Hae
Love Beyond Words

Taaperon leikit

Taaperon leikit sisältää mielettömän määrän energiaa ja mielikuvitusta verrattuna vauva-aikoihin. On ollut mielenkiintoista nähdä miten paljon leikit ovat kehittyneet lyhyessä ajassa. Vaikka vieläkään ei yksin riitä mielenkiintoa leikkiä, mutta kunhan vaan leikkeihin saa huomiota niin Lilian voi keksiä vaikka mitä.

Tällä hetkellä parhaita leikkejä ovat ehdottomasti kotileikit! Ihan parhautta on, kun otetaan pölynimuri esiin tai pesukone piippaa valmistumisen merkiksi. Lilian on pyykkien laittamisessa niin tomera, että hän kipittää heti vessan ovelle vaativana, jos äiti ei heti huomaa pyykinpesukoneen merkkiääntä. Myös ruuanlaittopuuhat on neidin mieleen omassa keittiössä. Siellä valmistuu varmasti oikeen hyviä soppia, sillä Lilian aina maistelee niitä kauhallaan kesken kokkailun ja välillä myös äitikin saa maistaa keitoksia. Parasta Lilianin mielestä on, kun kotiaskereissa saa olla mukana ja apuna, vaikka välillä se apu vaan kaksinkertaistaa työn määrää.

Toinen asia mistä Lilian on ihan täpinöissään on kissan hoitaminen. Valitettavasti vieläkin Lilian ei muista, että hännästä ja turkista ei saa vetää, joten silittely yleensä jää aika lyhyeen. Nykyään myös Lilian haluaisi jatkuvasti olla antamassa Milolle sen ruokalaatikosta herkkuja ja ruokaa.

Lilianin lempileikkeihin kuuluu myös taaperokärryillä hurjastelu. Viime aikoina Lilian on vasta kunnolla tajunnut vauhdin hurman ja kääntymisen taidon, joten nyt kärryllä törmäillään äitiin ja isiin ja välillä kisukin saa kyytiä. Kärryn kyydissä myös kyyditään leluja ja nukkeja. Päiväkodissa olikin ihan parhautta, kun sieltä löyty vaikka kuinka monet nukenvaunut millä ajella ympäriinsä. Myös nukkeja ja nalleja tykätään halailla ja kannella ympäriinsä. Välillä Lilian myös muistaa antaa omasta tuttipullostaan vettä myös nukelle ja nalleille.

Suosikkeihin kuuluu myös kirjojen katselu, mistä Lilian tietää lähes jokaisen esineen ja eläimen esittämällä sitä. Vieläkään ei lukemiseen jaksata keskittyä, vaan jos jotain sivua jäädään liian pitkäksi aikaa tuijottamaan, niin Lilian koittaa kääntää sivua tai on jo menossa huoneen toisessa päässä.

Mikään ei vedä kuitenkaan vertoja jo pitkäaikaiselle suosikille, mikä on ”juoksen karkuun ja menen piiloon leikki”. Tämä toimii ihan yhtä hyvin olipa piiloon menijä sitten Lilian tai joku muu. Tätä leikkiä meillä leikitään monta kertaa päivässä ja ainä vähän väliä Lilian kurkistaa jonkun oven takaa ja huudahtaa ”böö”.  Tiivistettynä voisi sanoa, että Lilianin leikit ovat aina täynnä vauhtia. Paikallaan oleminen on ehdoton nono, joten meillä ei myöskään jakseta innostua lastenohjelmista alkutunnaria enempää. 

Minkälaisia leikkejä teidän taaperot leikkii? 

Tänään Lilian täyttää 1v3kk ja pitkästä aikaa luvassa siis kehityspostausta.

6 kommenttia

 1. Terhi | Äiti ja melukylän lapset kirjoitti:

  Samanlaisia leikkejä leikitään täälläkin. 🙂
  Myös palikoista rakennellaan paljon torneja ja vauva on tosi usein kainalossa ja sille annetaan ahkerasti suukkoja. 🙂

 2. Pirita | Pandamama kirjoitti:

  Huippuja leikkejä – vauhti kuulostaa tutulta 🙂 Ja onnea Lilian 1v3kk!

 3. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Noi on kyllä niin hellyyttäviä, kun kantelee ympäriinsä nalleja ja vauvoja ja nalii ja pusuttelee ja antaa maitoa niille 🙂

 4. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Lilian kiittää! 🙂 Aika menee liian nopeesti etten enää pysy ees perässä!

 5. Nea kirjoitti:

  aika samoja leikkejä täälläkin leikitään 🙂 Joululahjaksi saatu brion junaradan tunneli on nyt tosi kovassa käytössä ja sen läpi pitää monet junat mennä päivän aikana. Sylvanian oravaperheellä tykätään myös leikkiä ja muilla pikkueläimillä. 🙂 Legoilla leikkiminen kiinnostaa myös mutta lähinnä tykätään vain katsoa mitä minä rakennan ja sitten niitä palikoita onkin kiva irroitella toisistaan 😀 itsekin jo yrittää yhdistää palikoita ja muutamia kertoja on onnistunutkin jo 🙂

 6. Maria // Love Beyond Words kirjoitti:

  Meilläkin lähinnä vaan irroitellaan legoja ja välillä ehkä onnistutaan ne yhdistämäänkin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *