Hae
Love Beyond Words

Päivähoitopaikka, check! (+video)

Eilen se tuli, kauan odetettu ja pelätty puhelu. Pelko osoittautui onneksi tällä kertaa turhaksi, sillä meidän neiti sai päivähoitopaikan juuri siitä päiväkodista mikä oli meidän listalla ykkösenä! Eka tunne oli helpotus, meidän ei tarviikaan lähtee kuskaamaan pientä jonnekin toiselle puolelle Vantaata keskellä yötä. Vaan päivähoitopaikka sijaitsee tien toisella puolella! Voisko enää parempi tuuri käydä, sillä tämä alue on varmaan vaikein mahdollinen paikka saada lapsi toivomaansa päiväkotiin. Heti helpotuksen jälkeen tuli kuitenkin pieni muotoinen ahdistus, sillä nyt se on todellista: Lilian aloittaa tammikuussa päiväkodin ja vieläpä täyspäiväisesti. Yhdessäolo aika on ihan minimissään arkipäivinä ja päiväkotielämän alkaminen on raju muutos meille kaikille (kaikkein eniten ehkä kuitenkin mulle). Toisaalta en malta odottaa sitä, että pääsen viettämään päiväni aikuisessa seurassa, mutta toisaalta olen kateellinen, että joku muu lohduttaa tytärtäni hädän hetkellä. Toisalta olen helpottunut, että vältyn ainaisilta syömättömyystaisteluilta, mutta toisaalta tulen ikävöimään sitä kun saan suunnitella päivät miten haluan.
Kerhotossut <3 
Päivähoitoon siirtyminen on niin iso asia ja joka päivä pakostikin mieleen tulee ajatus siitä onko Lilian vielä valmis siihen. Jos asiaa miettii järkevästi, niin tämä on kuitenkin meille paras ratkaisu, sillä on oman jaksemisenkin kannalta jo hyvä saada jotain muuta puuhaa kuin kotoilu. Lilian tulee varmasti sopeutumaan päiväkotielämään nopeastikin, sillä ollaan saatu syksyn mittaan hiottua rytmikin aika ihanteelliseksi sitä varten. Lilian on edelleen erittäin sosiaalinen ja muitten seura vaan piristää häntä, joten en luule että meidän typystä siellä mikään seinäruusukaan tulee. Enemmän ehkä jännittää päiväkotitätien puolesta miten ne meinaa saada tuon ikiliikkujan aisoihin.
Ajatukset päivähoidon aloittamisesta olisivat varmasti täysin erilaiset, jos Lilian ois kovin vierastavainen tai minulla olisi joku kamala työpaikka minne palata, sillon luultavastikin minut saisi suurinpiirtein pakottaa takaisin työelämään. Tällä hetkellä minulla on tarkoitus vaihtaa kokonaan alaa, joten tästäkin syystä pitkään työelämästä pois oleminen ei tee hyvää. Odotankin innolla kokonaan uutta alaa ja haasteellisia työtehtäviä. 
Siitä miten ajan kotona tuntee vaikuttaa suuresti myös se minkälainen tukiverkko on lähellä. Minulla on se huono tilanne, kun kellään kavereista ei ole samanikäisiä lapsia, niin asioiden jakaminen naamatusten jonkun samassa tilanteessa olevan kanssa on ollut ajoittain hankalaa. Tämä on kuitenkin kasvattanut rohkeutta ja sosiaalisuutta, sillä minun on ollut pakko raahata itseni uusiin paikkoihin ja tutustua ihmisiin. Myös omat vanhemmat asuvat erittäin pitkän matkan päässä, joten karkaaminen sinne huonoina päivinä on myös ollut mahdotonta. Tämä postaus onkin hyvä lopettaa entisen työkaverini sanoihin ”äitiys on yksi yksinäisimmistä ammateista” ainakin näin sosiaalisessa mielessä. Ja totta se on! Myönnän, että tässä vaiheessa kaipaan jo enemmän myös aikuisempaa juttuseuraa, vaikka Lilianin seura on opettaa mulle kyllä kaikkein eniten minusta itsestäni uusia luonteenpiirteitä. Ja Lilianin seura on maailman höpsöintä, hauskinta ja rasittavinta. Nyt tää höpöttely ei näköjään lopu taaskaan, mutta vielä ihan loppuun piristyksi kuvamateriaalia Lilianista, joka on ihan rakastunut kävelemään uusilla tossuillaan!  😀 

                                     

Minkä ikäisenä teidän pienet aloittivat päivähoidon
 ja minkälainen kokemus tämä iso siirtymävaihe oli? 

16 kommenttia

 1. Saija kirjoitti:

  Voi mikä ihana video!! 🙂 …meillä ei tossut (eikä usein sukatkaan) pysy jalassa sitten millään 😀
  Meilläkin hoito aloitettiin tosiaan noin kk sitten. Alku aina hankalaa, sanotaan.. Aluks hän ei syönyt, ei nukkunut. Istui vaan tätin sylissä ja itki. Nyt parina viime kertana on jo mennyt ihan hyvin – jää itkemään perään kyllä, mutta itku unohtuu kuulema pian. Nyt jo leikitään, syödään ja nukutaankin. Itku tule vasta, kun tullaan hakemaan kotiin – reppana <3 Meillä neiti on ollut hoidossa harvakseltaan (noin 1-3krt /vko) koska mun ja miehen työt on menny niin näppärästi ristiin. Uskon kuitenkin, että kunhan pääsee kunnolla sisään touhuihin niin sillä on vaan positiivista vaikutusta!
  Tsempit siis Lilianillekin (ja äitille myös) tulevalle hoitotaipaleelle!! Hienosti se varmasti menee!

 2. Jessica kirjoitti:

  Tsempit hoidon aloitukseen ja alanvaihtoon 🙂 Meillä on noi isommat olleet esikouluaikaan asti kotona, meillä on sattunut työ- opiskelu- ja työttömyysjaksot niin, että aina on jompikumpi ollut kotona. Sophien kanssa varmaan sitten joudutaan näitä asioitakin funtsimaan, mutta onneksi tiedetään jo Emmin eskariajalta niin hyvä päiväkoti, että kun neidille se kolme vuotta tulee täyteen ja on aika aloittaa hoito, niin ihan hyvillä mielin annan hänet sinne hoidettavaksi jos vain paikka irtoaa. 🙂

 3. Diana kirjoitti:

  Mun lapset olis varmaan aloittaneet aikasemmin mutku näitä pikkusisaria vaan tulee, niin saavat lisäaikaa kotona olemiseen. Eli esikoinen aloitti nyt 2v7kk silleen että on pari päivää viikossa. Sara aloittaa kun on 2v4k ja pikkuveli on sitten noin vuoden

 4. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Ihana video 😀 <3. Onneks olkoon työpaikan johdosta :)! Varmasti alussa tuntuu oudolta,mutta varmasti arki lutviutuu nopeesti uusiin uomiin 🙂

 5. Unknown kirjoitti:

  Ihan samoja fiiliksiä..täällä alkaa hoito myös alkuvuonna, tarkemmin sanoen helmikuussa. Itsehän olen aloittanu työt jo niin, että olen toimistolla pari päivää viikossa, mutta alkuun mies oli kotona ja nyt pari kuukautta mun siskoni on meillä sen pari päivää, eli ihan ideaalitilanne. Harmi ettei sitä voi pidemmälle jatkaa 😀 Mutta uskon, että niin meillä kuin teillä, neidit on niin reippaita, että kaikki sujuu hienosti!

 6. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Lilian on niin suloinen! Ja hei kuinka hauskaa, olisin voinut kopioida lähes tämän sun tekstin omaan blogiini eilen 🙂 Ihan samat on ajatukset hoidon alusta ja töihin paluusta 🙂 Ja täältä löytyy kyllä sitten vertaistukea koska vaan!

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Oii, tuo on varmasti raskasta ollu, kun tietää että lapsella ei oo ollu kivaa alkuviikot hoidossa. Just syömiset ja nukkumiset on meilläkin se pahin, sillä ne saattaa olla aikamoista taistelua ja sitten kun on vielä vieras paikka, niin jännittää miten se tulee toteutumaan. Varmasti ajan kanssa kyllä kaikkeen tottuu.

  Meilläkään ei sukat pysy jalassa, mutta nyt on niin innostunut nuista tossuista ja kengistä, että aina pitäs niitä olla laittamassa jalkaan 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂

  Se on kivaa, jos on hyvä paikka jo tiedossa etukäteen. Toivottavasti sieltä paikka irtoo, jos ja kun hoidon tarve tulee. Meillä ei oo mitään kokemusta mistään paikasta, eikä täällä voi kovinkaan valita mihin menee. Mutta nyt sattu käymään hyvä tuuri ja saatiin meidän ykköstoive. Sellanen suht pieni päiväkoti 🙂

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Tuo on ihan kiva aika varmasti aloittaa päivähoito 🙂
  Meillä ei oo vielä suunnitteillakaan pikkusisarta, sillä tuo neiti kyllä tehokkaasti on vieny kaiken energian, ettei sellaista haikaile vielä piiitkään aikaan 😀

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hiih, Lilian <3
  Työpaikkaa itseasiassa en oo vielä ees saanut, joten mulla alkaa olee aika stressi sen kanssa, että saan sen tuohon mennessä, sillä nyt ei todellakaan haluta menettää päiväkotipaikkaa. Onneksi on paljon varasuunnitelmia sen varalle, jos en saa palkallista hommaa, niin sitten luulis että palkattoman harjottelupaikan jostain sais, tai meen istuu koululle kursseja tekee ja tekee jotain keikkahommaa mitä ennenkin koulun ohella.

 11. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Toi on kyllä kiva, kun ootte pystynyt järjestää noin hyvin hoidon ja oot jo päässy palailee rauhassa työelämäänkin 🙂 Ite oon kans käyny koululla syksyn ajan parina kertaa viikossa, ihan kivaa vaihtelua arkeen 🙂

 12. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ihana kuulla <3 Harmi kun tutustuttiin paremmin vasta nyt, kun kohta molemmilla alkaa jo vähän erilainen arki. Toi sun töihinpaluu on kyllä aika mukava, kun ei tarvii heti alottaa viitenä päivänä viikossa 🙂

 13. Minnaa kirjoitti:

  Hei jee, onnea hoitopaikasta!

  Meillä Ellu aloittaa myös tammikuussa ollessaan 1v9kk. Jännityksellä odotan, vaikka eiköhän se mene ihan hyvin. 🙂

 14. MinttuAnnina // Minttua ja Hillaa kirjoitti:

  Ihana pikku tallustelia 🙂

 15. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Kiitos! 🙂

  Ja hyvin varmasti teilläkin sujuu päiväkodin alotus. Ellukin on niin reipas typy 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *