Hae
Love Beyond Words

Seitsemän jouluista salaisuuttani (+Lilianin ensimmäinen joulu)

Sain Minnalta (Harmaa ja muut iloiset värit) tämän ihanan jouluisan haasteen, jonka aion nyt toteuttaa kuvittamalla sen meidän viime joulun kuvilla. Se oli Lilianin ensimmäinen joulu, ja voi että miten pieni hän oli!

1. Uskotko joulupukkiin tai tonttuihin? 

Tällä hetkellä en usko, mutta eihän sitä tiedä jos vaikka vuoden päästä uskon taas. Tähän ehkä tarvitaan Lilianin aikaansaama lapsen usko. 🙂

2. Jos vastasit ensimmäiseen kysymykseen kyllä, niin kirjoitatko joulupukille? 

Kirjoitin blogin kautta joulupukille tänä vuonna. Ehkä ensi vuonna kirjoitetaan jo Lilianin kanssa oikea kirje korvatunturille. 

3. Onko kinkku joulupöydän kunkku vai selviätkö ilmankin? 

Kyllä joka jouluna kinkkua pitää saada ainakin maistaa, mutta yleensä mun innostus loppuu siihen aattoon. En oo kuitenkaan sitä ideaa vastaan, että jokin joulu tehtäisiin jotain muuta lihaa kuin kinkkua. 

4. Noloin saamasi lahja tai lahjojen saamiseen liittyvä muisto? 

Mä saan ehkä joka joulu jotain noloa. 😀 Viime vuonna esimerkiksi paketista paljastui kelta-sininen pipo! Pipot on ihan kivoja lahjoja muuten, mutta värien suhteen mä otan aika rauhallisesti pukeutumisessa. 😀

5. Onko jokin joululahja jäänyt käyttämättä tai kaapin perälle notkumaan?

Varmasti joka joulu tulee montakin sellaista lahjaa. Yleensä ne on vaatteita tai outoja koriste-esineitä. Meillä kun ei varsinkaan nyt oo esillä mitään ylimäärästä, niin helposti sellaset jää sitten kokonaan käyttämättä. 

6. Milloin ja millä tavalla koristelette joulukuusen?

Lapsuudessa me ollaan hommattu kuusi vasta aatonaattona ja koristeltu se illalla. Mutta tänä jouluna me ei taideta uskaltaa laittaa kuusta ollenkaan esille, sillä ei tuo meidän neiti taida jättää sitä rauhaan. Mutta jos laitettas, niin meillä on valkoinen kuusi, johon tulisi paljon hopeaa, kultaa ja vähän punaista. 
 

7. Ostatko kotiin joulukukkia? Hyasintti, Joulutähti vai joku muu? Mikä on joulukukkasi? 

En ole ikinä ostanut omaan kotiini mitään, sillä meillä asustaa kisu, joka varmaan söis sen. Perinteisesti lapsuuden kodissa on ollut vaikka mitä kukkia myös joulun aikaan. Toisaalta voishan yhden valkoisen joulutähden ostaa ihan kokeilun vuoksi, ehkä meidän kissa on fiksuuntunut vuosien varrella 😀
Viime joulupäivä vietettiin siis minun vanhempien luona ja tänä vuonna ollaan sitten täällä Kimmon vanhempien luona. Hurjaa miten pieni nyytti mulla on ollut viime jouluna. Viime jouluna vielä joulufiilis oli kadoksissa, sillä kaikki energia meni totuttelussa arkeen uuden perheenjäsenen kanssa, mutta tänä jouluna on niin ihanaa, kun Lilian pystyy olemaan jo enemmän mukana joulun askareissa! Kaikki jouluun liittyvät sanatkin alkaa olla jo tuttuja ja Lilian innokkaasti osottelee kaapin päällä olevaa joulupukkia ja joulupalloja ja joulukuusta. Saa nähdä mikä on neidin ilme, kun saa taas avattavakseen kasan paketteja.
Tänään meillä on lapselliset pikkujoulut kavereiden kesken, sillä Kimmo lähti viettää vähän aikuismaisempia pikkujouluja laivalle. Nyt Lilian nukkuu päikkäreitä ja valmistautuu kohta alkaviin piparkakkujen leivontaan. (Sanan päikkärit kirjoittamisella on ihmeellinen vaikutus, sillä samalla sekunnilla makuuhuoneesta kuuluukin huuto…) 
Mukavaa itsenäisyyspäivää! <3 

4 kommenttia

 1. Paprika / Äiti on vihannes -blogi kirjoitti:

  Hih hauska toi kuva missä ootte kaikki kun Lilian huutaa 😀 Jotenkin vähän semmoista arjen (tääsä tapauksessa juhlan) komiikkaa 😉

 2. Diana kirjoitti:

  Oi tää oli kiva 🙂 Saako tämän ottaa?

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo toki! Oon näköjään kokonaan unohtanu haastaa ihmisiä 😀

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Hahah joo, ei saatu parempaa yhteiskuvaa viime joululta :D:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *