Hae
Love Beyond Words

Vertailussa ulkovaatteet

Lasten talvivaatetuksesta ei ollut ennen tätä talvea juurikaan kokemusta, sillä viime talvena vielä pikkuisen nyytin pystyi sulloa lämpimän vaunun suojaan. Tänä talvena oikeesti tarvi jo alkaa miettii, mitkä vaatteet olisi kestäviä, lämpimiä ja käytännöllisiä. 
Talvihaalariksi valitsimme ensiksi Kappahl- merkkisen haalarin. Plussaa tässä haalarissa on se, että se on erittäin lämmin, sillä alla on fleecemäinen kerros. Tämä kuitenkin vaikeuttaa pukemista, sillä pinta ei ole liukas. Ominaisuuksissa sanottiin, että materiaali on vettähylkivää, joten rattaissa istuessa tämä varmasti on ihan riittävä. Nykyään kuitenkin ulkoillessa vielä istutaan paljon maassa, joten luultavasti pelkkä vettä hylkivä haalari ei ole se oikea vaihtoehto. Onnekseni löysin kirpparilta Remun vedenpitävän talvihaalari. Remun sivuilla haalaria kuvataan seuraavin sanoin.  ” Lämmin lasten talvihaalari, jossa on tuulen- ja vedenpitävä kangas, housuosan saumat teipattu ja hyvä kulutuksenkesto” . Tähän mennessä ollaankin oltu erittäin tyytyväisiä haalariin. Se on lämmin ja erittäin nopea pukea! Lilian on pysynyt kuivana, vaikka on istunut pitkän tovin hangessa.
Toinen asia mikä mietitytti pitkään oli kengät. Lopulta päädyin ostamaan Superfitin talvi gore-tex kengät. Näissä kuitenkin Lilianin varpaat olivat jäässä jo pikku pakkasilla,vaikka villasukka oli jalassa. Lisäksi kenkien pukeminen on vienyt jonkin verran aikaa . Onnekseni löysin samaiselta kirpparilta kuomat mistä tuon haalarinkin sain. Kuomat on ollut erittäin nopea pukea ja jalat on pysyneet lämpiminä -15 asteen keleissäkin. Kuomat ei varmasti varsinaisesti pidä vettä niin hyvin kuin nuo goretex -kengät, mutta jos mittari näyttää vähänkään miinus asteita on mielestäni taaperolle paras vaihtoehto Kuoma kengät. 

Hanskoiksi valittiin heti alkuun Reimaa. Tykkäsin tuosta sivussa olevasta vetoketjusta, joka helpottaa suuresti elämää, sillä tuollasiin mini käsiin on vielä niin hankalaa saada ujutettua minkäänlaisia hanskoja. Nää hanskat on palvelleet erittäin hyvin ja Liliankin tykkää näistä niin paljon, että ojentaa aina automaattisesti käden hanskan sisälle puettaessa.

Ihan kaikki talvivaatehankinnat eivät siis heti osuneet meillä nappiin, mutta hyvähän se on olla aina varalla toiset varusteet. Nyt varsinkin päiväkodissa korostuu ulkovaatteiden merkitys, sillä ulkona tullaan olemaan kaksi kertaa päivässä ja suurin osa siitä ajasta varmasti vietetään maassa lunta tutkien vielä tänä talvena.

Oletteko te olleet tyytyväisiä talvivaatehankintoihin? Vai oletteko joutuneet tekemään täydennyksiä talven mittaan? 


8 kommenttia

 1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

  Meidän talvihanskoissa ei oo vetskarii sivussa joten voin kertoo että ois pitänyt ostaa sellaset :D. No, mutta lämpimät ovat kuiteskin :).

 2. Anonyymi kirjoitti:

  Jostain olin lukevinani jokunen talvi sitten, että gore tex- kenkiä ei suositella pienille jaloille..? Kuomat on ihan parhaat, tarralliset tai normit!! 🙂

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noo sehän se pääasia on, että pysyy kädet lämpiminä 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ja jossain puolestaan lukee, että Kuomia ei suositella, kun ne ei oo tarpeeksi tukevat. Kaikkialla on kyllä niin eri tietoo, ettei koskaan tiedä mitä uskois. Mutta nyt näillä mennään tää talvi 🙂

 5. Saija kirjoitti:

  Mä oon ollu super-tyytyväinen Ticketin haalariin! On lämmin eikä kastu kosteammallakaan kelillä. Nyt oon katellu minirodinin ale-haalareita ens talveks, mut jotenki tuntuu et olis pakko päästä hypisteleen minkä tuntunen on ennakkoon 😀
  Ja kengistä kuomat oli meillä ne ainoat talvikengät, ja toiminu just hyvin! Muistan jo vanhempien tyttöjen kohdalta talvipukemisen tuskan, niin ei o tarvinnu kenkien kanssa ainakaan tapella 😉 Ja noi vetoketjulliset hanskat on hyvät!! Meillä talvihanskat on ilman vetskaria, ja paljon vaikeammat pukea kuin vk-hanskat joissa oli vetskari. Ps. Toi Lilianin kukkahaalari on tosi kivannäkönen!!

 6. Anonyymi kirjoitti:

  Meillä ticketin haalari ja on oltu siihen tosi tyytyväisiä! Todella lämmin ja laadukkaan tuntoinen materiaali, eikä hintakaan paha kun satuin uudenveroisen löytämään kirpparilta 😉 ja samat reiman hanskat, ovat kyllä huiput vetoketjuineen! Jostain luin, että core kengät pääsee oikeuksiinsa merinovillasukkien kanssa, että tavallinen villasukka ei niiden kanssa lämmittäisi?! Jokatapauksessa kuomat meiltäkin löytyy. -J-

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Mä en uskalla enää ostaa vuoden tai puolen vuoden päähän mitään, kun viime kesän hamstraus ticketin haalariin meni ihan pieleen, kun on vieläkin ihan jätti 😀 Luultavasti ois kesällä just täydellinen 😀

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Ehkä ens talveksi meillekin löytyy joku kiva Ticketin haalari, kun sitä nuin kehutaan 😉 Tuosta en ollut kuullutkaan, ehkä pitää testata niitten kanssa jos ei varpaat ois sen jälkeen jäässä. Kiitos vinkistä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *