikana ois tasalaatusempia 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Musta taas tuntuu, että mun aamu on pilalla jos en saa rauhassa juoda kahvia 😀 Välillä nimittäin herään siihen kun makkarista kuuluu heräämisen ääniä ja koita siinä sitten samalla antaa aamupalaa pikku neidille ja samalla juoda rauhassa kahvia 😀

 9. Tia kirjoitti:

  Aika luksusta että pääsee heräämään aamulla ennen lapsia :D! Meillä noustaan jo klo 5.30-6.00… ja sitä simahtaa aika samaan aikaan lasten kanssa illalla kun herätykset ovat niin aikaisia. Kirjoitin vähän aika sitten vastaavan "eilen tein" postauksen blogiini http://pienenpienitalo.blogspot.fi/2014/11/eilen-tein.html

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kävin lukemassa teidän päivästä, joka olikin hieman erillainen 🙂 Hurjaa miten aikasin teillä jo herätään, mutta kohta tuo on eessä meiläkin 🙂

 11. Tanja- Kaunis karuselli kirjoitti:

  Sun blogi vaikuttaa tosi kivalta. Täytyy jäädä seurailemaan! 🙂

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/?m=0

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jee! Terveteloa mukaan seurailemaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *