Hae
Love Beyond Words

Arjen rutiinit

Aikaisemmin sana ”siivouspäivä” lähinnä sai aikaan yökkäysreaktioita, mutta näin lapsen tullen olen huomannut, että jotkin asiat on vaan hyvä suorittaa rutiinomaisesti joka ikinen viikko tiettynä päivänä tai muuten en saa niitä ollenkaan tehtyä. En ole koskaan ollut hyvä myöskään aikatauluttamaan koulutehtäviä tai tekemään niitä ennen deadlinea, mutta nyt olen joutunut myös sortumaan tähän: eli teen kaikki tehtävät kunniallisesti hyvissä ajoin ennen palautuspäivää, sillä koskaan ei voi tietää minkälainen seuraavasta päivästä tulee. Päikkäriaikaan suoritettavissa tehtävissä ja kotiaskareissa on kuitenkin hyvä olla jokin tolkku. Sillä olen miettinyt itselleni liikaa tekemistä, niin se on varma etten saa edes aloitettua mitään ja löhöön sängyssä miettien mistä pitäisi aloittaa ja ennenkuin huomaankaan Lilianin huoneesta alkaa kuulua heräämisen merkkejä.

Nyt olemme kuitenkin ottaneet tavaksemme, että aina keskiviikko aamuisin pidämme Lilianin kanssa siivousaamupäivän, jolloin pesemme pyykkiä ja imuroimme. Toinen siivousajankohta sattuukin sitten sopivasti viikonlopulle. Tiistait ja torstait meillä on yleensä täynnä ohjelmaa, kun tykkäämme käydä perhekahvilassa ja muskarissa ja illat vietän aina koulussa. Muille päiville yritän sitten keksiä niin paljon erilaista ohjelmaa kuin mahdollista, vaikka monesti se ohjelma menee siihen että kiikutan tuon typyn Jumbon leikkipaikalle. On ollut hienoa huomata miten hienosti Lilian on kehittynyt sosiaalisesti muiden joukossa syksyn mittaan. Aikasemmin Lilian veteli ihan huoletta muita hiuksista ja vaatteista, mutta nykyään Lilian yleensä touhuaa ihan rauhallisesti muitten seurassa. Lilian myös menee tosi ketterästi jo puolta vanhempien lapsien seurassa ja yleensä hän viihtyykin paremmin isompien lapsien touhuja seuratessa.

Nykyään ohjelmaan on tullut myös säännöllinen ulkoilu vähintään 1-2 kertaa päivässä. Vaikka välillä pelkkä ajatus tuon typyn pukemis maratoonista kauhistuttaa, niin olen tullut siihen tulokseen syksyn mittaan, että on se kaiken sen rimpuilun arvoista! Lilian saa kulutettua ylimääräset energiansa ja mä saan nauttia yleensä suht pitkistä päikkäriajoista.

Lilianin ruokailut ja nukkumiset menee lähes aina nykyään samalla kaavalla, mikä helpottaa entisestään päivän ohjelman suunnittelua. Lilian nykyään myös viihtyy paremmin ruuanlaitto puuhissa, kun hänellä on oma pikku keittiö missä touhuta. Vielä tosin kaikki ruoka-aineet puuttuvat sieltä, vaikka yksi päivä hän koitti tehokkaasti purkaa ostoskassia myös omaan pikku keittiöönsä. Ihmeellistä miten paljon pienet osaavat jo ottaa mallia vanhempien touhuista!

Minkälaisia rutiineja teidän arkeen liittyy? 

5 kommenttia

 1. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Voi kun tämän meidän balleron saisi kans viihtymään pihalla. Toinen on vieläkin niin pulassa kenkien ja hanskojen kanssa, että lähinnä menee uikuttamaan rattaiden viereen, että "nosta mut takaiiisiiiiin…" Noh, siperia (päiväkoti) viimeistään opettaa 😀

  Mahtavaa, jos te selviitte kerran viikossa pyykkäämisellä ja imuroinnilla – me tehdään niitä lähes joka päivä! Mietinkin, että missä välissä kaikki tämä tapahtuu sitten kun palaa töihin 🙂

  Tosi mahtavaa, jos Lilian antaa sun tehdä ruokaa! Lilian on muuten aivan mielettömän ihana nimi, jos en ole sitä tullut sanoneeksi! Ihan täydellinen; vähän erilainen, kaunis ja silti helppo! Perfekt! 🙂

 2. Minnaa kirjoitti:

  Meidän rutiinit liittyvät nykyään kahteen harrastukseen joilla on tietty päivä, ja ruoka- ja päiväuniajat ovat aika tarkat, mutta muuten päivien ohjelma ja aikataulutus vaihtelee. Joka päivä ulkoillaan, mutta joskus kerran, joskus kahdesti ja vähän eri muodoissa, ja siivouspäivät menevät vähän sen mukaan miten ollaan sovittu treffejä kavereiden kanssa jne. 🙂 Siivoukseen on kyllä hoidon alkaessa löydettävä uudet rutiinit.

  Laitoin siulle jouluisen haasteen blogissani, ole hyvä!

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  No lähinnä me mennään rattaiden kyynnissä ja siinä saa katella maisemia, mutta kyllä hetken viihtyy leikkipuistossakin. Vielä ei osaa ees kävellä kengillä, joten ei se sillee viihdy jos ei olla liikkeessä 😀

  No toinen kerta onkin viikonloppuna, jollon yleensä siivotaan yhdessä 😉 Mutta se tuleekin olemaan aikamoista, kun kaikki projektit pitäs ajottaa päiväkodin jälkeen. Missä välissä kerkee käydä kaupassa + tehdä ruokaa + siivota + ehkä jotain omia harrastuksia + nähdä kavereita?

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo siihen mäkin tuossa nimessä ihastuin, kun on vähän erilainen, mutta silti ihan oikee nimi 😀 Ja siinä yhdistyy myös mun lempikukka lilja ja mun etunimi anna, eli se oli kaikin puolin täydellinen! 😀

 5. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jee kiitos haasteesta! 🙂 Pitää käydä kurkkaamassa 🙂

  Muakin pelottaa se miten sitten muka pitäs ehtiä tehdä kaikki päiväkodin jälkeen ja oman työpäivän jälkeen. :/ Varmaan on aika vähällä ainakin alkuunsa kaikki omat harrastukset ja kavereitten näkemiset, kun ei ees malta lähteä minnekään, kun näkee muutenkin hassun tunnin päivästä pikku typyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *