Hae
Love Beyond Words

Fiilikset päiväkodin aloittamisesta

Meillä alkoi siis päiväkoti harjoitukset keskiviikkona, kun olimme molemmat tutustumassa Lilianin kanssa päiväkotiin noin 1.5h verran. Saimme juuri riisutta neidiltä vaatteet pois ja hän juoksi  samantien leikkimään muiden lasten kanssa. Fiilikset oli heti melkeen siis sellaiset, että ollaan vaan tiellä. Harmitus iski ainoastaan sillon, kun muut lähti ulos ja me jäimme sisälle keskustelemaan päiväkotiin liittyvistä asioista. Samalla vissiin hammaskipu yltyi ja se harmitus loppu vasta kotona nukkumaanmentäessä.

Seuraavana päivänä teimmekin jo sellaisen ratkaisun, että Lilian on yksin tutustumassa sen 1.5h. Uskon, että paremmin päiväkotielämään pääsee sisälle, kun siihen pääsee tutustumaan itsenäisesti. Taas kerran Lilian meni leikkimään samantien ja ei itkenyt, kun poistuimme ovesta. Toki pieni harmitus oli iskenyt siinä vaiheessa, kun Lilian huomasi että ne oikeesti tais lähteä. Kävimme sillä välin Kimmon kanssa kaupassa ja kahvilla ja Liliania haettaessa hän leikki innoissaan ulkona.

Jokainen lapsi sopeutuu varmasti eri tavalla päiväkotiin ja jotkut vaativat sen, että äiti tai isi on seurana useammankin päivän. Lilianin mega sosiaalisen luonteen takia uskallettiin kuitenkin jättää se pelottavien päiväkoti tätien huostaan jo päivän yhteisen tutustumis kerran jälkeen. Lilian ei koskaan ole ollut jalassa kiehnääjä tai pelännyt toisia lapsia tai aikuisia, joten ainakin tällänen parin tunnin irrottelu arjesta on vaan varmaan ollut mieluisaa. Eniten mua pelottaakin se, kun Lilian joutuu oikeesti syömään ja nukkumaankin siellä sekä päivät tulee olemaan tosi pitkiä. Ensi viikolla onkin sitten tarkoitus jo syödä lounas siellä sekä loppuviikosta pitäisi myös nukkua päiväunet. IIKS!

Onko tämä päiväkodin aloittaminen sitten muuttanut jo jotenkin Lilianin käytöstä? No ainakin se suostu pitämään tänään rusettipinniä päässä kiltisti koko aamupäivän! Eli selkeesti se on ottanut mallia isommista ja huomannut, että tollaiset pinnit on ihan kivoja päässä. No on jotain pieniä negatiivisiakin sivuvaikutuksia ollut, kuten että koko eilisen illan neiti oli erittäin kiukkunen. Toki tälläiseen kiukkusuuteen voi olla miljoona eri syytä. Neiti myös kärsi vielä pahemmasta huomionhakuisuudesta mitä normaalisti. Tämä esimerkiksi näkyi raivoomalla ja hakkaamalla vessan ovea, jos Kimmo meni sinne. Yöt puolestaan ovat olleet jo joulukuusta lähtien taas huonoja ja on heräiltä jopa 2-3 kertaa yössä. Viime yö oli kuitenkin pitkästä aikaa sellainen yö milloin ei herätty kertaakaan. Tosin Lilian heräsi jo aamuun klo 6.45, mikä on erittäin harvinaista.

Tämä viikko on oikeestaan ollut aikamoista lomaa minulle, sillä Kimmo on ollut neljä päivää kotona. Olen käynyt shoppailemassa Helsingissä asti ja kahvittelemassa kaverin kanssa ILMAN LILIANIA. Sitä jos mitä voidaan kutsua luksukseksi! Melkeen kävi sääliksi Zarassa yhtä naisparkaa, joka koitti hyppyyttää ja viihdyttää kitisevää vauvaa kantorepussa laulaen ”ihahaaa ihahaa….”. Ja minä sain rauhassa katsella ja sovitella vaatteita ilman yhtään keskeytystä!. (Tosin en kyllä löytänyt itelle kuin yhden paidan ja hameen..). Lisäksi Kimmo on osallistunut ruuanlaittoon paljon enemmän ja eilenkin sain tulla kotiin työhaastettelusta, jossa ruoka oli valmiina pöydässä ja Lilian nukkumassa. Tähän elämään voisi vaikka tottua 😉

10 kommenttia

 1. Tuija - Pieni tytön tylleröinen kirjoitti:

  Kiva että ainakin päiväkotiin tutustuminen on sujunut noin hienosti. Eiköhän se arki siitä ala rullaamaan, vaikka alku voi tietysti ollakin hankalaa. 🙂 mä kyllä luulen, että jos Lotta menis nyt hoitoon niin se ois mulle paljon paljon kovempi paikka kun Lotalle, se olis varmaan vaan ihan innoissaan kavereista ja uusista leluista. 😀

 2. Äiti Robotti kirjoitti:

  Hyvin se hoitoon meneminen menee. Meillä tyttö meni 11 kk vanhana. Alkuun oli hiukan enemmän kipeänä kunnes tottui uusiin "pöpökantoihin". Nyt kahden vuoden ikäisenä haluaa jo kovasti mennä päiväkotiin.

 3. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Hienoa että paiväkotiin tutustuminen on lähtenyt hyvin käyntiin. 🙂

 4. Saija kirjoitti:

  Kiva kuulla, että päiväkotiin tutustuminen on sujunut teillä noin hienosti!! 🙂 Helpottaa kummasti vanhempaakin, kun lapsi ei jää sinne itkien.. Meillä itketään edelleen äitin lähtiessä, mutta muuten kuulema sujunut hyvin: on syöty ja nukuttu, leikitty ja jopa pissitty pottaan 😀

 5. Laura // Tehtävänimikkeenä Laura. kirjoitti:

  meillä olis hoidon alotus edessä huomenna, kyllä jännittää! Olisin halunnut Elviran päiväkotiin mutta saimme perhepäivähoitajalta paikan, mun on kovin vaikea luottaa yhdelle ihmiselle vastuu Elvirasta :/ Uskon että Elvira pärjää todella hyvin, äiti ei sitten ehkä niinkään 😀 Ihanaa että teillä on mennyt noin hienosti, on varmasti itselläänkin mukava olla kun tietää että toinen viihtyy! 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo uskon, että se tästä tasottuu ja kohta menee jo rutiinillä päiväkotiin meno ainakin toivottavasti 😀 Niinhän se voi olla monelle äitille hankalampaa. Tuolta minustakin tuntu hetki sitten, mutta se helpottaa omaakin oloa paljon, kun nyt ainakin nää pari päivää on sujunut kivasti 🙂 Ja myös tää yhtäkkinen oma-aikakaan ei oo ihan kamalaa 😉

 7. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo oon kuullu paljon pelotteluja kyllä tuosta, että eka vuosi ollaan suunnilleen koko ajan kipeenä ja niin näyttää heti Lilianin nenä vuotavan taas, eli jonkun flunssan on jo saanut sieltä :/

 8. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Joo tää on kyllä ollu aika helpotus, vaikka varmaan ne hieman ehkä värittää totuutta ja ei kerro ihan kaikkia itkuja 😀

 9. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Jei! Kivaa, että teilläkin menee jo niin hienosti siellä 🙂 Tänään kun vein Lilianin sinne niin juoksi heti sinne ovelle, mutta itku tuli kun ovi menikin kiinni ja ei tultu perässä. Mutta oli sitten kuitenkin sujunut kivasti loppu päivä. 🙂

 10. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noissa kummassakin on omat hyvät ja huonot puolensa. Meilläkin päiväkoti oli ykkösvaihtoehto, sillä pelottaa se että mitä jos se yksi perhepäivähoitaja sitten vaikka sairastuu ja pitää nopeesti löytää joku korvaava hoitopaikka. Mutta tosi paljon tsemppii teillekin hoidon aloittamiseen! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *