Hae
Love Beyond Words

Viimeinen päivä äitiyslomalla

Aika käsittämätön ajatus, mutta huomenna meidän pieni iso tyttö aloittaa tutustumisen päiväkoti elämään! En ole oikeestaan antanut itselleni lupaa ajatella tulevaa päiväkoti elämää, sillä se on tuntunut niin oudolta ja kaukaiselta ajatukselta. Myös se tosiasia, ettei minulla ole töitä mihin palata on vaikuttanut siihen etten ole edes osannut valmistautua siihen että Lilian oikeasti kohta menee päiväkotiin. Edelleenkin työharjoittelu kuviot on epäselvät, joten Lilian ainakin saa harjoitella tulevaa päiväkoti elämää rauhassa.

Eilen kuitenkin vihdoin tajusin, että tällä viikolla meidän tutustuminen päiväkotiin alkaa. Silmät täyttyivät kyynelistä kun kävelin Lilianin kanssa ulkona ja seurasin muiden äitien touhuja pikkuistensa kanssa. Tajusin, että tämä on viimeinen päivä kaksistaan kotona äitiyslomalla. Tämä haikeus uutta kohtaan kuitenkin hävisi siinä vaiheessa, kun Lilian alkoi raivoamaan, kun piti palata takaisin istumaan rattaisiin. Toisaalta ihan mukavaa vaihteeksi saada päiviin jotain muutakin täytettä ja varsinkin jos nyt päiväkodin aloitus onnistuu rauhallisesti tutustuen vähän kerrallaan.

Todellinen haikeus varmasti iskee siinä vaiheessa, kun saan allekirjoitettua työsopimuksen ja työharjoittelu alkaa (toivottavasti pian). Silloin hoidosta tulee kokopäiväistä ja aamut tulevat alkamaan liian aikaisin. Kaikkeen kuitenkin varmasti tottuu, kun on pakko. Huomenna menemme kaikki päiväkodille tutustumaan pariksi tunniksi. Ohjelmassa on leikkejä sisällä ja ulkoilua, jonka jälkeen tulemme kotiin syömään ja päiväunille. Seuraavina päivinä menemme vuorotellen Lilianin seuraksi ja ensi viikolla jätetään tyttöä jo hetkeksi yksin. Ensi viikon perjantai on kuitenkin heti vapaa päivä, sillä työntekijöillä on koulutuspäivä.

Päiväkodin aloitus tuntuu oudolta, jännittävältä ja myös vähän helpottavalta, vaikka alku tulee olemaan varmasti erittäin raskasta, niin uskon että loppujen lopuksi tämä on oikea aika aloittaa päiväkoti, jo senkin takia, että minun on jo aika saada opinnot valmiiksi.  Myös keskustelupalstoilla olen huomannut, että moni saman ikäinen taapero aloittaa huomenna päiväkodin, joten on helpottavaa miettiä, ettei yksinään ole tässä tilanteessa.
Äitiysloman loppu tuntuu haikealta, sillä joudun luopumaan ns ”helposta elämästä” kotona. Kaikki myöhäiset aamut, kahdenkeskiset hetket kaksistaan Lilianin kanssa, harrastukset ja päiväkahvittelut on nyt taaksejäänyttä elämää. Vaikka todellisuudessa tämä 1vuoden ja 3kk aika kotona Lilianin kanssa on ollut kaikkea muutakuin helppoa, niin tällä hetkellä niitä päiväunitaisteluita, väsyneitä aamuja, ruokalakkoja tai päivän kestäviä kitinöitä ei muistele. Mutta oikeesti onhan se nyt IHANAA kohta syödä jokainen lounas rauhassa ja keskustella fiksuja päivät! Ainakin jonkun aikaa 🙂

Kuinkas moni muu viettää tällä hetkellä viimeisiä hetkiä äitiyslomalla? 

4 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Teilläkin on hyvin, kun tytsi pääsee pikkuhiljaa harjottelemaan päikkärijuttuja :)! Eetu menee torstaina ekaa kertaa päikkäriin yksin…syö lounaan ja nukkuu päikkäritkin, jonka jälkee n. 13.30 tuun hakemaa. Vähä jänkättää 🙂

 2. Silkkitassu kirjoitti:

  Mulla tuli just tänään vuosi siitä kun palasin äitiyslomalta takaisin töihin. Olipahan vuos. 😀

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Nää on kyllä jänniä aikoja! Onneksi on lähtenyt ihan ok sujumaan, ens viikolla meilläkin on ensimmäinen unikokeilu vuorossa 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Huiii niin pitkä aika jo! Kyllä aika vaan menee nopeesti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *